3,5 lucruri pe care trebuie să le faci după ce plătești trecerea podului Fetești

Știi cât de frustrați sunt cei care au plătit să treacă podul de la Fetești prin una din metodele oficiale dar totuși au primit o amendă? Citește comentariile de aici ca să te convingi.

Îți spunem aici cele 3,5 lucruri pe care trebuie să le faci neapărat după ce ai plătit trecerea podului de la Feteși-Cernavodă pentru a nu plăti o amendă.

1. Verifică numărul de înmatriculare când plătești

Indiferent de metoda prin care plătești taxa de pod Fetești, verifică neapărat dacă numărul de înmatriculare din documentul de plată este cel corect. Verifică și celelalte date.

Dacă numărul de înmatriculare este greșit înseamnă că respectiva plată nu acoperă mașina ta. În cazul ăsta poți lua o amendă, și nu este ieftin. Vezi care sunt amenzile pentru neplata peajului.

Află aici ce trebuie să faci dacă numărul de înmatriculare este greșit.

2. Păstrează documentul de plată

Fie că ai plătit prin SMS, la benzinărie sau chiar la barieră, trebuie să păstrezi dovada plății. În cazul SMS-ului, salvează un screenshot (o captură de ecran) în care să apară mesajul de confirmare. Acesta conține numărul mașinii dar și numărul de înregistrare a plății.

Bonurile cu imprimare termică (acele bonuri cu suprafața mai fină și cu text negru) sunt instabile la căldură. Dacă îl ții în mașină, scrisul va fi greu de distins după un timp, mai ales dacă îl lași în soare.

Așa că pune bine bonurile, eventual fă-le o poză sau scanează-le.

3. Să ai la zi adresa din certificatul de înmatriculare

În caz că primești amendă (da, am primit mesaje din partea unor șoferi care au fost amendați deși au plătit și numărul de înmatriculare a fost trecut corect), aceasta se va trimite la adresa la care este înmatriculat autovehiculul.

Dacă te-ai mutat sau tocmai ți-ai cumpărat mașină, amintește-ți să actualizezi și adresa din talon. Totuși nu vrei ca amenda să fie trimisă în altă parte și să nu o poți contesta în termen util.

3,5. Contestă amenda dacă ai plătit trecerea

Am primit comentarii pe site și am văzut și articole de presă care vorbesc de situații în care unii șoferi au primit amendă după ce au trecut podul Fetești-Cernavodă deși au plătit peajul în mod corect.

Deși aceste cazuri sunt probabil rare, este bine de știut că o astfel de amendă poate fi anulată doar în instanță. Pentru asta trebuie să faci plângere prin care să soliciți anularea procesului verbal de constatare a contravenției în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia.

Plângerea suspendă executarea amenzilor de la data înregistrării la instanță și până la data pronunțării hotărârii judecătorești. Dar, dacă ai plătit amenda, poți solicita restituirea sumei plătite în situația în care decizia judecătoriei îți este favorabilă.

Concluzie

Așadar acestea sunt 3,5 lucruri pe care trebuie să le faci ca să nu ajungi să plătești o amendă dacă, de fapt, ai achitat corect peajul.


Comments

8 răspunsuri la „3,5 lucruri pe care trebuie să le faci după ce plătești trecerea podului Fetești”

 1. Avatar Dumitrescu
  Dumitrescu

  daca trec de 3- 4 ori in aceeasi zi dus intors din diverse motive trebuie sa paltesc de 6- 8 ori

  multumesc

  1. Da. O plată pentru fiecare trecere.

  2. Mulțumim pentru mesaj, Domnule Dumitrescu. Într-adevăr, trebuie plătită fiecare trecere, deci 6-8 peaje în exemplul pe care l-ați dat. Există și exceptare pentru riverani.

 2. Avatar Rosu Alexandru
  Rosu Alexandru

  Salut . Am achitat taxa de pot , am primit SMS de confirmare insa m-am trezit cu amenda 260 Ron , sau 130 in 15 zile. Cum pot face dovada platii fara a ajunge in instanta ?

  1. Salut Alexandru. SMS-ul reprezintă dovada plății.

 3. Avatar Mari
  Mari

  15 zile calendaristice sau lucratoare sunt pentru plata amenzii?

  1. Termenul este de 15 zile calendaristice.

 4. Avatar Emil
  Emil

  Am efectuat plata pentru 2 treceri după 62 de ore de la prima trecere și cu 12 zile înainte de a doua trecere. Voi primi amenda ca am întârziat plata ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *