Contestare amendă pod Fetești – Taxa plătită corect

Pentru traversarea podului Fetești cu un autovehicul trebuie plătită o taxă de pod pentru numărul de înmatriculare respectiv. Plata taxei se face prin SMS, online sau la benzinărie.

Unii șoferi primesc amendă pentru traversarea podului Fetești fără peaj valabil (adică fără taxă de pod plătită pentru numărul de înmatriculare respectiv).

Am primit amendă pentru taxa de pod Fetești deși am plătit taxa

Ai desigur opțiunea să plătești amenda redusă sau să contești procesul verbal în instanță.

Pentru a contesta amenda în instanță, primul pas este să recitești procesul verbal de constatare a contravenției apoi să verifici detaliile de plată, inclusiv numărul de înmatriculare și tipul peajului, dar și data plății.

Dacă ești convins că amenda este nemeritată, poți pregăti documentele pentru a contesta în instanță amenda

Ultimele comentarii


Comments

8 răspunsuri la „Contestare amendă pod Fetești – Taxa plătită corect”

 1. Avatar Corocaescu Vasile
  Corocaescu Vasile

  Buna ziua
  Am platit taxa pod doua treceri la benzinaria „MOL”in luna iule 2021.
  Am primit amenda 130 lei acum in dec.2021 ca as fi trecut fara plata.
  In urma verificarii chitantei pastrate am observate ca a fost consemnat gresit combinatia de cifre.
  Ce pot face in aceasta situatie?
  Multumesc anticipat pt.rapuns!
  Cu stima:Vali

 2. Avatar Andrei Potlog
  Andrei Potlog

  Buna seara,

  Va rog sa ma ajutati cu pasii de contestare a unei amenzi platite, dar totusi am figurat cu restanta la Taxe si Impozite, desi am chitanta achitata.

 3. Avatar Ilies Florin
  Ilies Florin

  Buna ziua,
  Se poate un model de constestatie amenda pentru neplata peaj-ului de la Fetesti?
  Am urmatoarea problema, beneficiez de scutire de la plata peaj-ului deoarece domiciliul este de o parte a podului si locul de munca de partea cealalta. Dar cu tot cu scutire am observat pe etarife ca am doua treceri neachitate pasibile de amenda, am luat legatura cu cei de la CNAIR si au recunoscut ca este greseala lor si ca atunci cand voi primii procesele verbale imi recomanda sa le contest si imi vor returna banii cheltuiti pe timbru, pentru ca odata ce au fost emise procesele verbale ele se pot anula doar la judecatorie. Acum astept sa primesc procesele verbale dar am nevoie de un model in format editabil pentru a face contestatie, la care voi aduga si hartia din care reiese ca sunt scutit in acea perioada dar si mail-ul trimis de ei in care recunosc greseala si recomanda sa fac contestatie. Ma puteti ajuta cu un model de contestatie pentru acest tip de amenda? Multumesc.

 4. Avatar Zlate Daniel
  Zlate Daniel

  Bună am primit spre surpridera mea 2 amenzi de neplată la trecerea peste Podul Fetesti.
  Am caut în actele și am găsit chitanță cum am plătit 2 treceri peste pod.
  Întrebare cu pot sa fac contestație?
  Nu se poate on-line nu prin judecătoriei să-mi pierd timpul ?
  Mulțumesc anticipat

 5. Avatar Talpalaru Alin
  Talpalaru Alin

  Buna ziua. Am platit taxa de pod (detin toate documentele in baza fizica – chitanta de plata), dar cu toate astea am fost nevoit sa platesc si amenda (detin si dovada de plata in format fizic). Cum sa procedez sa imi recuperez banii? Va multumesc!

 6. Avatar Daniel Badea
  Daniel Badea

  Buna ziua .Unde pot face o sezizare prin care sa aduc la cunostinta ca masina mea cu nr ******* este inregistrata in punctul de treceri Fetesti si figureaza cu treceri NECHITATE ,masina fiind la acele ore ale trecerilor in parcare sau in trafic in Constanta.Am si poze dar si inregistrare de pe camera de bord prin care pot demonstra ca masina nu a trecut pe la Fetesti.Am vorbit deja la Bucuresti si am trimis o multime de e-mailuri ,doar ca masina mea inca inregistreaza treceri NEACHITATE.Multumesc,

 7. Avatar silviu bogdan
  silviu bogdan

  buna ziua
  Am permis de libera trecere eliberat de CNAIR seria CT 07 05 23 H0106 cu valabilitate din 01 04 2023 si am primit amenda in data de 13 04 2023
  Cum pot solicita anularea amenzi dat fiind faptul ca am gasit amenda in posta in data de 21 08 2023 ,procesul verbal de comunicare fiind din data de 31 07 2023

 8. Avatar istrate dana
  istrate dana

  Buna ziua !
  Am primit o amenda de neplata taxei de pod de la Fetesti la intoarcere de la mare ,in data de 14 07.2023 ,in ziua in care s a reintrodus din nou taxa !Nu am stiut acest lucru,dar amenda a venit .
  Cum procedez pt suspendarea acesteia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *