Contestare amendă pod Fetești – Taxa plătită corect

Pentru traversarea podului Fetești cu un autovehicul trebuie plătită o taxă de pod pentru numărul de înmatriculare respectiv. Plata taxei se face prin SMS, online sau la benzinărie.

Unii șoferi primesc amendă pentru traversarea podului Fetești fără peaj valabil (adică fără taxă de pod plătită pentru numărul de înmatriculare respectiv).

Am primit amendă pentru taxa de pod Fetești deși am plătit taxa

Ai desigur opțiunea să plătești amenda redusă sau să contești procesul verbal în instanță.

Pentru a contesta amenda în instanță, primul pas este să recitești procesul verbal de constatare a contravenției apoi să verifici detaliile de plată, inclusiv numărul de înmatriculare și tipul peajului, dar și data plății.

Dacă ești convins că amenda este nemeritată, poți pregăti documentele pentru a contesta în instanță amenda

Ultimele comentarii

3 comentarii

 1. Buna ziua
  Am platit taxa pod doua treceri la benzinaria „MOL”in luna iule 2021.
  Am primit amenda 130 lei acum in dec.2021 ca as fi trecut fara plata.
  In urma verificarii chitantei pastrate am observate ca a fost consemnat gresit combinatia de cifre.
  Ce pot face in aceasta situatie?
  Multumesc anticipat pt.rapuns!
  Cu stima:Vali

 2. Buna seara,

  Va rog sa ma ajutati cu pasii de contestare a unei amenzi platite, dar totusi am figurat cu restanta la Taxe si Impozite, desi am chitanta achitata.

 3. Buna ziua,
  Se poate un model de constestatie amenda pentru neplata peaj-ului de la Fetesti?
  Am urmatoarea problema, beneficiez de scutire de la plata peaj-ului deoarece domiciliul este de o parte a podului si locul de munca de partea cealalta. Dar cu tot cu scutire am observat pe etarife ca am doua treceri neachitate pasibile de amenda, am luat legatura cu cei de la CNAIR si au recunoscut ca este greseala lor si ca atunci cand voi primii procesele verbale imi recomanda sa le contest si imi vor returna banii cheltuiti pe timbru, pentru ca odata ce au fost emise procesele verbale ele se pot anula doar la judecatorie. Acum astept sa primesc procesele verbale dar am nevoie de un model in format editabil pentru a face contestatie, la care voi aduga si hartia din care reiese ca sunt scutit in acea perioada dar si mail-ul trimis de ei in care recunosc greseala si recomanda sa fac contestatie. Ma puteti ajuta cu un model de contestatie pentru acest tip de amenda? Multumesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.