Contestă amenda și recuprează banii!
Descarcă acum ghidul nostru complet.

Ai primit o amendă?

Pentru a trece podul de peste Dunăre de la Fetești, pe A1, trebuie să plătești o taxă de trecere.

La trecere, camerele vor filma numărul de înmatriculare și, dacă la sfârșitul zilei următoare trecerii, numărul de înmatriculare al autovehiculului nu se regăsește în baza de date a CNADR cu plăți, un proces verbal de constatare a contravenției (PVCC) va fi emis (însă nu neapărat imediat). Aceasta va fi trimis pe adresa din certificatul de înmatriculare, aflată în bazele de date ale autorităților.

Mai jos îți spunem unde plătești amenda și cum poți contesta amenda pentru trecerea podului de la Fetești.

Unde poți plăti amenda pentru pod Feteși?

Persoanele fizice pot achita amenda:

 • la administraţiile publice locale
  • în conturile dedicate
  • la casierie
  • online
 • la alte instituţii publice abilitate să administreze aceste venituri ale bugetelor locale
 • prin mijloace de plată online, administrate /autorizate /acceptate de administraţiile publice locale
  • ghiseul.ro – dacă instituția locală respectivă este înrolată – vezi instituțiile înrolate pentru fiecare județ); pe ghiseul.ro poți plăti în siguranță cu cardul, chiar și cu un card emis în străinătate; aici poți încărca și un document scanat (jpeg sau png); din păcate nu se poate încărca pdf ceea ce este o problemă în cazul în care se dorește trimiterea a mai multor documente; recomandăm să trimiteți plicul sau dovada datei comunicării în cazul în care plătiți amenda în primele 15 zile.

CNADR recomandă ca plata amenzii să se facă în conturile dedicate deschise la administraţia publică locală unde își are domiciliul contravenientul persoană fizică.

Plata amenzii se poate efectua totuși în conturile dedicate deschise la oricare din administraţiile publice din România, indiferent de localitatea pe a cărei rază acestea funcţionează, de cetăţenia, domiciliul sau de reşedinţa contravenientului.

Persoanele juridice pot achita amenda:

La bugetul de stat:

 • la unităţile Trezoreriei Statului în conturile dedicate
 • la instituțiile autorizate de acestea să încaseze amenzile sau, prin mijloace de plata online, administrate/ autorizate/ acceptate de unităţile Trezoreriei Statului.

Pentru mai multe informații referitoare la conturi sau modalități de plată îți recomandăm să te adresezi acestor instituții.

💡Pentru plată ai nevoie de procesul verbal de constatare a contravenției (PVCC) și dovada comunicării acestuia (plicul).

Adaugă un comentariu mai jos și spune-ne ce probleme ai întâmpinat în legătură cu amenda și îți vom răspunde.

Cât este amenda?

Amenda variază în funcție de tipul vehiculului.

Pentru autoturisme, amenda este cuprinsă între 130 lei și 260 lei. Contravenientul poate plăti jumătate din minimul amenzii, adică 65 lei, dacă este plătită în maxim 15 zile de la data comunicării Procesului verbal de constatare a contravenției (PVCC) și a înștiințării de plată (conform legii 203/2018 Art. 20).

 1. a) Vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8 + 1 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul (autoturisme)
  b) Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane
  Amenda: 130 – 260 lei
 2. a) Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto, și maximum 23 de locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto
  b) Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și mai mică de 12,0 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane
  Amenda: 470 – 940 lei
 3. a) Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto)
  b) Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone și cu maximum 3 axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane
  Amenda: 640 – 1280 lei
 4. Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone și cu minimum 4 axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane
  Amenda: 910 – 1820 lei

Cum poți contesta amenda?

Poți face face contestație la judecătoria în a cărei circumscripție contravenientul domiciliază. În acest caz, contravenientul este persoana numită în procesul verbal, chiar dacă nu este vorba de șoferul mașinii din momentul trecerii.

Poți trimite contestația și prin poștă.

De asemenea, poți solicita judecarea în lipsă.

Ai nevoie de:
– dovada plății peajului pentru podul respectiv (dacă este SMS, pe lângă screenshot al SMS-ului, adaugă și copia facturii  de telefonie și dovada plății acesteia)
– certificatul de înmatriculare al autovehiculului respectiv
– actul de identitate.

Formularea corectă a plângerii împotriva procesului verbal este esențială. Descarcă acum ghidul nostru de contestare a amenzii!

Cum poți plăti amenda din străinătate?

Plătește amenda din străinătate transferând ieftin bani cu TransferWise.

TransferWise transferă 8 miliarde de dolari în fiecare luni pentru utilizatorii săi. Este pe piață din 2011 și este reglementat de autoritățile din Marea Britanie, sediul central fiind la Londra. Richard Branson este unul din principalii investitori.

💰Fă-ți un cont dând click aici și beneficiază de primul transfer gratuit!

Trebuie să transferi valută într-un cont de lei de la o bancă din România și de acolo să plătești amenda, TransferWise nu poate transfera în conturi ale trezoreriei. Sau poți transfera unui prieten sau unei rude. Oricum, cu TranferWise este mai ieftin să faci un schimb valutar pentru că folosește rata reală de schimb (cursul interbancar). Cu banca ta este singur mai scump.

Contestă amenda și recuprează banii!
Descarcă acum ghidul nostru complet.

Actualizat 8 septembrie 2019.

231 comments

 1. Bună ziua,
  Pentru autoturism, de ce amenda este între 130 și 260 lei? Cine decide cât este amenda?
  Am primit astăzi procesul verbal și este la maxim stabilit, respectiv 260 lei; de ce nu 130 lei pentru a plăti mâine 65 lei ?

  1. Ne-am fi așteptat ca și în cazul unei amenzi de 260 de lei pentru un autoturism să poți plăti doar 65 de lei, reprezentând jumătate din minimul amenzii, dacă plata se face în 48 de ore de la comunicarea procesului verbal. Poți să ne spui ce sumă este trecută pe înștiințarea de plată, pentru plata în 48 de ore?

   Există și posibilitatea de a contesta în instanță procesul verbal. Avem în plan să adăugăm informații pe site despre cum poate fi contestat în instanță o amendă pentru podul de la Fetești.

   Așteptăm și comentariile altor vizitatori. Ce valoare are amenda pe care ați primit-o? Ați contestat-o în instantă?

   1. Am primit amenda acum 2 ani pentru ca am uitat sa o achit. Anul acesta am avut-o plătită și tot am primit amenda. […]

    1. Buna ziua! Am platit sms taxa in max de 24 ore si am primit urmatorul.mesaj „A fost emis peajul pt 1 TRECERE pod Fetesti seria 11106838*** categoria 1 pt PH75A**. Trecerea poate fi efectuata in 12 luni, pana la 26.07.2020 ora 23:59:59.”
     Inseamna ca nu s-a inregistrat pt trecerea pod din ziua precedenta?

   2. Si eu am primit tot amenda de 260 de lei si ma intreb de ce am primit amenda maxima si daca pot totusi sa platesc in 48 de ore 65 de lei.

   3. Am uitat sa plătesc acum 2 zile fără sa fiu rău intenționat.
    Cum procedez pentru plata întârziată?

  2. Salut. Am primit amenda și am plătit-o la primăria de care aparțin; am trimis e-mail cu chitanța dar totuși am primit un alt proces verbal prin care mă anunța de neplata amenzii! Ce să fac? Mulțumesc

   1. Salut!
    Îți recomandăm să verifici întâi următoarele:
    – documentul de plată conține detaliile corecte ale procesului verbal pentru a se putea aloca plata corect?
    – e-mail-ul a fost trimis la adresa corectă specificată pe procesul verbal (chitanta@cestrin.ro)?

    Pasul următor ar fi să contactezi CESTRIN, la tel. 0213 171 125 sau la e-mail-ul de mai sus și să încerci să afli mai multe despre situația ta: de ce apare amenda neplătită dacă ai plătit-o, unde ar fi putut apărea eroarea, și ce trebuie să faci.
    Dacă ți se va spune că totul e OK și nu e necesar să faci nimic, recomandăm să ceri un răspuns scris în acest sens.

    Mai poți discuta și la primărie situația ta.

    Indiferent de sfaturile primite de la CESTRIN sau primărie, procesul verbal rămâne valabil. Cea mai sigură cale de a te asigura că al doilea proces verbal este anulat este contestarea acestuia în instanță, la judecătoria pe a cărei rază domiciliază persoana înscrisă în certificatul de înmatriculare, solicitând anularea celui de-al doilea proces verbal pe motiv că plata a fost efectuată. Vei avea nevoie de copii ale cărții de identitate, a primului și celui de-al doilea proces verbal, a chitanței, a email-ului și a certificatului de înmatriculare.

    Îți dorim succes și te rugăm să revii cu detalii pentru a ajuta comunitatea. 🙂

   2. Bună ziua
    Am plătit prin sms taxa de pod dar am greșit numărul masinii.
    Plata efectuata pe 28 iunie, astăzi a plătit iar pe numărul greșit. Am realizat ca am scris B în loc de IF și am plătit iar taxa pentru astăzi. Cum pot regla plata din 28 fără a primi amendă?

  3. Salut. Am plătit taxa de pod am primit și confirmarea dar se pare ca cei de la RDS nu au taxat taxa de pod. Ce se poate face? Eu am ambele mesaje pe telefon.

   1. Bună Daniela. Pentru început e bine să salvezi mesajele, cu un screenshot, în cloud.
    Dacă ai primit mesajul de confirmare care conține numărul de înmatriculare și seria peajului, ar trebui să fii acoperită.
    Spui că RDS nu te-a taxat, înțelegem că nu au inclus pe factură plata sau nu au scăzut din creditul cartelei. Aceste plăți prin SMS presupun trimiterea numărului de înmatriculare către baza de date a autorităților. Dacă acest lucru nu s-a făcut, cel mai probabil vei primi amendă și singura modalitate să eviți plata este să soliciți în instanță anularea.
    Poți verifica aici dacă plata a fost înregistrată în baza de date. Dacă da, aș salva un screenshot; teoretic e problema RDS că nu te-au taxat. În practică pot apărea surprize… Dacă nu, poți solicita explicații la RDS și poți anunța CNADR, preferabil în scris.

  4. Am trecut mai multe zile la rînd podul la Fetești..am platit atît în peco cît și la stația de taxare..se pare că la peco doamna a înțeles o singură trecere în loc de două sau nu am ridicat celălaltă chitanța…Cum pot afla dacă am plătit sau nu..există un sait al CNADR..UNDE SE POT VERIFICA TRECERILE…mulțumesc

   1. Buna ziua,

    Unde se pot trimite documentele pt corectare numar inmatriculare gresit?( cerere + copie certificat inmatriculare+dovada platii sms)?
    Se poate corecta numarul inainte de a se emite contraventia?

    Multumesc

 2. Buna ziua. Am trecut podul pe 29 iunie și am uitat sa plătesc. Mi-am adus aminte pe 2 iulie și am plătit prin SMS. Mai este valabila plata sau o las pentru retur?

  1. Bună Mirela. Pentru că nu ai plătit la timp (până la sfârșitul zilei de 30 iunie) trebuie să te aștepți la amendă.
   Plata de pe 2 iulie are valabilitate de un an, se va „consuma” automat la următoarea trecere pe durata valabilității.
   Pe prima pagină am inclus un link către site-ul unde poți verifica trecerile.

 3. Buna ziua! Am trecut in datele de 28.04.2018, 1.05.2018, 05.07.2018 si 10.07.2018. Pe 1.05 si 05.07 am inversat doua litere ale numarului de inmatriculare, in loc de PZL am scris PLZ. Exista vreo posibilitate sa evit amenda in acest caz? Multumesc!

  1. Mulțumim pentru mesaj. Din păcate vei primi, cel mai probabil, amendă pentru trecerile din 1 și 5 mai. Poți însă contesta în instanță, prezentând dovada plății cu numere introduse greșit alături de dovada că nu s-au înregistrat treceri pentru numărul respectiv (PLZ), și solicitând anularea amenzii invocând o eroare la introducerea datelor. Chiar dacă solicitarea va fi respinsă în prima instanță, recomandăm să apelezi la recurs. Poți solicita judecarea în lipsă, dar, pentru mai mari șanse de câștig recomandăm să te prezinți la înfățișare.
   Poți consulta un avocat, însă ar putea să te coste mai mult decât amenda.

 4. Salut. Am trecut podul spre constanta pe 4 iulie. Am trimis sms, dar nu am primit nici un raspuns si bineinteles am uitat sa mai incerc. Azi m-am intors si am incercat tot prim sms si a mers. La ce sa ma astept?

   1. acelasi caz a fost si la mine…. am trimis SMS dar nu am primit comfirmare…asta in iunie… acum 3 zile mi-a venit amenda… o sa caut sa o platesc in 48 de ore la primarie sau la trezoreria de care apartin… o zi buna ! p.s. bun articolul…informativ…

    1. Ne pare rău Valentin!
     Dacă ai trimis SMS în mod corect, nu ai primit confirmare și nici nu ai primit un SMS care să te anunțe că plata nu se efectuează dacă nu primești confirmare, vedem o posibilă vină a operatorului de telefonie mobilă.
     Ai putea să le expui problema, preferabil în scris, chiar și prin e-mail, solicitând o poziție oficială și plata contravalorii amenzii. Poți face și o sesizare la CNADR.

     Nu știm care este operatorul tău de telefonie mobilă însă menționăm o situație apărută pe 1 mai, când, datorită unor probleme din rețeaua Vodafone, 92 dintre utilizatorii care au dorit să achite prin SMS tariful de trecere a podurilor de la Fetești și Cernavodă și nu au reușit să facă acest lucru din cauza problemelor tehnice, nu au mai încercat să apeleze la alt distribuitor. Vodafone a plătit în acest caz taxele de trecere, la CNADR, fără a taxa clienții.

     CNADR a anunțat în luna iunie următoarele:

     În data de 15.06.2018, în intervalul orar 07:00 – 09:00 este posibil ca emiterea rovinietelor și a peajelor prin intermediul SMS să fie îngreunată/întreruptă ca urmare a unor lucrări de mentenanță la această componentă a sistemului informatic.

     Ai putea verifica data și ora la care ai trimis SMS-ul. Chiar dacă această mentenanță a fost anunțată, faptul că nu ai primit SMS de confirmare este o problemă.

  1. Buna ziua. Am achitat taxele de pod dus-intors dar totusi am primit amenda. Se poate face contestatie doar prin dare in judecata? Sau exista sinalte cai?. Multumesc!

 5. Buna ziua, am trecut podul pe data de 12 ăi am dat mesaj dar am uitat să îl dau și pe cel de confirmare. Și după, pe data de 14 am văzut mesajul și l-am dat și pe cel se confirmare. Iar după am mai dat un mesaj urmat și de cel de confirmare. Să mă aștept la amendă?

  1. Salut Mihai. La plata prin SMS trebuie răspuns cu DA la primul SMS care confirmă numărul de înmatriculare și categoria autovehiculului în maxim 3 ore. Pentru că ai trimis „DA” după câteva zile, nu s-a efectuat plata. Verifică mesajele, ar fi trebuit să primești un SMS răspuns.
   Pentru această primă trecere vei primi cel mai probabil o amendă, pentru că nu ai plătit la timp.
   Chiar dacă ai efectuat o plată corectă prin SMS pe 14, aceasta fiind efectuată după termenul limită (data de 13, ora 23:59) se va considera plată în avans pentru o trecere viitoare (în următoarele 12 luni).

   1. Bună, Îmi puteti sune vă rog, de ce am primit o amendă pentru neplata trecere pod, dacă eu nu am mai circulat cu mașina deoarce este avariată dun luna mai? Iar contravenția este pentru luna septembrie.

 6. Buna ziua. Am trecut podul Fetești pe data de 13 iulie și am uitat să plătesc în 24 de ore. Se mai poate plăti acum?

 7. Buna ziua, știe cineva dacă trebuie să achite trecerea de pe pod și pentru persoanele din Republica Moldova dacă avem rovinietă?

  1. Pentru mașinile înmatriculate în străinătate (inclusiv Republica Moldova), trebuie achitată taxa de pod pentru fiecare trecere. Tarifele sunt la fel ca și pentru mașinile înmatriculate în România (detalii mai sus pe pagină).
   Plata se poate face doar la barieră (banda 1, din dreapta) sau la benzinăriile autorizate; taxa de pod nu se poate plăti prin SMS pentru autovehiculele cu număr de înmatriculare străin.
   Chiar dacă aveți rovinietă valabilă, taxa de pod trebuie plătită.
   Vacanță frumoasă!

 8. Buna seara! Am uitat să plătesc taxa de pod când am venit la mare duminică 15 iulie. Mai are rost să trimit SMS acum?
  Sau e valabilă cea de anul trecut când m-am întors de la mare pe data de 18 iulie? Mulțumesc!

  1. Bună Florin. Pentru că ai trecut podul pe 15 iulie, termenul de plată a fost 16 iulie ora 23:59. Acum este prea târziu să plătești pentru trecerea podului de pe autostrada A1.

   Dacă ai plătit pe 18 iulie 2017 și nu ai folosit respectiva trecere plătită, având în vedere că valabilitatea este de 12 luni, plata ar fi fost valabilă pe 15 iulie dar dacă ai trecut cu mașina pe podul de la Fetești-Cernavodă pe 17 sau 18 iulie 2017, sau din momentul plății și până la trecerea de pe 15 iulie, atunci acea plată a fost „consumată”, cu excepția situației în care erau alte plăți în avans pentru numărul respectiv de înmatriculare. Poți afla aici mai multe despre numărul tău de înmatriculare.

  2. Am trecut in25.o5.2019 podul Feteşti si am achitat taxa prin SMS trimițând nr. şi categoria in care se incadrează autoturismul.Am primit SMS-ul in care trebuia să confirmăm :nr. și categoria mașinii și plata peaj.Ni se indica ca apoi să mai trimitem un SMS la același nr.folosind cuvântul „DA”.Am făcut și asta fiind convinși că era finalizarea plății,exact așa cum se precizează pe site-ul http://www.taxa-pod-fetești.com
   Azi,28.05.2019 inainte de trecerea podului ,verificând costurile suplimentare efectuate am obs. că am fost taxați doar pt.trimiterea SMS-urilor,nu si taxa peaj.
   Cer ajutor unui angajat la trecerea peste pod,îi arat schimbul de SMS-uri,îmi confirma corectitudinea lor,dar mă pasează către angajata casieriei.Aceasta nu are posibilitatea sa verifice plata,nu știe ce ar trebui să fac in continuare,trage din umeri și mă roagă să urc in mașină și să plecăm căci „se lungește coada”
   Ce trebuie să fac?
   Ce nu am făcut corect?

  3. Buna ziua!
   Am platit taxa de pod, dar, neavand ochelarii la mine, nu am vazut ca pe factura e tiparit un numar de inmatriculare asemanator, dar nu identic cu al meu. Mi a venit amenda acasa si , cautand chitanta, am costatat aceasta eroare. Ce pot sa fac sa demonstrez ca am platit, dar nu din vina mea, e gresita o litera de la numarul de inmatriculare. Multumesc mult!

 9. Bună, am trecut pe data de 17.07 ora 10 aproximativ, dar am trimis sms tocmai pe 18.07 ora 11 sau 12 aproximativ. Nu aproba primit sms de confirmare, oare voi plăti amenda?

  1. Bună Mary.
   După o plată a taxei de pod prin SMS ar trebui să primești un SMS de confirmare. Dacă nu l-ai primit, cel mai probabil plata a eșuat. Ai avut posibilitatea să plătești până pe 18 iulie, ora 23:59.

   SMS-ul de confirmare are următorul conținut (pentru autoturisme):

   A fost emis peajul pt. 1 TRECERE pod Fetesti seria xxxxxxxx categoria 1 pt YYYYYYY. Trecerea poate fi efectuata in 12 luni, pana la zz.ll.aaaa ora hh:mm:ss

 10. Buna dimineața. În cam cât timp să mă aștept să primesc amenda de la data trecerii? Am trecut în noiembrie 2017 și am uitat sa plătesc la timp?

  1. Bună Roxana. Rugăm vizitatorii să ne spună aici când au primit amenda față de data trecerii.
   Acesta este un site neoficial totuși, așa că rugăm comunitatea să ajute. 🙂
   Ca exemplu, un vizitator ne-a trimis un proces verbal de constatare a contravenției emis pe 17.04.2018 pentru o trecere din 13.02.2018.
   Bănuim că certificatul de înmatriculare are adresa corectă – pentru că acolo se trimite procesul verbal.

 11. Salut! Am fost sambata dus intors pana la mare, dar am uitat sa platesc taxa. Inteleg ca trebuia platita pana ieri la 23.59. Mai am vreo sansa s-o platesc acum si sa fie inregistrata pentru trecerile de sambata sau astept amenda? Si la ce amenda sa ma astept: minim sau maxim? Merci

  1. Bună Elena. Așa este, astăzi (luni) este prea târziu pentru a plăti pentru trecerile de sâmbătă.
   Nu știm (încă) în ce fel se decide valoarea amenzii în intervalul minim-maxim, dar ar trebui să ai posibilitatea să plătești jumătate din minimul amenzii în termenul prevăzut de procesul verbal (căci, cel mai probabil, vei primi amendă).

 12. Dacă am trecut podul pe 23 și am nr. roșii la mașină, nu am putut plăti prin sms! Primesc amendă?

 13. Bună ziua! Am uitat să plătesc, iar mașina e înmatriculată într-un județ, eu locuiesc în alt județ pentru moment. Cum pot plăti amenđa fără proces verbal? Mulțumesc!

  1. Mulțumim pentru comentariu, Laura. Înțelegem că nu locuiești la adresa din certificatul de înmatriculare al mașinii. Dacă nu poți obține corespondența de la persoanele care locuiesc la respectiva adresă, îți recomandăm să contactezi CESTRIN la tel. 021 317 1125, număr dedicat contravențiilor pentru peaj și rovinietă. Solicită o copie a procesului verbal și convinge-i să îl trimită la altă adresă sau prin e-mail/fax. Pentru plată ai nevoie de seria și numărul procesului verbal.
   Înștiințarea de plată de pe procesul verbal de contravenție precizează că trebuie trimise copii ale documentelor care atesta plata amenzii contravenționale împreună cu o copie a PVCC (amenda) și a înștiințării de plată, prin e-mail, la chitanta@cestrin.ro.

 14. Buna ziua
  Am trecut pe la Fetesti ieri și am uitat să plătesc taxa. Mai are rost să încerc astăzi?
  Menționez că am mașina înmatriculata în Germania și nu pot plăti prin SMS.
  Mulțumesc

  1. Mulțumim pentru mesaj Gabriel.
   Poți plăti taxa de pod până astăzi la ora 23:59 la benzinăriile autorizate, chiar dacă mașina este înmatriculată în altă țară. Posibil ca unele benzinării să fie închise la acea oră.

 15. Buna ziua. Cât este amenda pentru autoturism din categoria 1 pentru neplata taxă pod Fetești?

  1. Mulțumim pentru mesaj, Adriana.
   Amenda contravențională pentru neplata peajului este între 130 și 260 lei pentru un autovehicul categoria 1. Nu știm cum se stabilește cuantumul amenzii. Se poate însă plăti jumătate din amenda minimă în 48 de ore de la comunicarea procesului verbal. Adică 65 de lei.

  1. Mulțumim pentru mesaj, Daniel. Pentru plata amenzii ai nevoie de seria și numărul procesului verbal. Dacă dorești să plătești suma redusă în primele 48 de ore vei avea nevoie și de plic.
   Dacă nu ai procesul verbal, poți încerca să obții detaliile acestuia. Am scris aici mai multe.

 16. Buna ziua
  Mi-am adus aminte dupa 4 zile ca nu am platit taxa de trecere la Fetesti. Pentru AG21***. Trecerea a fost facuta pe data de 20.07.2018. Ma intereseaza sa stiu daca s-a emis deja amenda.
  Multumesc

  1. Mulțumim pentru mesaj Cristi. Dacă nu ai plătit peajul cel mai probabil vei primi o amendă. Acesta nu este un site oficial, așa că nu știm dacă s-a emis o amendă pentru numărul respectiv.
   Vestea bună este că poți plăti jumătate din minimul amenzii în primele 48 de ore de la primire. Citește și detaliile de pe procesul verbal când/dacă vei primi unul.
   Pentru viitor, aruncă o privire și aici.

 17. Bună ziua, Nu mai apare trecerea peste pod sens spre Constanța pe siteul https://www.erovinieta.ro/.
  Când am plătit am văzut trecerea, dar acum nu îmi apare consumată și nici nu mai există în cont trecerea. Cea de întoarcere apare deja plătită. Posibil să fi avut taxarea ceva probleme între 14-15.07.2018? Eu am trecut pe 14 spre Constanța și am plătit pe data de 15.
  Mulțumesc.

 18. Mi unul mi se pare aiurea taxa pusa, deoarece eu fiind începător nu am știut că taxa trebuie plătită și la dus la și la întors; am crezut că dacă o plătești o data poți să treci și înapoi, mai bine puneau din prima 26 de lei nu mai stai cu grija după. Am trecut pe 15 iulie cam când îmi vine amenda?

  1. Salut Florinel. Ne pare rău că nu ți-ai dat seama că trebuie plătit pentru fiecare trecere. Din păcate nu știm când vei primi amendă, este posibil să varieze numărul de zile după care este emisă. Te rugăm să revii aici și să ne spui când ai primit-o.

 19. Bună ziua. Am trecut podul de la Fetești pe data de 04.08.2018 la ora 09.45 și am plătit în data de 05.08.2018 ora 11.05. Este posibil să mă aștept la o amendă? Mulțumesc

 20. Bună seara, Am și eu o întrebare: am plecat cu mașina firmei unde lucrez și am uitat să plătesc taxa de pod; am trecut vineri seara și am trimis 2 mesaje vineri la prânz. Este vreo șansă să nu iau amenda pe firmă? Multumesc

  1. Bună seara Alina. Dacă ai trecut podul Fetești vineri, ai avut până sâmbătă la 23:59 timp să plătești, indiferent de metodă.
   Ca regulă generală, amenda se emite pe numele persoanei fizice sau juridice trecute în certificatul de înmatriculare. Dacă autovehiculul este în leasing, amenda se emite pe numele utilizatorului din certificatul de înmatriculare.

 21. Bună ziua, pe site-ul erovinieta.ro apare doar trecerea de la Fetești plătită de mine la plecarea spre mare. La întoarcere (4 august) am uitat să plătesc (mi-am adus aminte doar azi, 6 august). Să fie o greșeală pe site? Nu ar trebui să apară și trecerea neplătita? Mulțumesc

  1. Mulțumim pentru mesaj. Am sunat la numărul afișat pe erovinieta.ro; mi-au spus că o să apară mai mult ca sigur și trecerea de pe 4 august, este doar o întârziere.
   Ciudat… 🙂
   Ai putea reveni cu un mesaj să ne spui dacă a apărut sau nu informația pe site? Aceasta ar putea ajuta și alți utilizatori.

 22. Buna ziua, daca am primit procesul verbal de amenda vineri, dar platesc doar luni amenda, platesc amenda intreaga sau doar jumatate? Cele 48 ore se considera zile calendaristice sau lucratoare?
  Multumesc!

 23. Buna ziua. Am trecut pe la fetesti si am trimis sms insa am gresit o cifra din nr de inmatriculare si mi-am dat seama doar dupa 5 zile la intors, cand am trimis sms corect. Voi primi amenda? Probabil ca da. Dar banii platiti gresit pot fi recuperati? Daca masina este in leasing, dar in cartea masinii este trecut utilizatorul- firma cu adresa acestuia ? Unde se trimite procesul verbal si pe numele cui? firma de leasing sau utilizatorul persoana juridica?Mulțumesc.

  1. Mulțumim pentru mesaj.
   Există posibilitatea corecției numărului de înmatriculare pentru care s-a făcut plata peajului. Pașii sunt următorii:
   1. Descarcă Cererea de corecție a numărului de înmatriculare (pdf)
   2. Completează cererea
   3. Trimite un email la peaj@andnet.ro cu următorele informații:
   – cererea completată, semnată și ștampilată;
   – documentul “copie client” eliberat pentru numărul de înmatriculare greșit;
   – certificatul de înmatriculare /cartea de identitate a vehiculului din care să reiasă numărul de înmatriculare corect;
   – documentul care atestă plata tarifului de trecere pentru numărul de înmatriculare greșit.

   Pentru plata prin SMS recomandăm trimiterea unui screenshot în care să se vadă confirmarea plății cu nr. de înmatriculare și seria peajului.

   Termenul legal de soluționare a cererii este de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării la CNADNR, urmând ca solicitantul să primească un răspuns în același termen.

   Nu este așadar cazul de amendă dacă se trimite această cerere înaintea emiterii unui proces verbal de constatare a contravenției, care se emite în 60 de zile de la trecerea neplătită – cel puțin acesta este termenul pe care l-am înțeles noi, amintim că acesta nu este un site oficial.

   Ai putea să revii cu un mesaj pentru ca să afle și ceilalți utilizatori dacă ai reușit modificarea numărului de înmatriculare în cazul unei plăți prin SMS? Mulțumim! 🙂

   1. Bună ziua. Am primit răspunsul de la Cnair, în urma cererii de corecție la care am atașat actele necesare. Ni se spune sec, că corecția se face doar dacă plata s-a făcut pt un număr pentru care nu e înmatriculat niciun autoturism și cum am plătit pt un număr pentru care este deja înmatriculat un auto, nu se poate face corecția.
    Și că procesul verbal poate fi contestat în 15 zile.

    Este aproape imposibil să nu fie alt auto înmatriculat când eu din 3 cifre ale nr de înmatriculare am trecut doar 2!
    Și este evident că eu am plătit și că autoturismul meu a trecut pe la Fetești în ziua respectivă.
    V-ați mai întâlnit cu această situație?
    Vă mulțumesc!

  2. Dacă mașina este în leasing, pe numele cui se emite amenda pentru trecerea podului Fetești fără a plăti taxa de pod?
   În acest caz amenda se emite pe numele utilizatorului din certificatul de înmatriculare.

   În cazul tău Rux, dacă se face corecția numărului, nu se va emite amenda.

 24. Am vândut mașina acum 4 ani. Proprietarul actual nu a plătit taxa și nici nu a înmatriculat mașina pe numele lui. Amenda a venit la mine. Ce e de făcut? Cum contest amenda? Mulțumesc

  1. Mulțumim pentru mesaj, Daniela.
   Ai vândut mașina și ai primit amendă pentru neplata peajului. În acest caz cumpărătorul nu a efectuat transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculului la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

   Pentru a anula amenda, poți depune, chiar și prin poștă, o contestație la procesul verbal emis de către CNADR, în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia, la judecătoria în a cărei circumscriptie domiciliezi sau își are sediul firma, dacă mașina este înmatriculată pe firmă sau dacă este în leasing. În această contestație vei cere anularea procesului verbal de constatare a contravenției, atașând documentele justificative precum contract de vânzare-cumpărare, certificat de radiere fiscală pentru vehiculul în cauză, eventual și un extras de cont de la bancă în cazul în care ați primit banii în cont. De asemenea este necesar să adăugați copii ale actului de identitate și ale procesului verbal.

   Judecarea se poate face și în lipsă. Dacă pierzi procesul, poți face recurs.

   O idee bună ar fi să depui o notificare cu privire la înstrăinarea mașinii la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, anexând contractul de vânzare-cumpărare, certificatul de radiere fiscală și actul de identitate (copii ale acestora).

   Pentru detalii poți contacta un avocat, deși costul mic al amenzii poate nu ar justifica.

   Succes și am aprecia dacă ai putea să revii cu detalii despre cum decurg lucrurile.

   UPDATE: Aruncă o privire și la acest articol care vorbește despre cum poți scăpa de amenda contravențională dacă ai vândut mașina și ai primit amendă pentru trecerea podului Fetești.

 25. Buna ziua,

  Astazi am primit in posta amenda pentru neplata trecere pod, problema este ca masina este vanduta de peste 1 an de zile iar in procesul verbal este mentionat ca trecerea peste pod a avut loc in luna Mai anul acesta.

  Cum se procedeaza mai departe? exceptand contestatia la judecatorie care va fi depusa cat mai curand.

 26. Bună ziua,
  Dacă am avut două treceri pe pod la interval de 4 zile fără plata taxei, este în regulă să primesc doua PV de contravenție? Adică plătesc amenda x 2.
  Mulțumesc

  1. Mulțumim pentru mesaj, Florina.
   Trebuie plătită câte o taxă pentru fiecare trecere. Fiecare trecere neplătită constituie contravenție iar fiecare amendă trebuie plătită.
   Ne pare rău să auzim că ești în această situație.

 27. Vreau sa platesc amenda online. Persoana juridica. Care sunt conturile alea dedicate? Pe procesul verbal de amenda nu scrie niciun cont.

 28. Bună ziua,
  In data de 24.07.2018 am trecut podul de la Fetești la ora 9:24 dimineața și m-am întors în aceeasi zi la 21:56 la care am primit 2 procese verbale pentru aceasi zi unul pt ora 9:24 și unul pentru 21:56. Amenzile fiind fiecare de 640 lei sau în 48 ore 320 lei.
  Specific că este vorba de camion de peste 12 tone și minim 4 axe.
  Întrebarea este. Este corect să primesc 2 amenzi pentru aceeasi mașină pe zi dar la ore diferite?
  Și cât este amenda pentru că nu coincide cu tariful găsit de mine?

  1. Mulțumim pentru mesaj. Este o situație neplăcută, amenda este mare. 🙁
   Ambele amenzi trebuie plătite conform sumei din procesele verbale – au fost două contravenții (treceri neplătite) separate.
   Pentru categoria respectivă de autovehicul ne-am fi așteptat la o amendă în intervalul 910 – 1820 lei.

 29. Buna.am trecut podul dus întors de curând am platit la dus doua treceri in benzinarie pe autostrada ,deci totul ok…acum constat că am pierdut bonul de la benzinărie prin care dovedesc că s.a platit taxa ,sunt șanse să se facă vreo încurcătură in sensul de a nu se înregistra plata și să mă trezesc cu amendă ??Întreb pentru că nu as mai avea cum sa fac dovada in acest caz. Mulțumesc

 30. Buna seara,
  In data de 5.08.2018 venind in tara am trecut podul de la Fetesti cu autoturismul propriu inmatriculat in Germania.
  Fiind rezident acolo, va rog sa-mi spuneti in ce conditii (unde si cum platesc amenda si in ce cuantum).
  Exista vreo varianta sa platesc amenda intr-un cont, in aceste zile cat mai stau in Romania, sau trebuie sa astept sa primesc procesele verbale la domiciliul de resedinta din Germania?

  1. Bună seara și mulțumim pentru mesaj.
   Amenda nu are o valoare fixă. Pentru autoturisme este între 130 și 260 lei; deși este cel mai probabil ca amenda să fie de 130 de lei, au fost șoferi care ne-au spus că au primit maximul amenzii (260 lei).
   Pentru plata amenzii este necesar numărul procesului verbal. Nu știm dacă aceasta este de fapt o cerință legală și dacă ar fi suficient, de exemplu, trecerea numărului de înmatriculare.
   Pe această pagină sunt trecute detalii privind modalitatea de plată. Acesta fiind un site neoficial nu dorim să trecem conturi bancare pentru a nu cauza probleme șoferilor în cazul în care, de exemplu, acestea se schimbă și nu le actualizăm la timp.
   Tindem să credem că ar fi mai bine să ăsteptați un eventual proces verbal la adresa din Germania unde este înregistrată mașina si să plătiți prin transfer bancar sau online cu card-ul (pe ghiseul.ro).
   Am aprecia dacă ați putea reveni cu un mesaj în cazul în care primiți procesul verbal la adresa din străinătate.
   Succes. 🙂

 31. De ce amenda este între 130 și 260 ron? Ce și cine decide asta? Văd aici persoane cu autoturisme categoria B amendate cu 260 RON și mi se pare usor abuziv să dai amenda maximă fără justificare. […]
  Acum câțiva ani am circulat până la Cluj și înapoi fără vigneta fapt ce m-a costat peste 13 000 de lei. Da, peste 13 000 de lei întrucât fiecare camera de filmat ce m-a prins pana la Cluj și înapoi mi-a emis o amendă, amenzi ce mi au fost comunicate doar în momentul popririi pe cont din partea unui executor judecătoresc.
  […]

 32. Buna ziua!
  Sunt proprietarul unui autoturism DACIA SANDERO adaptata pentru persoane cu handicap.
  Detin certificat de handicap accentuat. Am trecut podul fara sa opresc pentru ca asa am citit pe internet.
  La intoarcerea de la mare, am oprit sa ma interesez si mi s-a spus ca nu sunt scutit si ca trebuie sa platesc.
  Va rog sa ma ajutati pentru ca nu am gasit pe site-ul CNAIR o precizare in acest caz.

  Va multumesc.

  1. Mulțumim pentru mesaj.
   Din păcate nu am găsit informații sigure în acest sens. Acest site fiind neoficial, recomandarea noastră ar fi să contactați CNAIR, ținând seama de termenul limită de plată a peajului – sfârșitul zilei următoare trecerii.
   Am aprecia dacă ați reveni dacă obțineți informații în acest sens pentru a fi de ajutor și altor persoane aflate într-o situație similară.
   Asociațiile persoanelor cu handicap ar putea avea o astfel de informație?
   Toate cele bune.

 33. Bună ziua!
  Am trecut podul de la Fetești în data de 25.08 la ora 06:00 și am trimis SMS pe 26.08 ora 07:00. Este valabilă plata ținând cont de faptul că au trecut mai mult de 24 de ore?

 34. Bună seara! Am trecut podul de la Fetești pe autostradă în data de 20.08, nu am plătit prin sms crezând că voi plati la ghișeu însă circulația era dirijată și am fost nevoită să trec repede și nu am putut plăti… Cât durează până primesc amenda? Este vorba de un autoturism deci amenda va fi între 130 și 260 lei, nu? Mulțumesc mult!

  1. Bună seara Ella.
   Deși ai trecut fără să plătești, puteai plăti până la ora 23:59 pe 21 august.
   Amenzile credem că se emit aproximativ după două luni de la trecere. Dar nu suntem un site oficial și nu băgăm mâna în foc…
   Ai dreptate privind cuantumul amenzii. De reținut că se poate plăti jumătate din minim în 48 de ore de la comunicare.

   Există și varianta solicitării în instanță a anulării procesului verbal.

 35. Am platit amenda, în 24 de ore în valoare de 65 RON și am trimis-o către chitanta@cestrin.ro. Nu știam că trebuie să fac dovada și la financiar. Nu mai găsesc chitanța ca să fac dovada plății. Unde ar trebui sa mă adresez?

 36. Am uitat sa platesc taxa de pod.
  Cum pot sa verific emiterea procesului verbal (daca se poate online) ca sa ma incadrez in cele 48 de ore, daca la adresa din talon posta se ridica foarte rar, poate nici macar odata pe luna?

  1. Din păcate nu se poate verifica online. Singura variantă ar fi să contactezi autoritatea emitentă: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) la +40213171120.
   Asta ar însemna probabil să îi contactezi din două în două zile…
   Nu știm dacă plata în avans ar fi o soluție, deoarece nu cunoști numărul și data procesului verbal pentru a plăti.
   Ai putea să revii să ne spui cum ai rezolvat?
   Succes!

 37. Salut.
  Am trecut podul în data de 6.09.2018 în jurul orei 17 și am dat SMS în data de 7.09.2018 ora 14. Este OK sau aștept amenda. Mersi

 38. Buna ziua,

  Care este termenul dupa care se prescrie o trecere neplatita? Adica in cat timp trebuie sa primesc procesul verbal? 2 luni ?

  Multumesc

  1. Bună ziua Marian. Recomandarea noastră este să cauți pe Google informații despre termenul de prescripție pentru aplicarea sanctiunilor contravenționale. Din păcate nu știm la cât timp de la data săvârșirii faptei (trecerea podului fără plată) se prescrie fapta.
   Un punct de plecare poate fi articolul de aici, unde scrie că „Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei”.
   Amintim că acesta nu este un site oficial.

 39. Buna ziua,

  Am primit amenda dupa 3 luni de la trecere, desi eu tin minte ca am platit la ghiseu taxa de trecere.
  Se poate contesta daca nu mai am bonul?

  Multumesc

  1. Bună Dragoș. În principiu se poate contesta, întrebarea este cum câștigi? Procesul verbal precizează banda pe care a trecut autovehiculul? Am verificat un proces verbal primit de la un vizitator și se prezicează banda pe care se află camera sub forma unui număr (lane 5) în prima parte a procesului verbal, ca parte a numelui imaginii cu care se face dovada. Numărul benzii (lane) nu spune de fapt unde este amplasată camera. În acest caz ar fi util să dovedești în instanță că trecerea s-a făcut pe banda cu barieră și să susții că trecereas-ar fi putut face doar după achitarea peajului la agentul constatator.
   Poți solicita și imagini imediat înainte și după cea menționată în procesul verbal (nu știu dacă se stochează) pentru a încerca să arăți înmânarea banilor către lucrătorul de la ghișeu.
   Deși se poate solicita judecarea în lipsă, bătaia aceasta de cap trebuie pusă în balanță cu valoarea amenzii.
   Așteptăm să ne spui cum a mers. Succes!

 40. Bună seara! Am trecut podul la Fetești pe data de 4 iunie și azi am primit amenda acasă deși eu am dat mesaj. Ce pot face? Cum se procedează?

  1. Bună Daniela. Recomandăm să verifici întâi dacă SMS-ul de confirmare a plății a fost primit și dacă plata s-a făcut pentru numărul de înmatriculare corect, dar și dacă data plății este înainte sau în ziua trecerii sau în ziua următoare trecerii, pentru ca plata să fie validă. Dacă plata a fost efectuată corect, contestarea amenzii se poate face doar în instanță, unde se poate solicita anularea procesului verbal de contestare a contravenției prezentând ca dovadă seria peajului din SMS, screenshot-uri ale SMS-ului, factura de la operator dacă este un număr pe abonament, preferabil cu un desfășurător, alături de copii ale amenzii, cărții de identitate și a certificatului de înmatriculare.
   Se poate solicita și judecare în lipsă. Amenda se poate plăti acum, urmând să se solicite restituirea banilor. Dacă nu se plătește acum și se pierde procesul, amenda va trebui plătită atunci.
   Recomandăm consultarea unui specialist. Acest răspuns este doar cu titlu informativ.
   Succes și aștepăm să revii să ne spui dacă ai contestat amenda pentru podul de la Fetești.

 41. Buna Ziua,

  Am platit taxa de pod, insa am uitat sa dau DA in 3 ore.
  Am dat DA dupa 48 de ore.
  Am primit amenda 130 Lei, cu plata 65 lei in 48 ore.
  Ce este de facut in acest caz?

  1. Bună Mihai. În această situație plata peajului nu s-a efectuat și amenda s-a emis în mod corect se pare. În principiu, se poate contesta în instanță dar nu sunt argumente deoarece SMS-ul pe care ar fi trebuit să îl primiți menționează clar limita de timp pentru trimiterea răspunsului prin SMS.

 42. Buna ziua

  Este a doua oara cand primesc amenda pentru neplata taxei de trecere, desi am dat SMS, SMS-uri au fost puse pe factura, am factura platita, am dovada si seria peajului in telefon.
  Este strigator la cer ceea ce se intampla! de ce mai avem aceasta optiune daca nu functioneaza si ajung sa platesc amenzi abuzive?

  Aș dori sa stiu cum imi pot recupera banii luati abuviz fara a ajunge totusi prin tribunale.

 43. Bună ziua,
  Amm trecut podul și nu am plătit, pentru că nu era nimeni la unica casierie, am intenționat să plătesc ulterior, dar am uitat, astfel că am plătit suma la mai mult de 24 ore de la trecerea podului, adică mai precis cam spre 36-40 ore…
  Deci am trecut de două ori podul, și am plătit de două ori, una din plăți imediat și una la 36-40 ore.
  Întrebarea mea este dacă urmează să primesc amendă, sau se mai poate face vreo întâmpinare. Mulțumesc.

  1. Salut Marius,

   Pentru că ai trecut și nu ai plătit peajul în termenul prevăzut, vei primi cel mai probabil o amendă. Faptul că ai uitat nu este suficient pentru a câștiga în instanță o eventuală solicitare de anulare a amenzii.

 44. Buna ziua! Am primit și eu o amendă dar din greșeala am aruncat și plicul și procesul verbal. Cum aflu ce trebuie să fac, unde plătesc, în ce cont, unde trimit chitanța?
  Vă mulțumesc!

  1. Mulțumim pentru mesaj. Principala problemă este că nu cunoașteți nr-ul procesului verbal. Vă recomandăm să contactați CESTRIN (emitentul procesului verbal) la tel. 021 317 11 25 pentru a afla numărul procesului verbal și, eventual, pentru a obține o copie a procesului verbal.
   Amenda nu cuprinde detalii privind contul de plată pentru amendă; am inclus detalii mai sus pe această pagină.
   Chitanța se trimite prin e-mail la chitanta@cestrin.ro. Cerința este să se trimită și o copie a procesului verbal – ar trebui să includeți măcar nr.-ul acestuia.
   De menționat că se poate plăti poate plăti jumătate din minimul amenzii, adică 65 lei pentru autoturisme, dacă este plătită în maxim 48 de ore de la data comunicării procesului verbal și a înștiințării de plată.
   Succes! 🙂

 45. Am urmat pașii pentru plată, la dus s-a înregistrat corect plata, la întors sistemul DVS. după ce a returnat mesajul „Vrei să achiți tarif pod cat.1. ( auto…)…” răspunsul a fost „Da”, iar ca și mesaj de răspuns din partea sistemului DVS. a fost următorul mesaj „Tarif trecere pod Frățești prin SMS. Trimis nr înmatriculare…”.
  Consider că în momentul respectiv aplicația companiei a trimis un răspuns eronat și aș dori să contest amenda recepționată prin poștă. ( PVCC – R18/050XXXX/25.09.2018).

  Aștept un răspuns din partea Dvs.

  1. Mulțumim pentru mesaj. Precizăm că acesta nu este un site oficial legătură cu sistemul de la trecerea de pod.
   Amenda se poate contesta în instanță, unde puteți solicita anularea, aducănd că dovezi respectivele mesaje.
   Succes

  1. Bună Georgiana. Pare corect dacă trecerea a fost achitată a doua zi. Dacă toate trecerile au fost achitate la timp și corect (număr de înmatriculare și categorie autovehicul) nu ar exista motiv pentru amendă.
   Chiar și în această situație, contestarea se face doar în instanță. Se poate solicita judecarea în lipsă.
   Succes!

 46. Bună ziua. Am primit amenda 130 pentru o trecere la o dată care nu o recunosc (01.07).
  În acest an am venit cu maşina la Constanţa o singură dată, pentru 7 zile (10-16.06, atât am plătit şi rovineta).( Am număr de CT, dar stau în alt judeţ). La venire plata la OMV, la plecare plata la Casa 1, am ambele bonuri. Ce ar fi de făcut ?

  1. Bună ziua Petre. Singura variantă ar fi contestarea în instanță (asta este opinia noastră dar nu suntem specialiști juridici).
   Sunt două aspecte pe care te poți orienta când formulezi contestația prin care se cere anularea procesului verbal de constatare a contravenției: dovada că mașina a fost în alt loc în acea dată și la acea oră și solicitarea fotografiilor de la punctul de trecere.
   Fotografiile vor arăta, cel mai probabil, fie alt număr, fie un număr neclar (fiind posibilă o eroare a soft-ului care citește numerele de înmatriculare).
   În cazul numărului neclar probabil va fi vorba de alt model de mașină decât cel trecut în certificatul de înmatriculare al mașinii tale. Dacă este totuși numărul tău, modelul poate fi diferit sau identic. Dacă poza arată numărul tău și un model identic, fiind vorba de o fraudă sau de o dată eronată a sistemului de la Fetești, rămâne să dovedești că mașina a fost în altă parte. Dacă ai dus un coleg la serviciu, declarația sa te poate ajuta.
   Chiar și dovezile de plată din 10-16.06 te pot ajuta, arătând că ești de bună credință și plătești când treci.
   E puțină bătaie de cap dar, din moment ce nu ai trecut, se poate câștiga.
   Te rugăm să revii și să ne spui ce ai reușit. Succes! 🙂

 47. Buna ziua! Pe Ghiseul.ro care este optiunea (tipul amenzii) care trebuie aleasa pentru plata amenzii pentru sectorul 3? Amenzi auto?

  Multumesc!

 48. Asta vara am plecat in Bulgaria, am platit la OMV de pe autostradă, taxa de pod, la întoarcere am venit pe alta ruta. Azi am primit amenda ca am trecut fara sa platesc. Deci eu am platit dus-intors, am folosit doar dus si mai primesc si amenda. Nu mai am bonul. Ce sa fac?

 49. Parca am auzit pe la TV, de curand, ca amenzile pot fi platite la jumatate in 15 zile, nu doar in 48 de ore. Este valabil doar pt. amenzi de circulatie sau si pt. neplata taxa pod ?

 50. Buna ziua! Am luat o amenda pentru neplata taxei de pod in valoare de 130 ron… am platit amenda pe ghiseul.ro in contul sectorului 6 bucuresti ca am inteles tot de pe internet ca acolo se plateste…si acum mi a venit din nou amenda pe ghiseul la taxe si impozite pe galati unde este inmatriculata masina…intrebarea mea este: sunt bun de Plata si a doua oara.. sau ce pot face in acest caz? Multumesc!

 51. Bună seara! De câteva luni mă confrunt cu o situație frustrantă.

  Mi-am vândut autoturismul proprietate personală cu forme legale, respectiv cu act de vânzare-cumpărare, înregistrat şi luat în evidență pe raza localității unde locuiesc, în urma căruia s-a emis şi procesul verbal de scoatere din evidență a autovehiculului.

  După aproximativ două luni de la înstrăinarea maşinii, primesc PVCC pentru neplata peaj Feteşti-Cernavoda. Data trecerii fiind la o distanță de circa 10 zile de la vinderea acestuia.

  Am încercat să iau legătura cu cel căruia i-am vândut maşina, dar fără succes. Am achitat amenda, iar apoi am depus plângere la judecătoria locală în vederea anulării PVCC conform actelor justificative (act de vanzare cumparare înregistrat la registratură primărie, PV de scoatere din evidența locală, chitanță achitare amendă neplată peaj etc) dar şi împotriva celui căruia i-am vândut maşina în vederea recuperării prejudiciului de 130 de lei (valoare amendă) precum şi la plata cheltuielilor de judecată.

  Recent am primit răspuns de la CNADR via Judecătorie prin care instituția solicită anularea cererii de anulare a PVCC pe motiv că îndatorirea achitării peajului este în sarcina proprietarului auto din evidenţa DRPCIV, indiferent de conducătorul auto. Rog formulați un punct de vedere. Ce e de făcut? Presupun că au mai existat precedente și înainte.
  Mulțumesc anticipat!

  1. Bună ziua Vasile și mulțumim pentru mesaj.

   Într-o astfel de situație poate ar fi fost mai simplu să se solicite în instanța anularea procesului verbal fără a plăti totuși amenda. În cazul câștigării în instanță, nu ar fi necesară plata amenzii și nici depunerea unei plângeri împotriva noului proprietar pentru recuperarea contravalorii amenzii, simplificând lucrurile.

   Acesta nu este un sfat juridic deoarece nu avem competențe juridice, dar pare firesc să continuați procesul sau să faceți recurs dacă solicitarea de anulare a PV a fost respinsă.

   Succes și așteptăm să reveniți cu vești.

 52. Bună ziua,
  Am trecut acum 4 zile pe pod, am uitat sa platesc, mi-am adus aminte acum,pentru ca ma intorc acasa, am dat un sms pentru taxa, valabil pentru intoarcerea de mâine. Există vreo posibilitate de a imi repara greseala de acum 4 zile?? Fără a mai fi sancționată? Mulțumesc.

 53. Bună ziua,
  Cum pot plati amenda on-line (persoana juridica)? Pe procesul verbal de constatare nu se specifică nici un cont.
  Mulțumesc

  1. Bună ziua Marius. Pentru că nu vrem să greșim și banii oamenilor să ajungă în contul eronat, nu publicăm conturi pe site. Amintim că acesta nu este un site oficial totuși.
   Dacă ai găsit informația, te invităm să scrii pentru ceilalți exact cum ai procedat și de unde ai aflat informația.
   Succes.

 54. Am trecut podul in 09/07/2018 si nu am platit,am primit pv intocmit in 24/10/2018 pe data de 14/11/2018.Cf legii in cat timp de la data contraventiei se poate emite pv?

 55. Buna, am si eu o situatie ceva mai delicata. Am imprumutat masina unui cunoscut care in 2 saptamani a realizat 21 treceri pe pod. El sustine ca a achitat toate trecerile desi nu mai are chitantele din benzinarie. Problema este ca el refuza sa imi dea banii pe motiv ca a platit iar acum nu imi mai raspunde la telefon. Intentionez sa platesc eu amenzile si sa il dau in judecata pentru recuperarea creantelor. intrebarea mea este daca se vede chipul soferului impreuna cu numarul masinii sa stiu daca am sanse.

  Multumesc!

  1. Bună Cami. Delicată situație, așa este.
   Înțeleg că intenționezi să plătești amenzile și să încerci să recuperezi banii.

   Ai putea încerca să obții anularea în instanță a amenzilor, sau a măcar a majorității, fără a plăti. Dacă vei pierde, va trebui desigur să plătești și să încerci să recuperezi banii, ceea ce va fi greu.

   Spune instanței exact ce s-a întâmplat, prezintă toate dovezile pe care le ai, ca de exemplu SMS-uri sau chaturi prin care ți s-a cerut mașina, sau prin care persoana respectivă a făcut referire la împrumutul mașinii sau la taxa de pod. Apoi gândește-te la cine a fost martor la discuțiile voastre, ba chiar la cine a văzut că ai fost o vreme fără mașină. Probabil vei pierde inițial dar poți face recurs, sperând să câștigi pentru că este prima abatere și că reprezintă un pericol social redus. Dacă pierzi și recursul plătești, n-ai încotro, apoi încerci să recuperezi banii. În poză probabil se vede șoferul, dar nu suficient de bine probabil pentru a identifica cu siguranță pe cineva. Oricum, persoană respectivă poate spune simplu că este altcineva în poză.

   Acesta nu este un sfat juridic totuși.

   Succes.

 56. Bună, am primit azi 2 amenzi din concediu de la podul de la Fetești ! A greșit casiera Nr mașinii și a făcut corecția pe bon, urmând să facă corecția și în programul cnair.. căci era blocat ! Am luat bonul fiscal și cel de mutare al orașului cu Nr. Corect al autoturismului. ..și am plecat ! Casiera a spus că va face corecția când se mai eliberează de clienți..se pare că nu a făcut-o ! Cred că doar in instanță o rezolv…ce ziceți ? Mulțumesc anticipat !

 57. Buna ziua, imi puteti spune, va rog, care sunt institutiile autorizate de catre Trezoreria Statului la care persoanele juridice pot face plata amenzii online? multumesc frumos!

 58. Salut,
  Am introdus numărul eronat, în loc de IF am pus B, în rest cifrele și cele 3 litere sunt la fel, în mai multe SMS-uri. Și acum am primit amenda, pot contesta în situația asta?
  Mulțumesc

 59. Salutare!
  Am vandut masina pe 2 august si am primit zilele trecute amenda pentru taxa pod fetesti din data de 9 august.
  Trebuie sa contest la judecatorie amenda? Sau este alta varianta unde pot arata contractul si sa redirectioneze amenda?
  Multumesc!

  1. Salutare Ștefan! Amenda pentru neplata trecerii podului de la Fetești-Cernavodă se poate anula doar în instanță.
   Pentru a evita amenzi ulterioare, poți solicita menționarea înstrăinării în registrele DRPCIV pe baza actului de vânzare-cumpărare.
   Succes.

 60. Salut, am primit pvcc cu suma de 65 ron in 15 zile pentru peaj pod Fetesti-Cernavoda, jud. Ialomita. Locuiesc in sectorul 3, unde pot achita amenda? Pe ghiseul.ro se poate?
  Multumesc!

  1. Bună ziua Vasile. Pentru că nu vrem să dăm o informație greșită și lumea să trimită banii în contul greșit, nu o să trecem nici un cont aici pe site, dar îți recomandăm să contactezi telefonic Dep. Taxe și Impozite Locale pentru a afla exact contul unde poți vira banii pentru amenda pod Fetești Cernavodă.
   Poți vedea contul pe https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/amenzi, dacă autoritatea locală respectivă este înrolată pe site. Alege județul, instituția și tipul amenzii pentru a vedea contul.

 61. Bună ziua! Am primit o amendă pentru trecerea de la podul Fetești, am plătit-o și am trimis pe mail poza cu chitanța. Cum pot afla dacă acum e totul în regulă, dacă a ajuns mailul unde trebuie?

  1. Bună ziua Cornelia. Îți recomandăm să păstrezi următoarele documente: procesul verbal, plicul cu data poștei, chitanța și e-mail-ul. Dacă în viitor va apărea vreo problemă vei avea dovada plății amenzii.
   De asemenea, poți trimite un e-mail la aceeași adresă prin care să ceri o confirmare că au primit chitanța.
   Pentru a verifica plata, ai putea contacta Direcția Taxe și Impozite Locale.

 62. Bună, am primit o somație pentru plata unei amenzi de la cnadnr pentru rovinieta/taxa pod, proces verbal făcut pe 22 august 2017. Problema este ca am rovinieta valabila pe 1 an și nici nu am fost la mare în perioada aceea. Cum pot afla pentru ce este amenda respectiva? Mulțumesc frumos

 63. Mda.. Și eu am primit amenda, deși taxa o plătise imediat prin sms.. Am trimis documentele la mail ul din proces verbal și tot am primit mai târziu somație de plata.. Ce sa mai zici..

 64. Bună ziua,

  Am primit amendă și vreau să plătesc jumătatea sumei pe ghiseul.ro . Problema mea este că procesul verbal a fost întocmit pe 10.12.2018 însă eu am primit plicul după cele 15 zile de la data comunicării. Cei de la poștă au pus o ștampilă cu data ridicării(4.1.2019) pe spatele plicului și mi-au spus să-l păstrez pentru a demonstra casierului la taxe și impozite.

  Pe ghiseul.ro pot încărca copia scanată a procesului verbal. Dacă încarc și o copie scanată cu plicul și ștampila ridicării se rezolvă neînțelegerea?

  1. Bună ziua Laurențiu. Depinde ce este de fapt data comunicării. Juristul Gabriela Pintea susține pe un forum:

   Data comunicării este data la care contravenientul semnează de primirea actului, acasă sau după avizare, sau data la care actul este afişat. Vedeţi şi Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 10/2013.

   Acesta nu este un sfat juridic verificat, însă este un punct de plecare.

   Plata a jumătate din amendă și atașarea imaginii plicului cu ștampila poștei pare soluția corectă. Probabil că în cel mai rău caz autoritățile locale vă vor solicita plata diferenței, dar este improbabil.
   Oricum, ar fi o idee bună să păstrați plicul și PV precum și dovada plății.
   Succes!

 65. Buna seara,
  Am primit astazi 07.01.2019 un PVCC pentru trecerea podului de la Fetesti-Cernavoda din data de 25.08.2018.
  Eu nu am platit taxa, deoarece am inteles ca in weekend nu se plateste. Nu eram singura in masina si toti ceilalti asa am inteles, citind unele informatii pe net. Ghiseele erau inchise. Nu e o suma mare 13 lei. Am ramas foarte surprinsa cand am primit PV. Aveti vreo informatie in acest sens? La intoarcere am platit la ghiseu i statia de taxare. Multumesc.

 66. Buna ziua
  Astazi 9/01/2019 am primit PVCC pentru trecerea podului Fetesti -Cernavoda din data de 24/08/2018 eu am facut ambele plati si la dus cat si la intors plata a fost facuta dupa telefon am mesajele cu seria peajelor respective am sunat la Compania Nationala de Administrare a Infracstructuri Rutiere si mi-au comfirmat ca figureaza dupa numarul de inmatriculare douo plati dar una ar fi fost inregistrata la ei cu 48 ore intarziere precizez ca plata a fost efectuata prin SMS dar abonamente diferite
  banuiesc ca in situatia de fata singura optiune ar fi contestatia procesului verbal

  Multumesc

  1. Bună ziua. Contestarea în instanță ar fi singura variantă. Recomandăm să obții un răspuns scris, măcar prin e-mail, de la CNAIR în care să se confirme plata, dar și întârzierea. Desigur, SMS-urile sunt importante (un back-ul ar fi recomandat în caz că pățește ceva telefonul).
   Succes.

 67. Desi mi-am platit taxa de trcere pod Fetesti, m-am trezit acasa cu amenda in cuantum de 260 ron cu posibilitatea de plata jumatate in 15 zile. Intrebarea mea e de ce sa platesc amenda daca eu inainte de trecerea pod am oprit la peco si am achitat acea taxa? Unde pot face verificare, din pacate numai am acel bon, sunt 6 luni de atunci, dar normal ar trebui sa apara inregistrat. Astept sfaturi, multumesc.

  1. Salut Claudiu. Cum verifici plata taxei de pod dacă nu mai ai bonul? Intră aici și introdu datele cerute.
   De asemenea, poți contacta CNAIR pentru o confirmare scrisă a plății. La asta poți adăuga și un extras de cont din data respectivă dacă ai plătit cu card-ul. Chiar dacă CNAIR nu poate confirma plata (asta ar sugera că un nr. de înmatriculare eronat a fost introdus în sistem), totuși poți încerca să acționezi în instanță dacă știi că ai plătit. Gândește-te dacă a fost cu tine vreun martor.
   Succes și așteptăm să ne spui ce ai rezolvat.

 68. buna seara am primit in data de 9 01 2019 doua pvcc pt trecere la podul de la fetesti in data de 19 08 2018 eu am platit trecerea la un peco dar cel de acolo in loc sa treaca 13 a trecut 12 la nr masini ce ar trebui sa fc multumesc

  1. Bună seara Marian. Două amenzi la început de an credem că sunt ultimul lucru la care vrei să te gândești. Contestarea în instanță este singura variantă. Ca dovezi poți aduce:
   – bonurile cu nr. eronat (de unde ai avea bonurile cu un nr. atât de apropiat dacă nu ai plătit chiar tu?)
   – certificat de înmatriculare cu nr. corect
   – extras de cont care să arate plata dacă ai plătit cu card-ul
   – verifică aici dacă nr. acela greșit (cu 13) există; dacă nu, tipărește pagina cu rezultate și folosește-o ca dovadă: nimeni nu ar fi plătit o taxă pentru un nr. de înmatriculre nealocat;
   – pe lângă toate acestea prezintă și copia CI, PV, plicul cu data poștei, permisul de conducere.
   Succes.

 69. Am trecut in august 2018 de doua ori, o data spre constanta apoi inapoi spre bucuresti. La prima trecere am uitat sa platesc dar am platit totusi dupa 2 zile sperand ca nu o patesc. cand am revenit acasa dupa 5 zile, am platit si intoarcerea, fix in ziua trecerii. Acum in ianuarie am primit amenda pentru acea prima plata intarziata. Deci la intoarcere s-a luat prima mea plata de fapt. Acum eu nu mai am masina respectiva, e radiata si ma intereseaza cum fac sa recuperez taxa platita in plus (valabila pana in aug 2019). multumesc.

  1. Salut Ionuț. Poți recupera banii de pe taxa nefolosită dacă mașina a fost radiată ca urmare a:
   – dezmembrarii, casarii sau predarii vehiculului unei unitati specializate, in vederea dezmembrarii;
   – scoaterii definitive din Romania a vehiculului;
   – declararii furtului vehiculului.
   Pentru aceasta contactează CNAIR.

 70. Buna ziua!

  Sunt din Bucuresti sectorul 2 si doresc sa plesc amenda prin ghiseul. ro. Ce trebuie sa completez in campul cu „tip amenda”? ( „amenzi circulatie” este corect?)
  Multumesc

  1. Bună ziua Ana. Am căutat și nu am găsit informații despre ce tip de amendă trebuie selectat. Observăm totuși că, indiferent de tipul amenzii, contul bancar afișat pe site este același (cel puțin pentru sectorul 2). De asemenea, alegând Brașov – Predeal, singurul tip de amendă disponibil este „Amenzi circulație”. Pare OK deci.

 71. Buna ziua,
  Am platit in 03.05.2018, 4 amenzi trecere pod Fetesti, primite postal in data de 02.05.2018 si am trimis confirmarea de plata in 14.05.2018 la adresa chitanta@cestrin.ro.
  Cu toate acestea cele 4 amenzi apar ca neplatite in situatia mea fiscala. Este vorba despre procesele verbale PV R18-0201*** / PV R18-0204***/ PV R18- 0205***/ PV R18-0205***.
  Rog remediati.

  1. Bună ziua Sorin. Din păcate nu putem remedia situația, acesta nu este un site oficial. Sorin, unde apar aceste amenzi neplătite? Credem că cel mai bine este să contactezi autoritățile locale cu dovezile de plată, plicurile cu data poștei și procesele verbale. Succes!

   1. Buna ziua!
    Am crezut ca este site-ul Administratiei Pod Fetesti (adica a celor care au dat amenda). Daca a-ti mai intalnit aceasta situatie poate ma indrumati catre cine sa ma indrept pentru rezolvarea problemei. Deja am vorbit la o agentie fiscala din Constanta, care au ridicat din umeri si au spus ca in baza de date apar aceste amenzi si ei nu pot modifica ceva.
    Multumesc!
    Sorin

 72. Buna. Am primit amenda pentru trecerea podului d ela Fetesti, desi am facut plata de pe Vodafone. Din pacate nu mai am sms-ul primit, insa imi apare suma retrasa pe factura. Pot depune contestatie doar cu factura?
  Multumesc.

  1. Bună Nicoleta. De depus contestație poți depune doar cu factura, însă e posibil să nu fie suficient. Îți recomandăm să contactezi CNAIR și să încerci să obții în scris, măcar pe e-mail, o confirmare a plătilor efectuate pentru numărul de înmatriculare în cauză.
   Verifică și aici informațiile din baza de date: https://www.erovinieta.ro/vignettes-portal-web/#/searchDetectionsAndPayments
   Este totuși posibil să fi plătit pentru un nr. de înmatriculare greșit. Poți lua legătura și cu operatorul de telefonie, însă credem că este puțin probabil să primești informații de la ei. Succes!

 73. Buna ziua,
  Am primit 2 amenzi pentru neplata taxei de trecere pod Fetesti pentru data de 29.09.2018 ora 10:22, respectiv 29.09.2019 ora 22:20. Mentionez ca am platit taxa online in data de 30.09.2018 ora 10:26 (plata a fost efectuata pe site-ul taxa-pod-fetesti.ro – avand confirmarea de plata). Ce as putea face in aceasta situatie?
  Multumesc

  1. Bună ziua Irina,
   Mulțumim pentru întrebare. Din păcate, amenda pentru podul de la Fetești poate fi anulată doar prin contestare în instanță, chiar și în acest caz în care ai plătit și amenda a fost emisă pe nedrept. Este bine că ai dovada plății (pe lângă e-mail poți adăuga și extrasul emis de bancă pentru cardul de credit sau de debit cu care ai plătit pe site), îți va trebui.
   Neapărat contactează în scris și Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România, aceștia fiind operatorii site-ului menționat, și cere o explicație. Desigur, adaug-o la documentația pentru contestarea amenzii.
   Succes și așteptăm să revii cu noutăți.

 74. Buna ziua,
  Folosesc aplicatia eTarife pentru a urmari si achita trecerile de pod. Pentru unul din autoturisme imi aparea sold peaje 2. Am trecut cu acel autoturism anul acesta podul dus-intors si acum imi apare in aplicatie sold peaje 0 si treceri detectate neachitate 2.

  1. Bună ziua Adrian. Îți recomandăm să faci o scurtă verificare a plăților efectuate pe aplicație (verifică de ex. confirmările de plată de pe e-mail) pentru a vedea câte peaje au fost cumpărate. Verifică și numărul trecerilor efectuate în mod real. Apoi contactează dezvoltatorul aplicației eTarife la peaj@andnet.ro.
   Dacă vei primi o amendă, pregătește-te să contești în instanță amenda, aducând dovada plăților.

   Recenziile de pe Google Play nu sunt grozave pentru această aplicație. Vezi recenzia aceasta și aceasta în care utilizatorii vorbesc de probleme similare.

 75. Salut. Am primit 2 amenzi pentru vehicul de tip 1 si am de plata 65 de lei in termen de 15 zile. Amenda primita la data de 30.10.2018 ora 08:20 si ora 13:20. Am platit si am bonurile de la benzinarie cu plata trecerilor si vreau sa stiu de ce am primit amenda.

  1. Salut Sorin. După cum vezi sunt multe comentarii pe acest site cu persoane aflate în situații similare. Primul lucru pe care îl recomandăm este să verifici atent informațiile de pe bonurile de plată a peajului. Este nr. de înmatriculare corect? Este seria de șasiu corectă?
   Dacă totul este în regulă, trebuie să contești în instanță pentru a obține anularea amenzii.
   Chiar dacă datele de pe bon sunt ușor greșite poți încerca să contești în instanță.
   Succes și te așteptăm să ne spui ce ai făcut.

 76. Buna ziua, în luna august 2018 am înstrainat prin contract de vânzare-cumparare un automobil, acesta a fost scos si din evindetele fiscale, in baza de date a Politiei Romane figureaza la noul proprietar, dar saptamana trecuta am primit doua amenzi pentru neplata taxei la podul Fetesti din luna octombrie 2018. Evident autovehicolul nu mai este proprietatea mea din luna august dar amenda a venit tot pe numele meu. Instanta este singura varianta de anulare a amenzilor?

  1. Bună ziua Mădălina.
   Așa este, instanța este singura variantă de anulare a amenzilor pentru trecerea podului Fetești.
   E bine de aflat exact și de ce amenda a venit pe numele tău. Figurează noul proprietar în toate documentele?
   Succes.

 77. Buna ziua . Va aduc la cunostinta urmatoarea situatie : trecei cumparate in avans deci disponibile un numar mai mare , iar dupa un timp se constata pe site ca tr. Sa se plateasca amenda cu toate ca treceri platite existau si nu s.a operat trecerea . Surpriza dupa un timp considerabil se emite amenda. Recapitulam: trecerii cumparate in avans pe masina si totusi se emite amenda !!! Incredibil!!! Aveau domnii de unde sa retraga plata de trecere , nu au facut.o si mai tarziu emit amenda !!! Repet: incredibil!! Ce se poate face ?

  1. Bună ziua Relu. Incredibil, așa este. Din păcate sunt și alții care au raportat astfel de probleme.
   Prin ce metodă ați plătit peajul?
   Contestarea în instanță este singura variantă de anulare a amenzilor. Înarmați-vă cu toate documentele, inclusiv dovezi de plată, e-mail-uri de confirmare, extrase de cont.
   Succes!

 78. Am primit amenda cu data PV 23.01.2018, fără sa primesc Înștiințare acasa sau alte informații, când am mers sa plătesc impozitul am avut surpriza sa găsesc aceasta amenda.(asta fiind azi 11martie 2019)
  p.s: in ziua de 23.01.2018 mașina se afla parcata in curte, nici vb sa trec podul fără sa plătesc taxa in ziua respectiva..

  Ce pot face?

  1. Salut Răzvan. Recomandarea noastră este ca în primul rând să obții o copie a procesului verbal de constatare a contravenției (vorbește la biroul de impozite locale sau la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – emitentul amenzii).
   Contestarea în instanță este singura variantă. Va trebui să insiști pe faptul ca nu ți s-a comunicat (altfel s-ar putea să fie refuzat demersul tău datorită termenului scurs de la data amenzii) și să dovedești ca nu ești tu cel care a trecut podul Fetești.
   Pozele autorităților s-ar putea să fie neclare, caz în care te-ar ajuta dacă cineva care își amintește că mașina ta a fost în curtea respectivă la data și ora amenzii (de răspuns și la întrebarea: cum vă amintiți ce dată și oră era?).
   Succes!

   1. Este exact cum ma așteptam…e atat de complicat încât plătești 130ron și scapi de grija ..
    Problema e ca plătesc degeaba… rovinieta am mereu valabilă și podul nu l am trecut, dar e mult prea complicat de dovedit și pierzi prea mult timp.
    Cred ca pe asta s a mizat, au adăugat câteva amenzi la ,,mișto” pt buget, pt ca e atat de complicat sa dovedești ca nu ești vinovat încât plătești și scapi de grija fiind o suma accesibila.

    Multumesc oricum de INFO!

 79. Buna ziua! Am trecut podul Fetesti Cernavoda in octombrie 2018 si am pus gresit o litera. Din pacate s-au sters toate mesajele mele si nu mai vad mesajele. Pana acum n am primit nicio amenda.
  In conditiile in care mesajul era gresit, as fi primit pana acum amenda? Sau cat dureaza? Multumesc

   1. meesi pt raspuns! chiar si daca Masina era inchiriata? in mod normal ar fi trebuit sa primesc un mail de la firma de inchiriere,nu?

    1. Bună ziua Claudia,
     Dacă mașina a fost închiriată, procesul verbal a fost sau va fi trimis către firma de închirieri care, cel mai probabil, are o procedură de recuperare a banilor de la client. Dacă nu ai fost contactată oficial nu ai de făcut nimic.
     Toate cele bune.

 80. Am de platit o amenda pe persoana juridica si doresc sa o platesc online.

  Unde gasesc conturile din Trezorerie pentru a putea face plata?

  Multumesc,

 81. Bună ziua, azi am primit un PVCC SERIA R19 NR. 019XXXX/02.04.2019 , conform căruia pe data de 08.01.2019 ora 16:51 am utilizat podurile peste Dunăre fără a deține peaj valabil.
  Menționez că pe data de 08.01.2019 am vândut mașina (cu contract de vânzare cumpărare,și am scoși și din evidența mea de la taxe și impozite) unei persoane care locuiește în Mangalia, fapt pentru care amenda consider că îi aparține lui.
  Dacă constatarea contravenției a fost efectuată la data de 02.04.2019, data la care nu mai figurez că și proprietar,pot face ceva pentru a nu fi nevoita sa plătesc ceva pentru care nu am nici o legătură?
  Va mulțumesc

  1. Mulțumim pentru mesaj. Puteți solicita în instanță anularea amenzii furnizând dovezi ale vânzării mașinii. Puteți solicita judecare în lipsă, caz în care trimiteți copii ale documentelor prin poștă. Succes.

 82. In data de 5 februarie s-au emis 2 procese verbale pentru neplata taxa pod din 26 respectiv 28 octombrie 2018. Am intrat in posesia lor acum o luna, pentru ca la adresa unde s-au primit (in Constanta), noul proprietar nu le-a gasit decat foarte tarziu. Adresa noastra actuala este in Bucuresti sector 2 si am incercat sa platesc la posta, unde mi s-a spus ca trebuie sa merg la Constanta sa le platesc. Exista o alta varianta?

 83. Buna ziua,

  Am primit un proces verbal pentru o trecere din Septembrie anul trecut. Problema e ca eu am platit prin SMS trecerea si am dovada, „screenshot” telefon si factura telefonica unde apare plata aferenta.
  Din pacate a fost depasit termenul de 15 zile de contestare a procesului verbal din anumite considerente obiective, dar totusi chiar si asa, tinand cont ca am procedat corect si am fost amendata gresit, ma astept ca Dvs sa gasiti o cale de a remedia situatia, in virtutea unei bune cooperari, a bunavointei si a dorintei de a respecta dreptatea si bunului mers al lucrurilor.

  Va rog raspuns si va multumesc anticipat.

  Mariana

 84. am depasit termenul de plata prin sms a taxei pod Fetesti.
  pot plati inainte de a primi amenda ?!

 85. Am trecut ieri podul la ora 11.05. Azi la 17.05 am primit mesajul cu “Răspunde DA”, dar scria ca trebuie sa răspund in 3 ore. Am mai trimis o dată nr mașinii și am primit răspuns imediat. Am trimis DA, dar au trecut mai mult de 24 ore de când am trecut podul. Voi primi amendă?

 86. Am platit taxa de pod la 30h după trecere deoarece nu am gasit nicăieri nr de telefon pentru sms si am uitat după. Cred ca fac intenționat să nu afiseze nr tel. Este cineva care a contestat amenda si a reusit in instanta? Ce costuri sunt?

 87. Buna ziua ! Am uitat sa platesc taxa de pod si am achitat dupa o saptamana. Cum pot face sa nu primesc amenda? Am dovada platii cu toate ca e intarziata. Multumesc !

 88. Salutare!

  Am trimis SMS pentru taxa dar nu am mai respuns la mesaj cu confirmarea „DA”.
  O sa primesc cumva amenda?

  1. Salut Ionuț.
   Dacă nu ai trimis SMS cu „DA” înseamnă că de fapt nu ai plătit. Plata este confirmată prin recepționarea următorului SMS:
   A fost emis peajul pt 1 TRECERE pod Fetesti seria [serie] categoria [categorie], pentru vehiculul [nr înmatriculare]. Trecerea poate fi efectuata in 12 luni, pana la [data] ora 23:59:59

 89. 1. Pot plati amenda inainte ca aceasta sa fie emisa? Nu locuieste nimeni la adresa unde va fi trimisa amenda, deci nu am nicio sansa sa vad cand vine aceasta.
  2. Exista vreo posibilitate sa aflu de amenda (pvcc) altfel decat prin plicul trimis de ei? Pentru a o plati in 48 de ore bineinteles?
  3.

 90. Buna ziua! Nu inteleg am trecut..nu era nimeni la ghișeu…Am venit inapoi deoarece gresisem drumul am platit la ghiseu si surpriza am primit amenda acasa de ce?
  Nu se poate verifica ? chitanța nu o mai am

 91. Am uitat sa dau sms; am dat sms la 00:01 19.07.2019.am dat 2 sms pt 2 treceri, una a fost dim pe 18.07.2019, si urmatoarea va fi pe 21.07.2019 exista vreo posibilitate sa sun undeva sa evit amenda pt 2 minute peste ora 23:59

 92. Buna ziua,

  Am trecut podul Fetesti vineri, insa am uitat sa trimit some. Astazi, duminica, am trimit de doua ori sms INFo cu confirmare asadar a doua plati pentru autoturism.

  Voi primi amenda? daca da, cum se poate plati acel minim de 65 de lei?
  Multumesc!

  1. Buna ziua Mara,
   Sambata era ultima zi in care puteai plati trecerea de vineri a podului. Cel mai probabil vei primi amenda. Pentru a plati suma minima, asteapta intai sa primesti procesul verbal. Ai 15 zile pentru a plati suma redusa.

   1. Buna ziua,

    Procesul verbal se primeste numai prin posta ? Cand este emis apare automat si in ghiseul.ro ? Mai sunt alte posibilitati de a intra in posesia lui ?
    Ultima oara cand am trimis nr. gresit al auto , am primit notificare de plata peste 4 luni de la data trimiterii sms.

    Multumesc.

 93. Buna ziua, am trecut podul Fetești si am trimis sms, dar apoi am uitat sa răspundem Da. Ne-am dat seama dupa 3 zile, deci a fost inutil. Masina este pe persoana juridică și până azi nu am primit plicul cu amendă la sediul social. Mentionez ca trecerea podului a fost in weekend ul de Rusalii, deci in jur de 17 iunie. Unde am putea vedea dacă si cand s-a emis procesul verbal?
  Multumim!

  1. Buna ziua, am trecut podul Fetesti achitand taxa prin sms si am gresit ultimele litere din nr de imatriculare prin urmare am achitat taxa altei masini. Ce se mai poate face? Multumesc.

 94. Buna ziua, am trecut Sambata 24.08 podul si am uitat sa platim prin sms cum platim de obicei. Mai avem cum sa achitam sau asteptam amenda? Multumesc!

 95. am avut un autoturism pe care l-am vandut cu contract de vanzare cumparare, iar noul propietar a fost surprins la pod ca nu a platit, la o luna dupa ce eu nu mai detineam acest autovehicol. spre surprinderea mea ma trezesc acasa cu amenda, iar cand am vrut sa ma lamuresc, noul proprietar nici nu a vrut sa stea de vorba cu mine! cum se poate rezolva?

 96. Buna ziua. Am trecut cu masina in data de 26.08 si am uitat sa platesc trecerea. A trecut mai bine de o saptamana si nu am primit nici-un plic in legatura cu amenda. Cat dureaza de regula pana trimit plicul? Multumesc.

 97. Buna ziua, am incercat sa va sun la numarul de telefon: 021 264 33 44, dar este post telefonic deranjat temporar.
  Din greseala mea am platit taxa de trecere pentru masina veche: ms11NWN1 – la ora 23:37, joi, 12.09.2019, dar nu am trecut podul cu acest vehicul, ci cu bv31aha1. Duminica, la intoarcere, deja am procedat corect si am trimis acest numar de inmatriculare la ora 13:49.
  Va scriu aceste date pentru a le gasi in sistem.
  Ma puteti ajuta va rog cu rezolvarea problemei?

  multumeesc mult
  Kovacs Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *