Corecție număr de înmatriculare taxa pod Fetești

Pentru traversarea podului Fetești cu un autovehicul trebuie plătită o taxă de pod pentru numărul de înmatriculare respectiv. Plata taxei se face prin SMS, online sau la benzinărie.

Unii șoferi primesc amendă pentru traversarea podului Fetești fără peaj valabil (adică fără taxă de pod plătită pentru numărul de înmatriculare respectiv).

Dacă ai platit taxa de pod Fetesti pentru un număr de înmatriculare greșit poți folosi acest ghid pentru a obține corecția numărului de înmatriculare în baza de date oficială și a evita amenda.

Pasul 1: Descarcă cererea

Descarcă mai jos și completează cererea de corecție a numărului de înmatriculare pentru taxa de pod Fetești.

Pasul 2: Pregătește documentele

Alături de cererea completată se trimite împreună cu copii ale următoarelor documente:
– documentul care atestă emiterea peajului (cu excepţia cazului în care peajul a fost emis prin SMS) pentru datele de identificare eronate;
– certificatul de înmatriculare / cartea de identitate a vehiculului pentru care s-a dorit achitarea tarifului de trecere;
– certificatul de înmatriculare al vehiculului pentru care s-a emis peajul – numai in cazul utilizatorilor straini.

Pasul 3: Trimite documentele

Această cerere poate fi transmisă împreună cu documentele de la pasul 2 prin e-mail la peaj@andnet.ro, prin fax la 0212643482 sau prin poștă la adresa:
CNADR
B-dul Dinicu Golescu nr. 38
Sector 1
București

Păstrează emailul, obține un raport de la aparatul de fax care să confirme trimiterea, sau trimite prin scrisoare recomandată pentru a avea o dovadă că ai trimis această solicitare.

Pasul 4: Așteaptă răspunsul

Așteaptă răspunsul CNAIR prin email, fax sau poștă, în funcție de modul de comunicare pe care l-ai solicitat.

Utilizatorii vor fi informaţi, în scris, de către CNAIR cu privire la soluţionarea cererii, în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la data înregistrării acesteia la CNAIR.

Taxa de pod Fetești nu poate fi considerată valabilă pentru numărul de înmatriculare pentru care solicită corecţia până la confirmarea, în scris, de către CNAIR S.A. a efectuării modificării în baza de date.

Cum se ia decizia?

Pe baza acestor documentele CNAIR va efectua corecţia numărului de înmatriculare dacă este îndeplinită una dintre următoarele condiţii:

a) numărul de identificare al vehiculului, înscris în documentul copie client, corespunde cu cel înscris în certificatul de înmatriculare sau în cartea de identitate a vehiculului, transmisă de utilizator;

b) în documentul eliberat de distribuitor, în cazul utilizatorilor români, nu este înscris numărul de identificare al vehiculului, iar conform înregistrărilor din baza de date a Direcţiei regim permise de conducere şi înmatriculare vehicule numărul de înmatriculare înscris în document, la data eliberării rovinietei sau peajului, nu era alocat unui vehicul;

c) în documentul eliberat de distribuitor, în cazul utilizatorilor români, conform înregistrărilor din baza de date a Direcţiei regim permise de conducere şi înmatriculare vehicule, este înscris un număr de înmatriculare al unui vehicul pentru care, potrivit legii, nu este obligatorie achitarea tarifului de utilizare sau a tarifului de trecere;

d) în documentul eliberat de distribuitor, în cazul utilizatorilor străini, numărul de înmatriculare înscris la emiterea rovinietei şi a peajului prezintă o eroare de maximum două caractere şi numărul de identificare al vehiculului nu este înscris în documentele eliberate la emiterea rovinietei.

Solicitarea se verifică în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data înregistrării la CNADNR şi, dacă îndeplinesc condiţiile de mai sus, se efectuează corecţia.

În cazul în care primești o amendă chiar dacă ai trimis cererea de corecție, am pregătit o pagină care să te ajute să contești amenda.

Ultimele comentarii


Comments

Un răspuns la „Corecție număr de înmatriculare taxa pod Fetești”

  1. Avatar Arpad
    Arpad

    Recomand verificarea atentă a numărului de înmatriculare trecut pe bon, mi s-a întâmplat de două ori să fie greșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *