Amendă taxă pod Fetești 2023/2024 – Ce trebuie să faci

Ai primit o amendă?

Pentru a trece podul de peste Dunăre de la Fetești, pe autostrada A2 București-Constanța, trebuie să plătești o taxă de trecere.

La trecere, camerele vor filma numărul de înmatriculare și, dacă la sfârșitul zilei următoare trecerii, numărul de înmatriculare al autovehiculului nu se regăsește în baza de date a CNADR cu plăți, un proces verbal de constatare a contravenției (PVCC) va fi emis (însă nu neapărat imediat). Aceasta va fi trimis pe adresa din certificatul de înmatriculare, aflată în bazele de date ale autorităților.

Mai jos îți spunem unde plătești amenda și cum poți contesta amenda pentru trecerea podului de la Fetești.

Unde pot plăti amenda pentru pod Fetești?

Persoanele fizice pot achita amenda:

 • la administraţiile publice locale
  • în conturile dedicate
  • la casierie
  • online (cu cardul pe internet)
 • la alte instituţii publice abilitate să administreze aceste venituri ale bugetelor locale
 • prin mijloace de plată online, administrate /autorizate /acceptate de administraţiile publice locale
  • ghiseul.ro – dacă instituția locală respectivă este înrolată – vezi instituțiile înrolate pentru fiecare județ); pe ghiseul.ro poți plăti în siguranță cu cardul, chiar și cu un card emis în străinătate; aici poți încărca și un document scanat (jpeg sau png); din păcate nu se poate încărca pdf ceea ce este o problemă în cazul în care se dorește trimiterea a mai multor documente; recomandăm să trimiteți plicul sau dovada datei comunicării în cazul în care plătiți amenda în primele 15 zile.

CNADR recomandă ca plata amenzii să se facă în conturile dedicate deschise la administraţia publică locală unde își are domiciliul contravenientul persoană fizică.

Plata amenzii se poate efectua totuși în conturile dedicate deschise la oricare din administraţiile publice din România, indiferent de localitatea pe a cărei rază acestea funcţionează, de cetăţenia, domiciliul sau de reşedinţa contravenientului.

Persoanele juridice pot achita amenda:

La bugetul de stat:

 • la unităţile Trezoreriei Statului în conturile dedicate
 • la instituțiile autorizate de acestea să încaseze amenzile sau, prin mijloace de plata online, administrate/ autorizate/ acceptate de unităţile Trezoreriei Statului.

Pentru mai multe informații referitoare la conturi sau modalități de plată îți recomandăm să te adresezi acestor instituții.

💡 Pentru plată ai nevoie de procesul verbal de constatare a contravenției (PVCC) și dovada comunicării acestuia (plicul).

Adaugă un comentariu mai jos și spune-ne ce probleme ai întâmpinat în legătură cu amenda și îți vom răspunde.

Cât este amenda pod Fetești?

Amenda variază în funcție de tipul vehiculului.

Pentru autoturisme, amenda este cuprinsă între 130 lei și 260 lei. Contravenientul poate plăti jumătate din minimul amenzii, adică 65 lei, dacă este plătită în maxim 15 zile de la data comunicării Procesului verbal de constatare a contravenției (PVCC) și a înștiințării de plată (conform legii 203/2018 Art. 20).

 1. a) Vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8 + 1 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul (autoturisme)
  b) Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane
  Amenda: 130 – 260 lei
 2. a) Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto, și maximum 23 de locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto
  b) Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și mai mică de 12,0 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane
  Amenda: 470 – 940 lei
 3. a) Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto)
  b) Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone și cu maximum 3 axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane
  Amenda: 640 – 1280 lei
 4. Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone și cu minimum 4 axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane
  Amenda: 910 – 1820 lei

Cum pot contesta amenda pod Fetești?

Poți face face contestație la judecătoria în a cărei circumscripție contravenientul domiciliază. În acest caz, contravenientul este persoana numită în procesul verbal, chiar dacă nu este vorba de șoferul mașinii din momentul trecerii.

Poți trimite contestația și prin poștă. Asigură-te că ai trecut corect codul poștal.

De asemenea, poți solicita judecarea în lipsă.

Ai nevoie de:
– dovada plății peajului pentru podul respectiv (dacă este SMS, pe lângă screenshot al SMS-ului, adaugă și copia facturii  de telefonie și dovada plății acesteia)
– certificatul de înmatriculare al autovehiculului respectiv
– actul de identitate.

Formularea corectă a plângerii împotriva procesului verbal este esențială. Descarcă acum ghidul nostru de contestare a amenzii!

Cum pot plăti amenda din străinătate?

Plătește amenda din altă țară transferând ieftin bani cu TransferWise.

TransferWise transferă 8 miliarde de dolari în fiecare lună pentru utilizatorii săi. Este pe piață din 2011 și este o companie reglementată de autoritățile din Marea Britanie, sediul central fiind la Londra. Richard Branson este unul din principalii investitori.

💰Fă-ți un cont dând click aici și beneficiază de primul transfer gratuit!

Trebuie să transferi valută într-un cont de lei de la o bancă din România și de acolo să plătești amenda, Wise (fost TransferWise) nu poate transfera în conturi ale trezoreriei. Sau poți transfera unui prieten sau unei rude. Oricum, cu Wise este mai ieftin să faci un schimb valutar pentru că folosește rata reală de schimb (cursul interbancar). Cu banca ta este foarte probabil mai scump.

Actualizat 13 decembrie 2022.


Comments

378 de răspunsuri la „Amendă taxă pod Fetești 2023/2024 – Ce trebuie să faci”

 1. Avatar soare.georgel
  soare.georgel

  Bună ziua,
  Pentru autoturism, de ce amenda este între 130 și 260 lei? Cine decide cât este amenda?
  Am primit astăzi procesul verbal și este la maxim stabilit, respectiv 260 lei; de ce nu 130 lei pentru a plăti mâine 65 lei ?

  1. Ne-am fi așteptat ca și în cazul unei amenzi de 260 de lei pentru un autoturism să poți plăti doar 65 de lei, reprezentând jumătate din minimul amenzii, dacă plata se face în 48 de ore de la comunicarea procesului verbal. Poți să ne spui ce sumă este trecută pe înștiințarea de plată, pentru plata în 48 de ore?

   Există și posibilitatea de a contesta în instanță procesul verbal. Avem în plan să adăugăm informații pe site despre cum poate fi contestat în instanță o amendă pentru podul de la Fetești.

   Așteptăm și comentariile altor vizitatori. Ce valoare are amenda pe care ați primit-o? Ați contestat-o în instantă?

  2. Avatar zanfirliviuflorentin
   zanfirliviuflorentin

   Am primit amenda acum 2 ani pentru ca am uitat sa o achit. Anul acesta am avut-o plătită și tot am primit amenda. […]

  3. Avatar tirdearodica1981
   tirdearodica1981

   Buna seara,
   Eu am primt amenda in data de 28.09.2018
   La ora 8.00 dimineata, in data respectiva nici nu am trecut . La jumatatea luni da. Si am platit. Am platit cu ceva intarziere dar nu pe 28. In luna 11.2018, 12.2018 si 01.2018 am trecut de mai multe ori. Dar de fiecare data am platit. O singura data am intarziat ceva dar nu din vina mea. Nu mergea sistemul. Este o erroare sau vreti sa ii luati alti bani. Cum sa trec la ora respectiva , cu un bebe care atunci se trezeste. Urat din partea voastra.65-lei este cutia de lapte pt o saptamana. In cazul in care nu gasesc chitanta, ca na … tr sa platesc la voi, in loc sa cumpar lapte pt copilul meu. Rusine.

  4. Avatar ecosatmultiservice
   ecosatmultiservice

   Buna ziua! Am platit sms taxa in max de 24 ore si am primit urmatorul.mesaj „A fost emis peajul pt 1 TRECERE pod Fetesti seria 11106838*** categoria 1 pt PH75A**. Trecerea poate fi efectuata in 12 luni, pana la 26.07.2020 ora 23:59:59.”
   Inseamna ca nu s-a inregistrat pt trecerea pod din ziua precedenta?

  5. Buna ziua Costin. Pentru inceput trebuie precizat ca termenul nu este de 24 de ore, ci pana la sfarsitul zilei urmatoare trecerii.
   Pentru verificarea platilor pentru trecerile efectuate poti introduce datele masinii aici: https://www.erovinieta.ro/vignettes-portal-web/#/searchDetectionsAndPayments
   Informatiile vor arata ca mai jos
   Tabel detaliere treceri pod Fetesti (screenshot)

  6. Avatar ioanagrigorescu
   ioanagrigorescu

   Si eu am primit tot amenda de 260 de lei si ma intreb de ce am primit amenda maxima si daca pot totusi sa platesc in 48 de ore 65 de lei.

  7. Avatar sorin.lacusta
   sorin.lacusta

   Am uitat sa plătesc acum 2 zile fără sa fiu rău intenționat.
   Cum procedez pentru plata întârziată?

  8. Plata întârziată nu poate fi luată în considerare, cel mai probabil vei primi amendă.

  9. Avatar Ionut
   Ionut

   Am primit înștiințare ca am de platit amenda pentru trecerea podului de la Fetești in data de 26 iulie 2019.Eu in acea zi eram la munca in Bucuresti unde ma deplasez cu mașina.Nu am trecut podul in acea zi.Sm trecut cu 2 saptamani inainte si de fiecare data s-a platit taxa prin sms in ziua trecerii.Care e procedura in acest caz?Am castig de cauza sau le bag 65 de lei in buzunar?

  10. Dacă ați primit amendă fără să treceți podul vă sugerăm să contestați în instanță.

  11. Avatar bozgan_i
   bozgan_i

   Salut. Am primit amenda și am plătit-o la primăria de care aparțin; am trimis e-mail cu chitanța dar totuși am primit un alt proces verbal prin care mă anunța de neplata amenzii! Ce să fac? Mulțumesc

  12. Salut!
   Îți recomandăm să verifici întâi următoarele:
   – documentul de plată conține detaliile corecte ale procesului verbal pentru a se putea aloca plata corect?
   – e-mail-ul a fost trimis la adresa corectă specificată pe procesul verbal (chitanta@cestrin.ro)?

   Pasul următor ar fi să contactezi CESTRIN, la tel. 0213 171 125 sau la e-mail-ul de mai sus și să încerci să afli mai multe despre situația ta: de ce apare amenda neplătită dacă ai plătit-o, unde ar fi putut apărea eroarea, și ce trebuie să faci.
   Dacă ți se va spune că totul e OK și nu e necesar să faci nimic, recomandăm să ceri un răspuns scris în acest sens.

   Mai poți discuta și la primărie situația ta.

   Indiferent de sfaturile primite de la CESTRIN sau primărie, procesul verbal rămâne valabil. Cea mai sigură cale de a te asigura că al doilea proces verbal este anulat este contestarea acestuia în instanță, la judecătoria pe a cărei rază domiciliază persoana înscrisă în certificatul de înmatriculare, solicitând anularea celui de-al doilea proces verbal pe motiv că plata a fost efectuată. Vei avea nevoie de copii ale cărții de identitate, a primului și celui de-al doilea proces verbal, a chitanței, a email-ului și a certificatului de înmatriculare.

   Îți dorim succes și te rugăm să revii cu detalii pentru a ajuta comunitatea. 🙂

  13. Avatar mihaela.petrica
   mihaela.petrica

   Bună ziua
   Am plătit prin sms taxa de pod dar am greșit numărul masinii.
   Plata efectuata pe 28 iunie, astăzi a plătit iar pe numărul greșit. Am realizat ca am scris B în loc de IF și am plătit iar taxa pentru astăzi. Cum pot regla plata din 28 fără a primi amendă?

  14. Avatar daniela_stanescu87
   daniela_stanescu87

   Salut. Am plătit taxa de pod am primit și confirmarea dar se pare ca cei de la RDS nu au taxat taxa de pod. Ce se poate face? Eu am ambele mesaje pe telefon.

  15. Bună Daniela. Pentru început e bine să salvezi mesajele, cu un screenshot, în cloud.
   Dacă ai primit mesajul de confirmare care conține numărul de înmatriculare și seria peajului, ar trebui să fii acoperită.
   Spui că RDS nu te-a taxat, înțelegem că nu au inclus pe factură plata sau nu au scăzut din creditul cartelei. Aceste plăți prin SMS presupun trimiterea numărului de înmatriculare către baza de date a autorităților. Dacă acest lucru nu s-a făcut, cel mai probabil vei primi amendă și singura modalitate să eviți plata este să soliciți în instanță anularea.
   Poți verifica aici dacă plata a fost înregistrată în baza de date. Dacă da, aș salva un screenshot; teoretic e problema RDS că nu te-au taxat. În practică pot apărea surprize… Dacă nu, poți solicita explicații la RDS și poți anunța CNADR, preferabil în scris.

  16. Avatar candindatu_gabriel
   candindatu_gabriel

   Am trecut mai multe zile la rînd podul la Fetești..am platit atît în peco cît și la stația de taxare..se pare că la peco doamna a înțeles o singură trecere în loc de două sau nu am ridicat celălaltă chitanța…Cum pot afla dacă am plătit sau nu..există un sait al CNADR..UNDE SE POT VERIFICA TRECERILE…mulțumesc

  17. Avatar ramona80s
   ramona80s

   Buna ziua,

   Unde se pot trimite documentele pt corectare numar inmatriculare gresit?( cerere + copie certificat inmatriculare+dovada platii sms)?
   Se poate corecta numarul inainte de a se emite contraventia?

   Multumesc

  18. Bună ziua. Am inclus detalii complete aici.

  19. Avatar narcis_mnm21
   narcis_mnm21

   Buna ziua
   Nu am plătit taxa de pod
   Pot primi amenda pe Email
   Cum ma sfătuiți sa procedez in situația in care nu pot ridica Pv de la Posta

  20. Amenda se trimite doar prin poștă. Dacă nu puteți ridica amenda de la poștă personal puteți împuternici pe altcineva să facă asta pentru Dvs. sau puteți contacta CNAIR să încercați să aflați detaliile procesului verbal pentru a le putea folosi la plata amenzii. Succes

  21. Va-m platit prin sms in 01.09.2019 cu mesaj de confirmare platit cu tot. In ianuarie 2020 primesc instiintare pentru amenda.
   De acum incolo stau la coada si platesc cu fise de 10 bani ca sa va fac cozi bulangiilor.

  22. Avatar Robert
   Robert

   De hoti ce sunt. Din acelasi motiv care trimit pv si nu trec numarul masinii. Si tu cetatean trebuie sa cintesti in tribunal sa iti spuna. Si nu contesti si platesti. Dati in judecata cei ce fac abuz

 2. Avatar ncsmirela
  ncsmirela

  Buna ziua. Am trecut podul pe 29 iunie și am uitat sa plătesc. Mi-am adus aminte pe 2 iulie și am plătit prin SMS. Mai este valabila plata sau o las pentru retur?

  1. Bună Mirela. Pentru că nu ai plătit la timp (până la sfârșitul zilei de 30 iunie) trebuie să te aștepți la amendă.
   Plata de pe 2 iulie are valabilitate de un an, se va „consuma” automat la următoarea trecere pe durata valabilității.
   Pe prima pagină am inclus un link către site-ul unde poți verifica trecerile.

  2. Avatar ramonachitucea2003
   ramonachitucea2003

   Am plătit taxa dar am greșit numărul mașinii.

 3. Avatar miruna.cbc
  miruna.cbc

  Buna ziua! Am trecut in datele de 28.04.2018, 1.05.2018, 05.07.2018 si 10.07.2018. Pe 1.05 si 05.07 am inversat doua litere ale numarului de inmatriculare, in loc de PZL am scris PLZ. Exista vreo posibilitate sa evit amenda in acest caz? Multumesc!

  1. Mulțumim pentru mesaj. Din păcate vei primi, cel mai probabil, amendă pentru trecerile din 1 și 5 mai. Poți însă contesta în instanță, prezentând dovada plății cu numere introduse greșit alături de dovada că nu s-au înregistrat treceri pentru numărul respectiv (PLZ), și solicitând anularea amenzii invocând o eroare la introducerea datelor. Chiar dacă solicitarea va fi respinsă în prima instanță, recomandăm să apelezi la recurs. Poți solicita judecarea în lipsă, dar, pentru mai mari șanse de câștig recomandăm să te prezinți la înfățișare.
   Poți consulta un avocat, însă ar putea să te coste mai mult decât amenda.

  2. Avatar bigu19
   bigu19

   Buna ziua, pe asta se mizeaza cel mai mult, cine isi iroseste atata timp pentru o amenda de 65 de lei. Rusine ca nu sunteti in stare sa puneti un sistem la punct, dar ca de fiecare data Romania-i complicata! Va luati banii degeaba! Mereu sunt probleme cu soft-ul vostru de 2 lei! Mai bine ne intoarcem in comunism si punem casieri, ca voi la baza soft-ului sunteti mult mai bine platiti si ce crezi, degeaba!!!

 4. Avatar cristidita
  cristidita

  Salut. Am trecut podul spre constanta pe 4 iulie. Am trimis sms, dar nu am primit nici un raspuns si bineinteles am uitat sa mai incerc. Azi m-am intors si am incercat tot prim sms si a mers. La ce sa ma astept?

  1. Salut Cristi. Din păcate se pare că vei primi o amendă deoarece nu ai plătit pentru respectiva trecere.
   Dacă ai dovada trimiterii SMS-ului inițial, poți încerca contestarea în instanță.

  2. Avatar strapazan2005
   strapazan2005

   acelasi caz a fost si la mine…. am trimis SMS dar nu am primit comfirmare…asta in iunie… acum 3 zile mi-a venit amenda… o sa caut sa o platesc in 48 de ore la primarie sau la trezoreria de care apartin… o zi buna ! p.s. bun articolul…informativ…

  3. Ne pare rău Valentin!
   Dacă ai trimis SMS în mod corect, nu ai primit confirmare și nici nu ai primit un SMS care să te anunțe că plata nu se efectuează dacă nu primești confirmare, vedem o posibilă vină a operatorului de telefonie mobilă.
   Ai putea să le expui problema, preferabil în scris, chiar și prin e-mail, solicitând o poziție oficială și plata contravalorii amenzii. Poți face și o sesizare la CNADR.

   Nu știm care este operatorul tău de telefonie mobilă însă menționăm o situație apărută pe 1 mai, când, datorită unor probleme din rețeaua Vodafone, 92 dintre utilizatorii care au dorit să achite prin SMS tariful de trecere a podurilor de la Fetești și Cernavodă și nu au reușit să facă acest lucru din cauza problemelor tehnice, nu au mai încercat să apeleze la alt distribuitor. Vodafone a plătit în acest caz taxele de trecere, la CNADR, fără a taxa clienții.

   CNADR a anunțat în luna iunie următoarele:

   În data de 15.06.2018, în intervalul orar 07:00 – 09:00 este posibil ca emiterea rovinietelor și a peajelor prin intermediul SMS să fie îngreunată/întreruptă ca urmare a unor lucrări de mentenanță la această componentă a sistemului informatic.

   Ai putea verifica data și ora la care ai trimis SMS-ul. Chiar dacă această mentenanță a fost anunțată, faptul că nu ai primit SMS de confirmare este o problemă.

  4. Avatar silviudobre38
   silviudobre38

   Buna ziua. Am achitat taxele de pod dus-intors dar totusi am primit amenda. Se poate face contestatie doar prin dare in judecata? Sau exista sinalte cai?. Multumesc!

  5. Bună ziua Silviu. Avem destul de multe comentarii în care șoferii ne spun că au plătit taxa de pod dar totuși au primit amendă. Contestarea în instanță este singura variantă. Descarcă aici ghidul nostru de contestare a amenzii.

  6. Avatar Laurențiu
   Laurențiu

   Am plătit trecere peste pod la fetești, dar am dat nr mașinii greșit ce trebuie sa fac

  7. Pe acest site sunt detalii despre cum se poate obține o corecție a numărului de înmatriculare în cazul în care plata s-a făcut pentru un număr greșit.

 5. Avatar mihaiantonio305
  mihaiantonio305

  Buna ziua, am trecut podul pe data de 12 ăi am dat mesaj dar am uitat să îl dau și pe cel de confirmare. Și după, pe data de 14 am văzut mesajul și l-am dat și pe cel se confirmare. Iar după am mai dat un mesaj urmat și de cel de confirmare. Să mă aștept la amendă?

  1. Salut Mihai. La plata prin SMS trebuie răspuns cu DA la primul SMS care confirmă numărul de înmatriculare și categoria autovehiculului în maxim 3 ore. Pentru că ai trimis „DA” după câteva zile, nu s-a efectuat plata. Verifică mesajele, ar fi trebuit să primești un SMS răspuns.
   Pentru această primă trecere vei primi cel mai probabil o amendă, pentru că nu ai plătit la timp.
   Chiar dacă ai efectuat o plată corectă prin SMS pe 14, aceasta fiind efectuată după termenul limită (data de 13, ora 23:59) se va considera plată în avans pentru o trecere viitoare (în următoarele 12 luni).

  2. Avatar florivoinea243
   florivoinea243

   Bună, Îmi puteti sune vă rog, de ce am primit o amendă pentru neplata trecere pod, dacă eu nu am mai circulat cu mașina deoarce este avariată dun luna mai? Iar contravenția este pentru luna septembrie.

  3. Bună Flori. Probabil o eroare de citire a numărului de înmatriculare la punctul de trecere. Singura soluție: instanță.

 6. Avatar valy17_mada
  valy17_mada

  Buna ziua. Am trecut podul Fetești pe data de 13 iulie și am uitat să plătesc în 24 de ore. Se mai poate plăti acum?

  1. Acum este prea târziu pentru a plăti pentru taxa de trecere a podului. Ai fi putut plăti până pe 14 iulie, ora 23:59.
   Citește și http://www.taxa-pod-fetesti.com/motive-pentru-a-plati-inainte-sa-treci-podul-fetesti-cernavoda/ pentru a evita o amendă în viitor.

  2. Avatar Stavila Nicolae
   Stavila Nicolae

   Buna Ziua .
   Cum pot sa platesc amenda daca masina e pe numere din R.Moldova?
   Nu are unde sa vina amenda.
   Am uitat sa platesc trecerea pe 11.07.2022 si acum sunt inca la Constanta.
   Va multumesc.

  3. Bună ziua. Amenda trebuie plătită după ce a fost comunicată conform legii.

 7. Avatar iura-canto
  iura-canto

  Buna ziua, știe cineva dacă trebuie să achite trecerea de pe pod și pentru persoanele din Republica Moldova dacă avem rovinietă?

  1. Pentru mașinile înmatriculate în străinătate (inclusiv Republica Moldova), trebuie achitată taxa de pod pentru fiecare trecere. Tarifele sunt la fel ca și pentru mașinile înmatriculate în România (detalii mai sus pe pagină).
   Plata se poate face doar la barieră (banda 1, din dreapta) sau la benzinăriile autorizate; taxa de pod nu se poate plăti prin SMS pentru autovehiculele cu număr de înmatriculare străin.
   Chiar dacă aveți rovinietă valabilă, taxa de pod trebuie plătită.
   Vacanță frumoasă!

 8. Avatar fdflorin78
  fdflorin78

  Buna seara! Am uitat să plătesc taxa de pod când am venit la mare duminică 15 iulie. Mai are rost să trimit SMS acum?
  Sau e valabilă cea de anul trecut când m-am întors de la mare pe data de 18 iulie? Mulțumesc!

  1. Bună Florin. Pentru că ai trecut podul pe 15 iulie, termenul de plată a fost 16 iulie ora 23:59. Acum este prea târziu să plătești pentru trecerea podului de pe autostrada A1.

   Dacă ai plătit pe 18 iulie 2017 și nu ai folosit respectiva trecere plătită, având în vedere că valabilitatea este de 12 luni, plata ar fi fost valabilă pe 15 iulie dar dacă ai trecut cu mașina pe podul de la Fetești-Cernavodă pe 17 sau 18 iulie 2017, sau din momentul plății și până la trecerea de pe 15 iulie, atunci acea plată a fost „consumată”, cu excepția situației în care erau alte plăți în avans pentru numărul respectiv de înmatriculare. Poți afla aici mai multe despre numărul tău de înmatriculare.

  2. Am trecut in25.o5.2019 podul Feteşti si am achitat taxa prin SMS trimițând nr. şi categoria in care se incadrează autoturismul.Am primit SMS-ul in care trebuia să confirmăm :nr. și categoria mașinii și plata peaj.Ni se indica ca apoi să mai trimitem un SMS la același nr.folosind cuvântul „DA”.Am făcut și asta fiind convinși că era finalizarea plății,exact așa cum se precizează pe site-ul http://www.taxa-pod-fetești.com
   Azi,28.05.2019 inainte de trecerea podului ,verificând costurile suplimentare efectuate am obs. că am fost taxați doar pt.trimiterea SMS-urilor,nu si taxa peaj.
   Cer ajutor unui angajat la trecerea peste pod,îi arat schimbul de SMS-uri,îmi confirma corectitudinea lor,dar mă pasează către angajata casieriei.Aceasta nu are posibilitatea sa verifice plata,nu știe ce ar trebui să fac in continuare,trage din umeri și mă roagă să urc in mașină și să plecăm căci „se lungește coada”
   Ce trebuie să fac?
   Ce nu am făcut corect?

  3. Avatar Paula.grigoras76
   Paula.grigoras76

   Buna ziua!
   Am platit taxa de pod, dar, neavand ochelarii la mine, nu am vazut ca pe factura e tiparit un numar de inmatriculare asemanator, dar nu identic cu al meu. Mi a venit amenda acasa si , cautand chitanta, am costatat aceasta eroare. Ce pot sa fac sa demonstrez ca am platit, dar nu din vina mea, e gresita o litera de la numarul de inmatriculare. Multumesc mult!

 9. Avatar ionelala
  ionelala

  Bună, am trecut pe data de 17.07 ora 10 aproximativ, dar am trimis sms tocmai pe 18.07 ora 11 sau 12 aproximativ. Nu aproba primit sms de confirmare, oare voi plăti amenda?

  1. Bună Mary.
   După o plată a taxei de pod prin SMS ar trebui să primești un SMS de confirmare. Dacă nu l-ai primit, cel mai probabil plata a eșuat. Ai avut posibilitatea să plătești până pe 18 iulie, ora 23:59.

   SMS-ul de confirmare are următorul conținut (pentru autoturisme):

   A fost emis peajul pt. 1 TRECERE pod Fetesti seria xxxxxxxx categoria 1 pt YYYYYYY. Trecerea poate fi efectuata in 12 luni, pana la zz.ll.aaaa ora hh:mm:ss

 10. Avatar baducu_roxana
  baducu_roxana

  Buna dimineața. În cam cât timp să mă aștept să primesc amenda de la data trecerii? Am trecut în noiembrie 2017 și am uitat sa plătesc la timp?

  1. Bună Roxana. Rugăm vizitatorii să ne spună aici când au primit amenda față de data trecerii.
   Acesta este un site neoficial totuși, așa că rugăm comunitatea să ajute. 🙂
   Ca exemplu, un vizitator ne-a trimis un proces verbal de constatare a contravenției emis pe 17.04.2018 pentru o trecere din 13.02.2018.
   Bănuim că certificatul de înmatriculare are adresa corectă – pentru că acolo se trimite procesul verbal.

  2. Avatar florin bcb
   florin bcb

   buna ziua !
   de ce nu se poate plati in doua max 3 zile taxa pod Fetesti ?
   nu toti avem posibilitatea sa platim in termenul stabilit acum…..uneori din motive bine intemeiate alte ori din omisiune , nu cred ca cineva poate fi rau intentionat , sa plateasca sanctiunea contraventionala cu valoare mult mai mare decat valoarea unei treceri……..

  3. Avatar Paun Gheorghe
   Paun Gheorghe

   Bună ziua nea venit o amenda pe numele meu Paun Gheorghe din data de 16.03.2021 menționez faptul ca în data de 16 marte 2021 nu am circulat eram la munca la chitila în data respectiva nu am trecut podul DB27CLY

 11. Avatar ozana.burlacu
  ozana.burlacu

  Salut! Am fost sambata dus intors pana la mare, dar am uitat sa platesc taxa. Inteleg ca trebuia platita pana ieri la 23.59. Mai am vreo sansa s-o platesc acum si sa fie inregistrata pentru trecerile de sambata sau astept amenda? Si la ce amenda sa ma astept: minim sau maxim? Merci

  1. Bună Elena. Așa este, astăzi (luni) este prea târziu pentru a plăti pentru trecerile de sâmbătă.
   Nu știm (încă) în ce fel se decide valoarea amenzii în intervalul minim-maxim, dar ar trebui să ai posibilitatea să plătești jumătate din minimul amenzii în termenul prevăzut de procesul verbal (căci, cel mai probabil, vei primi amendă).

 12. Avatar Alexuttzzu_91
  Alexuttzzu_91

  Dacă am trecut podul pe 23 și am nr. roșii la mașină, nu am putut plăti prin sms! Primesc amendă?

  1. Salut Alex. Dacă ai numere roșii, CNADR precizează că nu se plătește taxa de pod Fetești, deci nu vei primi amendă.

  2. Avatar Alexuttzzu_91
   Alexuttzzu_91

   Multumesc frumos!

 13. Avatar i_lauraro
  i_lauraro

  Bună ziua! Am uitat să plătesc, iar mașina e înmatriculată într-un județ, eu locuiesc în alt județ pentru moment. Cum pot plăti amenđa fără proces verbal? Mulțumesc!

  1. Mulțumim pentru comentariu, Laura. Înțelegem că nu locuiești la adresa din certificatul de înmatriculare al mașinii. Dacă nu poți obține corespondența de la persoanele care locuiesc la respectiva adresă, îți recomandăm să contactezi CESTRIN la tel. 021 317 1125, număr dedicat contravențiilor pentru peaj și rovinietă. Solicită o copie a procesului verbal și convinge-i să îl trimită la altă adresă sau prin e-mail/fax. Pentru plată ai nevoie de seria și numărul procesului verbal.
   Înștiințarea de plată de pe procesul verbal de contravenție precizează că trebuie trimise copii ale documentelor care atesta plata amenzii contravenționale împreună cu o copie a PVCC (amenda) și a înștiințării de plată, prin e-mail, la chitanta@cestrin.ro.

 14. Avatar gabimarin_06
  gabimarin_06

  Buna ziua
  Am trecut pe la Fetesti ieri și am uitat să plătesc taxa. Mai are rost să încerc astăzi?
  Menționez că am mașina înmatriculata în Germania și nu pot plăti prin SMS.
  Mulțumesc

  1. Mulțumim pentru mesaj Gabriel.
   Poți plăti taxa de pod până astăzi la ora 23:59 la benzinăriile autorizate, chiar dacă mașina este înmatriculată în altă țară. Posibil ca unele benzinării să fie închise la acea oră.

 15. Avatar adriananeamrt
  adriananeamrt

  Buna ziua. Cât este amenda pentru autoturism din categoria 1 pentru neplata taxă pod Fetești?

  1. Mulțumim pentru mesaj, Adriana.
   Amenda contravențională pentru neplata peajului este între 130 și 260 lei pentru un autovehicul categoria 1. Nu știm cum se stabilește cuantumul amenzii. Se poate însă plăti jumătate din amenda minimă în 48 de ore de la comunicarea procesului verbal. Adică 65 de lei.

 16. Bună ziua. Pot să plătesc amenda fără procesul verbal pe care-l primesc la domiciliu?

  1. Mulțumim pentru mesaj, Daniel. Pentru plata amenzii ai nevoie de seria și numărul procesului verbal. Dacă dorești să plătești suma redusă în primele 48 de ore vei avea nevoie și de plic.
   Dacă nu ai procesul verbal, poți încerca să obții detaliile acestuia. Am scris aici mai multe.

 17. Avatar cristian.safta
  cristian.safta

  Buna ziua
  Mi-am adus aminte dupa 4 zile ca nu am platit taxa de trecere la Fetesti. Pentru AG21***. Trecerea a fost facuta pe data de 20.07.2018. Ma intereseaza sa stiu daca s-a emis deja amenda.
  Multumesc

  1. Mulțumim pentru mesaj Cristi. Dacă nu ai plătit peajul cel mai probabil vei primi o amendă. Acesta nu este un site oficial, așa că nu știm dacă s-a emis o amendă pentru numărul respectiv.
   Vestea bună este că poți plăti jumătate din minimul amenzii în primele 48 de ore de la primire. Citește și detaliile de pe procesul verbal când/dacă vei primi unul.
   Pentru viitor, aruncă o privire și aici.

 18. Avatar popescu.razvan
  popescu.razvan

  Bună ziua, Nu mai apare trecerea peste pod sens spre Constanța pe siteul https://www.erovinieta.ro/.
  Când am plătit am văzut trecerea, dar acum nu îmi apare consumată și nici nu mai există în cont trecerea. Cea de întoarcere apare deja plătită. Posibil să fi avut taxarea ceva probleme între 14-15.07.2018? Eu am trecut pe 14 spre Constanța și am plătit pe data de 15.
  Mulțumesc.

  1. Mulțumim pentru mesaj, Răzvan. Dacă ai trecut pe 14 și ai plătit pe 15, totul ar trebui să fie OK.
   Poți contacta în acest sens C.N.A.I.R., Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la peaj@andnet.ro sau la nr. de telefon suport 021 264 3344.

 19. Avatar Ronaldinho19876
  Ronaldinho19876

  Mi unul mi se pare aiurea taxa pusa, deoarece eu fiind începător nu am știut că taxa trebuie plătită și la dus la și la întors; am crezut că dacă o plătești o data poți să treci și înapoi, mai bine puneau din prima 26 de lei nu mai stai cu grija după. Am trecut pe 15 iulie cam când îmi vine amenda?

  1. Salut Florinel. Ne pare rău că nu ți-ai dat seama că trebuie plătit pentru fiecare trecere. Din păcate nu știm când vei primi amendă, este posibil să varieze numărul de zile după care este emisă. Te rugăm să revii aici și să ne spui când ai primit-o.

 20. Avatar andr3y_bogdan28
  andr3y_bogdan28

  Bună ziua. Am trecut podul de la Fetești pe data de 04.08.2018 la ora 09.45 și am plătit în data de 05.08.2018 ora 11.05. Este posibil să mă aștept la o amendă? Mulțumesc

  1. Ai plătit la timp, Bogdan. 🙂

 21. Avatar alinastavre
  alinastavre

  Bună seara, Am și eu o întrebare: am plecat cu mașina firmei unde lucrez și am uitat să plătesc taxa de pod; am trecut vineri seara și am trimis 2 mesaje vineri la prânz. Este vreo șansă să nu iau amenda pe firmă? Multumesc

  1. Bună seara Alina. Dacă ai trecut podul Fetești vineri, ai avut până sâmbătă la 23:59 timp să plătești, indiferent de metodă.
   Ca regulă generală, amenda se emite pe numele persoanei fizice sau juridice trecute în certificatul de înmatriculare. Dacă autovehiculul este în leasing, amenda se emite pe numele utilizatorului din certificatul de înmatriculare.

 22. Avatar mihai_grig16
  mihai_grig16

  Bună ziua, pe site-ul erovinieta.ro apare doar trecerea de la Fetești plătită de mine la plecarea spre mare. La întoarcere (4 august) am uitat să plătesc (mi-am adus aminte doar azi, 6 august). Să fie o greșeală pe site? Nu ar trebui să apară și trecerea neplătita? Mulțumesc

  1. Mulțumim pentru mesaj. Am sunat la numărul afișat pe erovinieta.ro; mi-au spus că o să apară mai mult ca sigur și trecerea de pe 4 august, este doar o întârziere.
   Ciudat… 🙂
   Ai putea reveni cu un mesaj să ne spui dacă a apărut sau nu informația pe site? Aceasta ar putea ajuta și alți utilizatori.

 23. Avatar cris_lugoj
  cris_lugoj

  Buna ziua, daca am primit procesul verbal de amenda vineri, dar platesc doar luni amenda, platesc amenda intreaga sau doar jumatate? Cele 48 ore se considera zile calendaristice sau lucratoare?
  Multumesc!

  1. Noi înțelegem că cele 48 de ore sunt două zile lucrătoare.

 24. Avatar ruxandracap
  ruxandracap

  Buna ziua. Am trecut pe la fetesti si am trimis sms insa am gresit o cifra din nr de inmatriculare si mi-am dat seama doar dupa 5 zile la intors, cand am trimis sms corect. Voi primi amenda? Probabil ca da. Dar banii platiti gresit pot fi recuperati? Daca masina este in leasing, dar in cartea masinii este trecut utilizatorul- firma cu adresa acestuia ? Unde se trimite procesul verbal si pe numele cui? firma de leasing sau utilizatorul persoana juridica?Mulțumesc.

  1. Mulțumim pentru mesaj.
   Există posibilitatea corecției numărului de înmatriculare pentru care s-a făcut plata peajului. Pașii sunt următorii:
   1. Descarcă Cererea de corecție a numărului de înmatriculare (pdf)
   2. Completează cererea
   3. Trimite un email la peaj@andnet.ro cu următorele informații:
   – cererea completată, semnată și ștampilată;
   – documentul “copie client” eliberat pentru numărul de înmatriculare greșit;
   – certificatul de înmatriculare /cartea de identitate a vehiculului din care să reiasă numărul de înmatriculare corect;
   – documentul care atestă plata tarifului de trecere pentru numărul de înmatriculare greșit.

   Pentru plata prin SMS recomandăm trimiterea unui screenshot în care să se vadă confirmarea plății cu nr. de înmatriculare și seria peajului.

   Termenul legal de soluționare a cererii este de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării la CNADNR, urmând ca solicitantul să primească un răspuns în același termen.

   Nu este așadar cazul de amendă dacă se trimite această cerere înaintea emiterii unui proces verbal de constatare a contravenției, care se emite în 60 de zile de la trecerea neplătită – cel puțin acesta este termenul pe care l-am înțeles noi, amintim că acesta nu este un site oficial.

   Ai putea să revii cu un mesaj pentru ca să afle și ceilalți utilizatori dacă ai reușit modificarea numărului de înmatriculare în cazul unei plăți prin SMS? Mulțumim! 🙂

  2. Avatar ruxandracap
   ruxandracap

   Bună ziua. Am primit răspunsul de la Cnair, în urma cererii de corecție la care am atașat actele necesare. Ni se spune sec, că corecția se face doar dacă plata s-a făcut pt un număr pentru care nu e înmatriculat niciun autoturism și cum am plătit pt un număr pentru care este deja înmatriculat un auto, nu se poate face corecția.
   Și că procesul verbal poate fi contestat în 15 zile.

   Este aproape imposibil să nu fie alt auto înmatriculat când eu din 3 cifre ale nr de înmatriculare am trecut doar 2!
   Și este evident că eu am plătit și că autoturismul meu a trecut pe la Fetești în ziua respectivă.
   V-ați mai întâlnit cu această situație?
   Vă mulțumesc!

  3. Dacă mașina este în leasing, pe numele cui se emite amenda pentru trecerea podului Fetești fără a plăti taxa de pod?
   În acest caz amenda se emite pe numele utilizatorului din certificatul de înmatriculare.

   În cazul tău Rux, dacă se face corecția numărului, nu se va emite amenda.

 25. Avatar daniela.prica
  daniela.prica

  Am vândut mașina acum 4 ani. Proprietarul actual nu a plătit taxa și nici nu a înmatriculat mașina pe numele lui. Amenda a venit la mine. Ce e de făcut? Cum contest amenda? Mulțumesc

  1. Mulțumim pentru mesaj, Daniela.
   Ai vândut mașina și ai primit amendă pentru neplata peajului. În acest caz cumpărătorul nu a efectuat transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculului la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

   Pentru a anula amenda, poți depune, chiar și prin poștă, o contestație la procesul verbal emis de către CNADR, în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia, la judecătoria în a cărei circumscriptie domiciliezi sau își are sediul firma, dacă mașina este înmatriculată pe firmă sau dacă este în leasing. În această contestație vei cere anularea procesului verbal de constatare a contravenției, atașând documentele justificative precum contract de vânzare-cumpărare, certificat de radiere fiscală pentru vehiculul în cauză, eventual și un extras de cont de la bancă în cazul în care ați primit banii în cont. De asemenea este necesar să adăugați copii ale actului de identitate și ale procesului verbal.

   Judecarea se poate face și în lipsă. Dacă pierzi procesul, poți face recurs.

   O idee bună ar fi să depui o notificare cu privire la înstrăinarea mașinii la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, anexând contractul de vânzare-cumpărare, certificatul de radiere fiscală și actul de identitate (copii ale acestora).

   Pentru detalii poți contacta un avocat, deși costul mic al amenzii poate nu ar justifica.

   Succes și am aprecia dacă ai putea să revii cu detalii despre cum decurg lucrurile.

   UPDATE: Aruncă o privire și la acest articol care vorbește despre cum poți scăpa de amenda contravențională dacă ai vândut mașina și ai primit amendă pentru trecerea podului Fetești.

 26. Avatar carstea_mihail2004
  carstea_mihail2004

  Buna ziua,

  Astazi am primit in posta amenda pentru neplata trecere pod, problema este ca masina este vanduta de peste 1 an de zile iar in procesul verbal este mentionat ca trecerea peste pod a avut loc in luna Mai anul acesta.

  Cum se procedeaza mai departe? exceptand contestatia la judecatorie care va fi depusa cat mai curand.

  1. Salut Mihai. În timp ce scriai mesajul tău îi răspundeam Danielei care este într-o situație similară. Te rog să citești acest răspuns. 🙂

 27. Avatar v_florina
  v_florina

  Bună ziua,
  Dacă am avut două treceri pe pod la interval de 4 zile fără plata taxei, este în regulă să primesc doua PV de contravenție? Adică plătesc amenda x 2.
  Mulțumesc

  1. Mulțumim pentru mesaj, Florina.
   Trebuie plătită câte o taxă pentru fiecare trecere. Fiecare trecere neplătită constituie contravenție iar fiecare amendă trebuie plătită.
   Ne pare rău să auzim că ești în această situație.

 28. Avatar office
  office

  Vreau sa platesc amenda online. Persoana juridica. Care sunt conturile alea dedicate? Pe procesul verbal de amenda nu scrie niciun cont.

 29. Avatar Rosoagaionutaurelian
  Rosoagaionutaurelian

  Bună ziua,
  In data de 24.07.2018 am trecut podul de la Fetești la ora 9:24 dimineața și m-am întors în aceeasi zi la 21:56 la care am primit 2 procese verbale pentru aceasi zi unul pt ora 9:24 și unul pentru 21:56. Amenzile fiind fiecare de 640 lei sau în 48 ore 320 lei.
  Specific că este vorba de camion de peste 12 tone și minim 4 axe.
  Întrebarea este. Este corect să primesc 2 amenzi pentru aceeasi mașină pe zi dar la ore diferite?
  Și cât este amenda pentru că nu coincide cu tariful găsit de mine?

  1. Mulțumim pentru mesaj. Este o situație neplăcută, amenda este mare. 🙁
   Ambele amenzi trebuie plătite conform sumei din procesele verbale – au fost două contravenții (treceri neplătite) separate.
   Pentru categoria respectivă de autovehicul ne-am fi așteptat la o amendă în intervalul 910 – 1820 lei.

 30. Avatar rodyk17
  rodyk17

  Buna.am trecut podul dus întors de curând am platit la dus doua treceri in benzinarie pe autostrada ,deci totul ok…acum constat că am pierdut bonul de la benzinărie prin care dovedesc că s.a platit taxa ,sunt șanse să se facă vreo încurcătură in sensul de a nu se înregistra plata și să mă trezesc cu amendă ??Întreb pentru că nu as mai avea cum sa fac dovada in acest caz. Mulțumesc

  1. Bună Rodica. Credem că este puțin probabil să apară o încurcătură. Dar dacă apare vreo problemă va fi greu să dovedești plata fără bon.
   Poți verifica dacă plata s-a înregistrat în sistem pe numărul corect de înmatriculare introducând datele mașinii pe site-ul administrat de CNAIR.

 31. Avatar gabi_afuz
  gabi_afuz

  Buna seara,
  In data de 5.08.2018 venind in tara am trecut podul de la Fetesti cu autoturismul propriu inmatriculat in Germania.
  Fiind rezident acolo, va rog sa-mi spuneti in ce conditii (unde si cum platesc amenda si in ce cuantum).
  Exista vreo varianta sa platesc amenda intr-un cont, in aceste zile cat mai stau in Romania, sau trebuie sa astept sa primesc procesele verbale la domiciliul de resedinta din Germania?

  1. Bună seara și mulțumim pentru mesaj.
   Amenda nu are o valoare fixă. Pentru autoturisme este între 130 și 260 lei; deși este cel mai probabil ca amenda să fie de 130 de lei, au fost șoferi care ne-au spus că au primit maximul amenzii (260 lei).
   Pentru plata amenzii este necesar numărul procesului verbal. Nu știm dacă aceasta este de fapt o cerință legală și dacă ar fi suficient, de exemplu, trecerea numărului de înmatriculare.
   Pe această pagină sunt trecute detalii privind modalitatea de plată. Acesta fiind un site neoficial nu dorim să trecem conturi bancare pentru a nu cauza probleme șoferilor în cazul în care, de exemplu, acestea se schimbă și nu le actualizăm la timp.
   Tindem să credem că ar fi mai bine să ăsteptați un eventual proces verbal la adresa din Germania unde este înregistrată mașina si să plătiți prin transfer bancar sau online cu card-ul (pe ghiseul.ro).
   Am aprecia dacă ați putea reveni cu un mesaj în cazul în care primiți procesul verbal la adresa din străinătate.
   Succes. 🙂

 32. Avatar para667
  para667

  De ce amenda este între 130 și 260 ron? Ce și cine decide asta? Văd aici persoane cu autoturisme categoria B amendate cu 260 RON și mi se pare usor abuziv să dai amenda maximă fără justificare. […]
  Acum câțiva ani am circulat până la Cluj și înapoi fără vigneta fapt ce m-a costat peste 13 000 de lei. Da, peste 13 000 de lei întrucât fiecare camera de filmat ce m-a prins pana la Cluj și înapoi mi-a emis o amendă, amenzi ce mi au fost comunicate doar în momentul popririi pe cont din partea unui executor judecătoresc.
  […]

 33. Avatar miticaiancu
  miticaiancu

  Buna ziua!
  Sunt proprietarul unui autoturism DACIA SANDERO adaptata pentru persoane cu handicap.
  Detin certificat de handicap accentuat. Am trecut podul fara sa opresc pentru ca asa am citit pe internet.
  La intoarcerea de la mare, am oprit sa ma interesez si mi s-a spus ca nu sunt scutit si ca trebuie sa platesc.
  Va rog sa ma ajutati pentru ca nu am gasit pe site-ul CNAIR o precizare in acest caz.

  Va multumesc.

  1. Mulțumim pentru mesaj.
   Din păcate nu am găsit informații sigure în acest sens. Acest site fiind neoficial, recomandarea noastră ar fi să contactați CNAIR, ținând seama de termenul limită de plată a peajului – sfârșitul zilei următoare trecerii.
   Am aprecia dacă ați reveni dacă obțineți informații în acest sens pentru a fi de ajutor și altor persoane aflate într-o situație similară.
   Asociațiile persoanelor cu handicap ar putea avea o astfel de informație?
   Toate cele bune.

 34. Avatar tanasescu.claudia
  tanasescu.claudia

  Bună ziua!
  Am trecut podul de la Fetești în data de 25.08 la ora 06:00 și am trimis SMS pe 26.08 ora 07:00. Este valabilă plata ținând cont de faptul că au trecut mai mult de 24 de ore?

  1. Bună Claudia.
   Sigur, plata este valabilă. Termenul de plată a taxei de pod Fetești este până la sfârșitul zilei următoare trecerii și nu de 24 de ore.
   😀

 35. Avatar iulianagabriela_voica
  iulianagabriela_voica

  Bună seara! Am trecut podul de la Fetești pe autostradă în data de 20.08, nu am plătit prin sms crezând că voi plati la ghișeu însă circulația era dirijată și am fost nevoită să trec repede și nu am putut plăti… Cât durează până primesc amenda? Este vorba de un autoturism deci amenda va fi între 130 și 260 lei, nu? Mulțumesc mult!

  1. Bună seara Ella.
   Deși ai trecut fără să plătești, puteai plăti până la ora 23:59 pe 21 august.
   Amenzile credem că se emit aproximativ după două luni de la trecere. Dar nu suntem un site oficial și nu băgăm mâna în foc…
   Ai dreptate privind cuantumul amenzii. De reținut că se poate plăti jumătate din minim în 48 de ore de la comunicare.

   Există și varianta solicitării în instanță a anulării procesului verbal.

 36. Avatar tiger772014
  tiger772014

  Am platit amenda, în 24 de ore în valoare de 65 RON și am trimis-o către chitanta@cestrin.ro. Nu știam că trebuie să fac dovada și la financiar. Nu mai găsesc chitanța ca să fac dovada plății. Unde ar trebui sa mă adresez?

 37. Avatar netcalin
  netcalin

  Am uitat sa platesc taxa de pod.
  Cum pot sa verific emiterea procesului verbal (daca se poate online) ca sa ma incadrez in cele 48 de ore, daca la adresa din talon posta se ridica foarte rar, poate nici macar odata pe luna?

  1. Din păcate nu se poate verifica online. Singura variantă ar fi să contactezi autoritatea emitentă: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) la +40213171120.
   Asta ar însemna probabil să îi contactezi din două în două zile…
   Nu știm dacă plata în avans ar fi o soluție, deoarece nu cunoști numărul și data procesului verbal pentru a plăti.
   Ai putea să revii să ne spui cum ai rezolvat?
   Succes!

  2. Avatar netcalin
   netcalin

   Am asteptat procesul verbal si am platit in termen 65 Lei la Trezorerie

 38. Avatar mitulescumarian
  mitulescumarian

  Salut.
  Am trecut podul în data de 6.09.2018 în jurul orei 17 și am dat SMS în data de 7.09.2018 ora 14. Este OK sau aștept amenda. Mersi

  1. Salut Marian. Este OK, termenul limită este 07/09 ora 23.59, deci e OK.

 39. Avatar zanu1979
  zanu1979

  Buna ziua,

  Care este termenul dupa care se prescrie o trecere neplatita? Adica in cat timp trebuie sa primesc procesul verbal? 2 luni ?

  Multumesc

  1. Bună ziua Marian. Recomandarea noastră este să cauți pe Google informații despre termenul de prescripție pentru aplicarea sanctiunilor contravenționale. Din păcate nu știm la cât timp de la data săvârșirii faptei (trecerea podului fără plată) se prescrie fapta.
   Un punct de plecare poate fi articolul de aici, unde scrie că „Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei”.
   Amintim că acesta nu este un site oficial.

 40. Avatar mila.dragosh
  mila.dragosh

  Buna ziua,

  Am primit amenda dupa 3 luni de la trecere, desi eu tin minte ca am platit la ghiseu taxa de trecere.
  Se poate contesta daca nu mai am bonul?

  Multumesc

  1. Bună Dragoș. În principiu se poate contesta, întrebarea este cum câștigi? Procesul verbal precizează banda pe care a trecut autovehiculul? Am verificat un proces verbal primit de la un vizitator și se prezicează banda pe care se află camera sub forma unui număr (lane 5) în prima parte a procesului verbal, ca parte a numelui imaginii cu care se face dovada. Numărul benzii (lane) nu spune de fapt unde este amplasată camera. În acest caz ar fi util să dovedești în instanță că trecerea s-a făcut pe banda cu barieră și să susții că trecereas-ar fi putut face doar după achitarea peajului la agentul constatator.
   Poți solicita și imagini imediat înainte și după cea menționată în procesul verbal (nu știu dacă se stochează) pentru a încerca să arăți înmânarea banilor către lucrătorul de la ghișeu.
   Deși se poate solicita judecarea în lipsă, bătaia aceasta de cap trebuie pusă în balanță cu valoarea amenzii.
   Așteptăm să ne spui cum a mers. Succes!

 41. Avatar florin.cocora
  florin.cocora

  Bună seara! Am trecut podul la Fetești pe data de 4 iunie și azi am primit amenda acasă deși eu am dat mesaj. Ce pot face? Cum se procedează?

  1. Bună Daniela. Recomandăm să verifici întâi dacă SMS-ul de confirmare a plății a fost primit și dacă plata s-a făcut pentru numărul de înmatriculare corect, dar și dacă data plății este înainte sau în ziua trecerii sau în ziua următoare trecerii, pentru ca plata să fie validă. Dacă plata a fost efectuată corect, contestarea amenzii se poate face doar în instanță, unde se poate solicita anularea procesului verbal de contestare a contravenției prezentând ca dovadă seria peajului din SMS, screenshot-uri ale SMS-ului, factura de la operator dacă este un număr pe abonament, preferabil cu un desfășurător, alături de copii ale amenzii, cărții de identitate și a certificatului de înmatriculare.
   Se poate solicita și judecare în lipsă. Amenda se poate plăti acum, urmând să se solicite restituirea banilor. Dacă nu se plătește acum și se pierde procesul, amenda va trebui plătită atunci.
   Recomandăm consultarea unui specialist. Acest răspuns este doar cu titlu informativ.
   Succes și aștepăm să revii să ne spui dacă ai contestat amenda pentru podul de la Fetești.

 42. Avatar mihai.stefanut
  mihai.stefanut

  Buna Ziua,

  Am platit taxa de pod, insa am uitat sa dau DA in 3 ore.
  Am dat DA dupa 48 de ore.
  Am primit amenda 130 Lei, cu plata 65 lei in 48 ore.
  Ce este de facut in acest caz?

  1. Bună Mihai. În această situație plata peajului nu s-a efectuat și amenda s-a emis în mod corect se pare. În principiu, se poate contesta în instanță dar nu sunt argumente deoarece SMS-ul pe care ar fi trebuit să îl primiți menționează clar limita de timp pentru trimiterea răspunsului prin SMS.

 43. Avatar sanzianaoana
  sanzianaoana

  Buna ziua

  Este a doua oara cand primesc amenda pentru neplata taxei de trecere, desi am dat SMS, SMS-uri au fost puse pe factura, am factura platita, am dovada si seria peajului in telefon.
  Este strigator la cer ceea ce se intampla! de ce mai avem aceasta optiune daca nu functioneaza si ajung sa platesc amenzi abuzive?

  Aș dori sa stiu cum imi pot recupera banii luati abuviz fara a ajunge totusi prin tribunale.

  1. Bună Sinziana.
   Nu știm să fie altă metodă în afară de contestarea în instanță. ☹️😡
   Succes!

 44. Avatar marius.vladu
  marius.vladu

  Bună ziua,
  Amm trecut podul și nu am plătit, pentru că nu era nimeni la unica casierie, am intenționat să plătesc ulterior, dar am uitat, astfel că am plătit suma la mai mult de 24 ore de la trecerea podului, adică mai precis cam spre 36-40 ore…
  Deci am trecut de două ori podul, și am plătit de două ori, una din plăți imediat și una la 36-40 ore.
  Întrebarea mea este dacă urmează să primesc amendă, sau se mai poate face vreo întâmpinare. Mulțumesc.

  1. Salut Marius,

   Pentru că ai trecut și nu ai plătit peajul în termenul prevăzut, vei primi cel mai probabil o amendă. Faptul că ai uitat nu este suficient pentru a câștiga în instanță o eventuală solicitare de anulare a amenzii.

 45. Avatar camy25miha
  camy25miha

  Buna ziua! Am primit și eu o amendă dar din greșeala am aruncat și plicul și procesul verbal. Cum aflu ce trebuie să fac, unde plătesc, în ce cont, unde trimit chitanța?
  Vă mulțumesc!

  1. Mulțumim pentru mesaj. Principala problemă este că nu cunoașteți nr-ul procesului verbal. Vă recomandăm să contactați CESTRIN (emitentul procesului verbal) la tel. 021 317 11 25 pentru a afla numărul procesului verbal și, eventual, pentru a obține o copie a procesului verbal.
   Amenda nu cuprinde detalii privind contul de plată pentru amendă; am inclus detalii mai sus pe această pagină.
   Chitanța se trimite prin e-mail la chitanta@cestrin.ro. Cerința este să se trimită și o copie a procesului verbal – ar trebui să includeți măcar nr.-ul acestuia.
   De menționat că se poate plăti poate plăti jumătate din minimul amenzii, adică 65 lei pentru autoturisme, dacă este plătită în maxim 48 de ore de la data comunicării procesului verbal și a înștiințării de plată.
   Succes! 🙂

 46. Avatar liviu.tudor999
  liviu.tudor999

  Am urmat pașii pentru plată, la dus s-a înregistrat corect plata, la întors sistemul DVS. după ce a returnat mesajul „Vrei să achiți tarif pod cat.1. ( auto…)…” răspunsul a fost „Da”, iar ca și mesaj de răspuns din partea sistemului DVS. a fost următorul mesaj „Tarif trecere pod Frățești prin SMS. Trimis nr înmatriculare…”.
  Consider că în momentul respectiv aplicația companiei a trimis un răspuns eronat și aș dori să contest amenda recepționată prin poștă. ( PVCC – R18/050XXXX/25.09.2018).

  Aștept un răspuns din partea Dvs.

  1. Mulțumim pentru mesaj. Precizăm că acesta nu este un site oficial legătură cu sistemul de la trecerea de pod.
   Amenda se poate contesta în instanță, unde puteți solicita anularea, aducănd că dovezi respectivele mesaje.
   Succes

 47. Buna ziua! Am primit amendă pentru podul de la Fetești, dar l-am achitat a doua zi, nu se ia în considerare? Am dovada plății: mesajul.

  1. Bună Georgiana. Pare corect dacă trecerea a fost achitată a doua zi. Dacă toate trecerile au fost achitate la timp și corect (număr de înmatriculare și categorie autovehicul) nu ar exista motiv pentru amendă.
   Chiar și în această situație, contestarea se face doar în instanță. Se poate solicita judecarea în lipsă.
   Succes!

 48. Avatar munteanupetre2015
  munteanupetre2015

  Bună ziua. Am primit amenda 130 pentru o trecere la o dată care nu o recunosc (01.07).
  În acest an am venit cu maşina la Constanţa o singură dată, pentru 7 zile (10-16.06, atât am plătit şi rovineta).( Am număr de CT, dar stau în alt judeţ). La venire plata la OMV, la plecare plata la Casa 1, am ambele bonuri. Ce ar fi de făcut ?

  1. Bună ziua Petre. Singura variantă ar fi contestarea în instanță (asta este opinia noastră dar nu suntem specialiști juridici).
   Sunt două aspecte pe care te poți orienta când formulezi contestația prin care se cere anularea procesului verbal de constatare a contravenției: dovada că mașina a fost în alt loc în acea dată și la acea oră și solicitarea fotografiilor de la punctul de trecere.
   Fotografiile vor arăta, cel mai probabil, fie alt număr, fie un număr neclar (fiind posibilă o eroare a soft-ului care citește numerele de înmatriculare).
   În cazul numărului neclar probabil va fi vorba de alt model de mașină decât cel trecut în certificatul de înmatriculare al mașinii tale. Dacă este totuși numărul tău, modelul poate fi diferit sau identic. Dacă poza arată numărul tău și un model identic, fiind vorba de o fraudă sau de o dată eronată a sistemului de la Fetești, rămâne să dovedești că mașina a fost în altă parte. Dacă ai dus un coleg la serviciu, declarația sa te poate ajuta.
   Chiar și dovezile de plată din 10-16.06 te pot ajuta, arătând că ești de bună credință și plătești când treci.
   E puțină bătaie de cap dar, din moment ce nu ai trecut, se poate câștiga.
   Te rugăm să revii și să ne spui ce ai reușit. Succes! 🙂

 49. Avatar sanymada
  sanymada

  Buna ziua! Pe Ghiseul.ro care este optiunea (tipul amenzii) care trebuie aleasa pentru plata amenzii pentru sectorul 3? Amenzi auto?

  Multumesc!

  1. Bună ziua Roxana. Nu suntem siguri ce opțiune trebuie aleasă și nu vrem să sfătuim în mod greșit.
   Dacă cineva care a plătit recent online citește, îl/o rugăm să răspundă aici.

  2. Avatar Daniel
   Daniel

   alegeți „amenzi contraventionale (AF3)”
   Cont IBAN: RO92TREZ70321A350102XXXX

 50. Avatar danut781
  danut781

  Asta vara am plecat in Bulgaria, am platit la OMV de pe autostradă, taxa de pod, la întoarcere am venit pe alta ruta. Azi am primit amenda ca am trecut fara sa platesc. Deci eu am platit dus-intors, am folosit doar dus si mai primesc si amenda. Nu mai am bonul. Ce sa fac?

  1. Bună Pate. Răspunsul pe care i l-am scris lui Petre puțin mai sus ți se potrivește și ție. Verifică aici dacă plata este totuși înregistrată în sistemul CNAIR.

 51. Avatar danypcman
  danypcman

  Parca am auzit pe la TV, de curand, ca amenzile pot fi platite la jumatate in 15 zile, nu doar in 48 de ore. Este valabil doar pt. amenzi de circulatie sau si pt. neplata taxa pod ?

  1. Așa știm și noi: se poate achita jumătate din minimul amenzii în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal (conform legii nr. 203/2018 art. 20).

 52. Avatar fulminatrix1
  fulminatrix1

  Buna ziua! Am luat o amenda pentru neplata taxei de pod in valoare de 130 ron… am platit amenda pe ghiseul.ro in contul sectorului 6 bucuresti ca am inteles tot de pe internet ca acolo se plateste…si acum mi a venit din nou amenda pe ghiseul la taxe si impozite pe galati unde este inmatriculata masina…intrebarea mea este: sunt bun de Plata si a doua oara.. sau ce pot face in acest caz? Multumesc!

 53. Avatar vvasile38
  vvasile38

  Bună seara! De câteva luni mă confrunt cu o situație frustrantă.

  Mi-am vândut autoturismul proprietate personală cu forme legale, respectiv cu act de vânzare-cumpărare, înregistrat şi luat în evidență pe raza localității unde locuiesc, în urma căruia s-a emis şi procesul verbal de scoatere din evidență a autovehiculului.

  După aproximativ două luni de la înstrăinarea maşinii, primesc PVCC pentru neplata peaj Feteşti-Cernavoda. Data trecerii fiind la o distanță de circa 10 zile de la vinderea acestuia.

  Am încercat să iau legătura cu cel căruia i-am vândut maşina, dar fără succes. Am achitat amenda, iar apoi am depus plângere la judecătoria locală în vederea anulării PVCC conform actelor justificative (act de vanzare cumparare înregistrat la registratură primărie, PV de scoatere din evidența locală, chitanță achitare amendă neplată peaj etc) dar şi împotriva celui căruia i-am vândut maşina în vederea recuperării prejudiciului de 130 de lei (valoare amendă) precum şi la plata cheltuielilor de judecată.

  Recent am primit răspuns de la CNADR via Judecătorie prin care instituția solicită anularea cererii de anulare a PVCC pe motiv că îndatorirea achitării peajului este în sarcina proprietarului auto din evidenţa DRPCIV, indiferent de conducătorul auto. Rog formulați un punct de vedere. Ce e de făcut? Presupun că au mai existat precedente și înainte.
  Mulțumesc anticipat!

  1. Bună ziua Vasile și mulțumim pentru mesaj.

   Într-o astfel de situație poate ar fi fost mai simplu să se solicite în instanța anularea procesului verbal fără a plăti totuși amenda. În cazul câștigării în instanță, nu ar fi necesară plata amenzii și nici depunerea unei plângeri împotriva noului proprietar pentru recuperarea contravalorii amenzii, simplificând lucrurile.

   Acesta nu este un sfat juridic deoarece nu avem competențe juridice, dar pare firesc să continuați procesul sau să faceți recurs dacă solicitarea de anulare a PV a fost respinsă.

   Succes și așteptăm să reveniți cu vești.

 54. Avatar camianax
  camianax

  Bună ziua,
  Am trecut acum 4 zile pe pod, am uitat sa platesc, mi-am adus aminte acum,pentru ca ma intorc acasa, am dat un sms pentru taxa, valabil pentru intoarcerea de mâine. Există vreo posibilitate de a imi repara greseala de acum 4 zile?? Fără a mai fi sancționată? Mulțumesc.

  1. Bună ziua Liliana. Pe scurt, nu mai poți face nimic. 🙁

 55. Avatar marius.merlusca
  marius.merlusca

  Bună ziua,
  Cum pot plati amenda on-line (persoana juridica)? Pe procesul verbal de constatare nu se specifică nici un cont.
  Mulțumesc

  1. Bună ziua Marius. Pentru că nu vrem să greșim și banii oamenilor să ajungă în contul eronat, nu publicăm conturi pe site. Amintim că acesta nu este un site oficial totuși.
   Dacă ai găsit informația, te invităm să scrii pentru ceilalți exact cum ai procedat și de unde ai aflat informația.
   Succes.

 56. Avatar mediaprobuzau
  mediaprobuzau

  Am trecut podul in 09/07/2018 si nu am platit,am primit pv intocmit in 24/10/2018 pe data de 14/11/2018.Cf legii in cat timp de la data contraventiei se poate emite pv?

  1. Salut Nicolae. O căutare pe Google ne-a dus la articolul acesta care spune că „Amenzile pot fi aplicate în maximum şase luni de la data săvârşirii faptei, aşa cum stabileşte legea contravenţională”. Este un articol din 2015. Recomandăm verificarea informației.

 57. Buna, am si eu o situatie ceva mai delicata. Am imprumutat masina unui cunoscut care in 2 saptamani a realizat 21 treceri pe pod. El sustine ca a achitat toate trecerile desi nu mai are chitantele din benzinarie. Problema este ca el refuza sa imi dea banii pe motiv ca a platit iar acum nu imi mai raspunde la telefon. Intentionez sa platesc eu amenzile si sa il dau in judecata pentru recuperarea creantelor. intrebarea mea este daca se vede chipul soferului impreuna cu numarul masinii sa stiu daca am sanse.

  Multumesc!

  1. Bună Cami. Delicată situație, așa este.
   Înțeleg că intenționezi să plătești amenzile și să încerci să recuperezi banii.

   Ai putea încerca să obții anularea în instanță a amenzilor, sau a măcar a majorității, fără a plăti. Dacă vei pierde, va trebui desigur să plătești și să încerci să recuperezi banii, ceea ce va fi greu.

   Spune instanței exact ce s-a întâmplat, prezintă toate dovezile pe care le ai, ca de exemplu SMS-uri sau chaturi prin care ți s-a cerut mașina, sau prin care persoana respectivă a făcut referire la împrumutul mașinii sau la taxa de pod. Apoi gândește-te la cine a fost martor la discuțiile voastre, ba chiar la cine a văzut că ai fost o vreme fără mașină. Probabil vei pierde inițial dar poți face recurs, sperând să câștigi pentru că este prima abatere și că reprezintă un pericol social redus. Dacă pierzi și recursul plătești, n-ai încotro, apoi încerci să recuperezi banii. În poză probabil se vede șoferul, dar nu suficient de bine probabil pentru a identifica cu siguranță pe cineva. Oricum, persoană respectivă poate spune simplu că este altcineva în poză.

   Acesta nu este un sfat juridic totuși.

   Succes.

 58. Avatar arsu_adrian
  arsu_adrian

  Bună, am primit azi 2 amenzi din concediu de la podul de la Fetești ! A greșit casiera Nr mașinii și a făcut corecția pe bon, urmând să facă corecția și în programul cnair.. căci era blocat ! Am luat bonul fiscal și cel de mutare al orașului cu Nr. Corect al autoturismului. ..și am plecat ! Casiera a spus că va face corecția când se mai eliberează de clienți..se pare că nu a făcut-o ! Cred că doar in instanță o rezolv…ce ziceți ? Mulțumesc anticipat !

  1. Suntem de acord cu tine, Adrian.
   Trebuie te adresezi instanței. Dacă a fost cineva cu tine în mașină, te poate ajuta depunând mărturie.

 59. Avatar Rucaiaurelia
  Rucaiaurelia

  Am plătit taxa Fetești prin SMS și după 3 luni mi-a venit amenda; ce trebuie să fac?

  1. Bună dimineața Aurelia. Mai ai SMS-urile de confirmare a plăților?

 60. Avatar cristina.ionescu
  cristina.ionescu

  Buna ziua, imi puteti spune, va rog, care sunt institutiile autorizate de catre Trezoreria Statului la care persoanele juridice pot face plata amenzii online? multumesc frumos!

  1. Bună ziua. Îți recomandăm să contactezi trezoreria în acest sens.

 61. Avatar gabriel.victor1337
  gabriel.victor1337

  Salut,
  Am introdus numărul eronat, în loc de IF am pus B, în rest cifrele și cele 3 litere sunt la fel, în mai multe SMS-uri. Și acum am primit amenda, pot contesta în situația asta?
  Mulțumesc

 62. Avatar stefan.prisacariu
  stefan.prisacariu

  Salutare!
  Am vandut masina pe 2 august si am primit zilele trecute amenda pentru taxa pod fetesti din data de 9 august.
  Trebuie sa contest la judecatorie amenda? Sau este alta varianta unde pot arata contractul si sa redirectioneze amenda?
  Multumesc!

  1. Salutare Ștefan! Amenda pentru neplata trecerii podului de la Fetești-Cernavodă se poate anula doar în instanță.
   Pentru a evita amenzi ulterioare, poți solicita menționarea înstrăinării în registrele DRPCIV pe baza actului de vânzare-cumpărare.
   Succes.

 63. Avatar cezar_mihaescu
  cezar_mihaescu

  Salut, am primit pvcc cu suma de 65 ron in 15 zile pentru peaj pod Fetesti-Cernavoda, jud. Ialomita. Locuiesc in sectorul 3, unde pot achita amenda? Pe ghiseul.ro se poate?
  Multumesc!

  1. Salut Cezar. Pe ghiseul.ro se pot plăti amenzi la https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/amenzi în măsura în care instituția din sectorul sau județul respectiv este înrolată. Succes.

 64. Buna ziua. Ude gasesc contul pt plata amenzii ? ”conturile dedicate„ e singura informatie…

  1. Bună ziua Vasile. Pentru că nu vrem să dăm o informație greșită și lumea să trimită banii în contul greșit, nu o să trecem nici un cont aici pe site, dar îți recomandăm să contactezi telefonic Dep. Taxe și Impozite Locale pentru a afla exact contul unde poți vira banii pentru amenda pod Fetești Cernavodă.
   Poți vedea contul pe https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/amenzi, dacă autoritatea locală respectivă este înrolată pe site. Alege județul, instituția și tipul amenzii pentru a vedea contul.

 65. Avatar dinescucornelia73
  dinescucornelia73

  Bună ziua! Am primit o amendă pentru trecerea de la podul Fetești, am plătit-o și am trimis pe mail poza cu chitanța. Cum pot afla dacă acum e totul în regulă, dacă a ajuns mailul unde trebuie?

  1. Bună ziua Cornelia. Îți recomandăm să păstrezi următoarele documente: procesul verbal, plicul cu data poștei, chitanța și e-mail-ul. Dacă în viitor va apărea vreo problemă vei avea dovada plății amenzii.
   De asemenea, poți trimite un e-mail la aceeași adresă prin care să ceri o confirmare că au primit chitanța.
   Pentru a verifica plata, ai putea contacta Direcția Taxe și Impozite Locale.

 66. Avatar alexa6189
  alexa6189

  Bună, am primit o somație pentru plata unei amenzi de la cnadnr pentru rovinieta/taxa pod, proces verbal făcut pe 22 august 2017. Problema este ca am rovinieta valabila pe 1 an și nici nu am fost la mare în perioada aceea. Cum pot afla pentru ce este amenda respectiva? Mulțumesc frumos

  1. Bună Alexandra. Poți contacta CESTRIN la telefon 021 317 11 25 sau la info.rovinieta@cestrin.ro. CESTRIN emite procesele verbale pentru neplata taxei de pod Fetești.

 67. Avatar sweet_kryss_01
  sweet_kryss_01

  Mda.. Și eu am primit amenda, deși taxa o plătise imediat prin sms.. Am trimis documentele la mail ul din proces verbal și tot am primit mai târziu somație de plata.. Ce sa mai zici..

 68. Avatar larigligor
  larigligor

  Bună ziua,

  Am primit amendă și vreau să plătesc jumătatea sumei pe ghiseul.ro . Problema mea este că procesul verbal a fost întocmit pe 10.12.2018 însă eu am primit plicul după cele 15 zile de la data comunicării. Cei de la poștă au pus o ștampilă cu data ridicării(4.1.2019) pe spatele plicului și mi-au spus să-l păstrez pentru a demonstra casierului la taxe și impozite.

  Pe ghiseul.ro pot încărca copia scanată a procesului verbal. Dacă încarc și o copie scanată cu plicul și ștampila ridicării se rezolvă neînțelegerea?

  1. Bună ziua Laurențiu. Depinde ce este de fapt data comunicării. Juristul Gabriela Pintea susține pe un forum:

   Data comunicării este data la care contravenientul semnează de primirea actului, acasă sau după avizare, sau data la care actul este afişat. Vedeţi şi Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 10/2013.

   Acesta nu este un sfat juridic verificat, însă este un punct de plecare.

   Plata a jumătate din amendă și atașarea imaginii plicului cu ștampila poștei pare soluția corectă. Probabil că în cel mai rău caz autoritățile locale vă vor solicita plata diferenței, dar este improbabil.
   Oricum, ar fi o idee bună să păstrați plicul și PV precum și dovada plății.
   Succes!

 69. Avatar catrinel61
  catrinel61

  Buna seara,
  Am primit astazi 07.01.2019 un PVCC pentru trecerea podului de la Fetesti-Cernavoda din data de 25.08.2018.
  Eu nu am platit taxa, deoarece am inteles ca in weekend nu se plateste. Nu eram singura in masina si toti ceilalti asa am inteles, citind unele informatii pe net. Ghiseele erau inchise. Nu e o suma mare 13 lei. Am ramas foarte surprinsa cand am primit PV. Aveti vreo informatie in acest sens? La intoarcere am platit la ghiseu i statia de taxare. Multumesc.

  1. Bună seara. E bine de verificat data acelor articole, cele peste care am dar sunt vechi de câțiva ani.
   Nu am găsit niciun comunicat de presă CNADNR referitor la o eventuală scutire de plată la sfârșit de săptămână în 2018, însă puteți verifica telefonic și în scris.

 70. Avatar wikmotors
  wikmotors

  Buna ziua
  Astazi 9/01/2019 am primit PVCC pentru trecerea podului Fetesti -Cernavoda din data de 24/08/2018 eu am facut ambele plati si la dus cat si la intors plata a fost facuta dupa telefon am mesajele cu seria peajelor respective am sunat la Compania Nationala de Administrare a Infracstructuri Rutiere si mi-au comfirmat ca figureaza dupa numarul de inmatriculare douo plati dar una ar fi fost inregistrata la ei cu 48 ore intarziere precizez ca plata a fost efectuata prin SMS dar abonamente diferite
  banuiesc ca in situatia de fata singura optiune ar fi contestatia procesului verbal

  Multumesc

  1. Bună ziua. Contestarea în instanță ar fi singura variantă. Recomandăm să obții un răspuns scris, măcar prin e-mail, de la CNAIR în care să se confirme plata, dar și întârzierea. Desigur, SMS-urile sunt importante (un back-ul ar fi recomandat în caz că pățește ceva telefonul).
   Succes.

 71. Avatar claudiu26eop
  claudiu26eop

  Desi mi-am platit taxa de trcere pod Fetesti, m-am trezit acasa cu amenda in cuantum de 260 ron cu posibilitatea de plata jumatate in 15 zile. Intrebarea mea e de ce sa platesc amenda daca eu inainte de trecerea pod am oprit la peco si am achitat acea taxa? Unde pot face verificare, din pacate numai am acel bon, sunt 6 luni de atunci, dar normal ar trebui sa apara inregistrat. Astept sfaturi, multumesc.

  1. Salut Claudiu. Cum verifici plata taxei de pod dacă nu mai ai bonul? Intră aici și introdu datele cerute.
   De asemenea, poți contacta CNAIR pentru o confirmare scrisă a plății. La asta poți adăuga și un extras de cont din data respectivă dacă ai plătit cu card-ul. Chiar dacă CNAIR nu poate confirma plata (asta ar sugera că un nr. de înmatriculare eronat a fost introdus în sistem), totuși poți încerca să acționezi în instanță dacă știi că ai plătit. Gândește-te dacă a fost cu tine vreun martor.
   Succes și așteptăm să ne spui ce ai rezolvat.

 72. Avatar marian71san
  marian71san

  buna seara am primit in data de 9 01 2019 doua pvcc pt trecere la podul de la fetesti in data de 19 08 2018 eu am platit trecerea la un peco dar cel de acolo in loc sa treaca 13 a trecut 12 la nr masini ce ar trebui sa fc multumesc

  1. Bună seara Marian. Două amenzi la început de an credem că sunt ultimul lucru la care vrei să te gândești. Contestarea în instanță este singura variantă. Ca dovezi poți aduce:
   – bonurile cu nr. eronat (de unde ai avea bonurile cu un nr. atât de apropiat dacă nu ai plătit chiar tu?)
   – certificat de înmatriculare cu nr. corect
   – extras de cont care să arate plata dacă ai plătit cu card-ul
   – verifică aici dacă nr. acela greșit (cu 13) există; dacă nu, tipărește pagina cu rezultate și folosește-o ca dovadă: nimeni nu ar fi plătit o taxă pentru un nr. de înmatriculre nealocat;
   – pe lângă toate acestea prezintă și copia CI, PV, plicul cu data poștei, permisul de conducere.
   Succes.

 73. Avatar radexon
  radexon

  Am trecut in august 2018 de doua ori, o data spre constanta apoi inapoi spre bucuresti. La prima trecere am uitat sa platesc dar am platit totusi dupa 2 zile sperand ca nu o patesc. cand am revenit acasa dupa 5 zile, am platit si intoarcerea, fix in ziua trecerii. Acum in ianuarie am primit amenda pentru acea prima plata intarziata. Deci la intoarcere s-a luat prima mea plata de fapt. Acum eu nu mai am masina respectiva, e radiata si ma intereseaza cum fac sa recuperez taxa platita in plus (valabila pana in aug 2019). multumesc.

  1. Salut Ionuț. Poți recupera banii de pe taxa nefolosită dacă mașina a fost radiată ca urmare a:
   – dezmembrarii, casarii sau predarii vehiculului unei unitati specializate, in vederea dezmembrarii;
   – scoaterii definitive din Romania a vehiculului;
   – declararii furtului vehiculului.
   Pentru aceasta contactează CNAIR.

  2. Avatar radexon
   radexon

   Aici gasiti formularul oficial de restituire peaj: http://cnadnr.ro/ro/peaj/formulare-cerere-restituire-tarif-de-trecere

 74. Avatar anastasia.tudorache
  anastasia.tudorache

  Buna ziua!

  Sunt din Bucuresti sectorul 2 si doresc sa plesc amenda prin ghiseul. ro. Ce trebuie sa completez in campul cu „tip amenda”? ( „amenzi circulatie” este corect?)
  Multumesc

  1. Bună ziua Ana. Am căutat și nu am găsit informații despre ce tip de amendă trebuie selectat. Observăm totuși că, indiferent de tipul amenzii, contul bancar afișat pe site este același (cel puțin pentru sectorul 2). De asemenea, alegând Brașov – Predeal, singurul tip de amendă disponibil este „Amenzi circulație”. Pare OK deci.

 75. Avatar sorinholostencu
  sorinholostencu

  Buna ziua,
  Am platit in 03.05.2018, 4 amenzi trecere pod Fetesti, primite postal in data de 02.05.2018 si am trimis confirmarea de plata in 14.05.2018 la adresa chitanta@cestrin.ro.
  Cu toate acestea cele 4 amenzi apar ca neplatite in situatia mea fiscala. Este vorba despre procesele verbale PV R18-0201*** / PV R18-0204***/ PV R18- 0205***/ PV R18-0205***.
  Rog remediati.

  1. Bună ziua Sorin. Din păcate nu putem remedia situația, acesta nu este un site oficial. Sorin, unde apar aceste amenzi neplătite? Credem că cel mai bine este să contactezi autoritățile locale cu dovezile de plată, plicurile cu data poștei și procesele verbale. Succes!

  2. Avatar sorinholostencu
   sorinholostencu

   Buna ziua!
   Am crezut ca este site-ul Administratiei Pod Fetesti (adica a celor care au dat amenda). Daca a-ti mai intalnit aceasta situatie poate ma indrumati catre cine sa ma indrept pentru rezolvarea problemei. Deja am vorbit la o agentie fiscala din Constanta, care au ridicat din umeri si au spus ca in baza de date apar aceste amenzi si ei nu pot modifica ceva.
   Multumesc!
   Sorin

  3. Bună ziua Sorin. Credem că cel mai bine este să vorbești la Direcția Taxe și Impozite de la primăria de care aparții și să prezinți dovada plății.

 76. Avatar nicoletanuta
  nicoletanuta

  Buna. Am primit amenda pentru trecerea podului d ela Fetesti, desi am facut plata de pe Vodafone. Din pacate nu mai am sms-ul primit, insa imi apare suma retrasa pe factura. Pot depune contestatie doar cu factura?
  Multumesc.

  1. Bună Nicoleta. De depus contestație poți depune doar cu factura, însă e posibil să nu fie suficient. Îți recomandăm să contactezi CNAIR și să încerci să obții în scris, măcar pe e-mail, o confirmare a plătilor efectuate pentru numărul de înmatriculare în cauză.
   Verifică și aici informațiile din baza de date: https://www.erovinieta.ro/vignettes-portal-web/#/searchDetectionsAndPayments
   Este totuși posibil să fi plătit pentru un nr. de înmatriculare greșit. Poți lua legătura și cu operatorul de telefonie, însă credem că este puțin probabil să primești informații de la ei. Succes!

 77. Avatar irinag.mocanu
  irinag.mocanu

  Buna ziua,
  Am primit 2 amenzi pentru neplata taxei de trecere pod Fetesti pentru data de 29.09.2018 ora 10:22, respectiv 29.09.2019 ora 22:20. Mentionez ca am platit taxa online in data de 30.09.2018 ora 10:26 (plata a fost efectuata pe site-ul taxa-pod-fetesti.ro – avand confirmarea de plata). Ce as putea face in aceasta situatie?
  Multumesc

  1. Bună ziua Irina,
   Mulțumim pentru întrebare. Din păcate, amenda pentru podul de la Fetești poate fi anulată doar prin contestare în instanță, chiar și în acest caz în care ai plătit și amenda a fost emisă pe nedrept. Este bine că ai dovada plății (pe lângă e-mail poți adăuga și extrasul emis de bancă pentru cardul de credit sau de debit cu care ai plătit pe site), îți va trebui.
   Neapărat contactează în scris și Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România, aceștia fiind operatorii site-ului menționat, și cere o explicație. Desigur, adaug-o la documentația pentru contestarea amenzii.
   Succes și așteptăm să revii cu noutăți.

 78. Avatar exdjadx
  exdjadx

  Buna ziua,
  Folosesc aplicatia eTarife pentru a urmari si achita trecerile de pod. Pentru unul din autoturisme imi aparea sold peaje 2. Am trecut cu acel autoturism anul acesta podul dus-intors si acum imi apare in aplicatie sold peaje 0 si treceri detectate neachitate 2.

  1. Bună ziua Adrian. Îți recomandăm să faci o scurtă verificare a plăților efectuate pe aplicație (verifică de ex. confirmările de plată de pe e-mail) pentru a vedea câte peaje au fost cumpărate. Verifică și numărul trecerilor efectuate în mod real. Apoi contactează dezvoltatorul aplicației eTarife la peaj@andnet.ro.
   Dacă vei primi o amendă, pregătește-te să contești în instanță amenda, aducând dovada plăților.

   Recenziile de pe Google Play nu sunt grozave pentru această aplicație. Vezi recenzia aceasta și aceasta în care utilizatorii vorbesc de probleme similare.

 79. Avatar burciudumitrusorinel
  burciudumitrusorinel

  Salut. Am primit 2 amenzi pentru vehicul de tip 1 si am de plata 65 de lei in termen de 15 zile. Amenda primita la data de 30.10.2018 ora 08:20 si ora 13:20. Am platit si am bonurile de la benzinarie cu plata trecerilor si vreau sa stiu de ce am primit amenda.

  1. Salut Sorin. După cum vezi sunt multe comentarii pe acest site cu persoane aflate în situații similare. Primul lucru pe care îl recomandăm este să verifici atent informațiile de pe bonurile de plată a peajului. Este nr. de înmatriculare corect? Este seria de șasiu corectă?
   Dacă totul este în regulă, trebuie să contești în instanță pentru a obține anularea amenzii.
   Chiar dacă datele de pe bon sunt ușor greșite poți încerca să contești în instanță.
   Succes și te așteptăm să ne spui ce ai făcut.

 80. Avatar madalina_suruba
  madalina_suruba

  Buna ziua, în luna august 2018 am înstrainat prin contract de vânzare-cumparare un automobil, acesta a fost scos si din evindetele fiscale, in baza de date a Politiei Romane figureaza la noul proprietar, dar saptamana trecuta am primit doua amenzi pentru neplata taxei la podul Fetesti din luna octombrie 2018. Evident autovehicolul nu mai este proprietatea mea din luna august dar amenda a venit tot pe numele meu. Instanta este singura varianta de anulare a amenzilor?

  1. Bună ziua Mădălina.
   Așa este, instanța este singura variantă de anulare a amenzilor pentru trecerea podului Fetești.
   E bine de aflat exact și de ce amenda a venit pe numele tău. Figurează noul proprietar în toate documentele?
   Succes.

 81. Avatar rivanciu75
  rivanciu75

  Buna ziua . Va aduc la cunostinta urmatoarea situatie : trecei cumparate in avans deci disponibile un numar mai mare , iar dupa un timp se constata pe site ca tr. Sa se plateasca amenda cu toate ca treceri platite existau si nu s.a operat trecerea . Surpriza dupa un timp considerabil se emite amenda. Recapitulam: trecerii cumparate in avans pe masina si totusi se emite amenda !!! Incredibil!!! Aveau domnii de unde sa retraga plata de trecere , nu au facut.o si mai tarziu emit amenda !!! Repet: incredibil!! Ce se poate face ?

  1. Bună ziua Relu. Incredibil, așa este. Din păcate sunt și alții care au raportat astfel de probleme.
   Prin ce metodă ați plătit peajul?
   Contestarea în instanță este singura variantă de anulare a amenzilor. Înarmați-vă cu toate documentele, inclusiv dovezi de plată, e-mail-uri de confirmare, extrase de cont.
   Succes!

  2. Avatar rivanciu75
   rivanciu75

   Multumesc pentru raspuns , pentru un moment uitasem ca traim in Romania .

 82. Avatar razvan.marius500
  razvan.marius500

  Am primit amenda cu data PV 23.01.2018, fără sa primesc Înștiințare acasa sau alte informații, când am mers sa plătesc impozitul am avut surpriza sa găsesc aceasta amenda.(asta fiind azi 11martie 2019)
  p.s: in ziua de 23.01.2018 mașina se afla parcata in curte, nici vb sa trec podul fără sa plătesc taxa in ziua respectiva..

  Ce pot face?

  1. Salut Răzvan. Recomandarea noastră este ca în primul rând să obții o copie a procesului verbal de constatare a contravenției (vorbește la biroul de impozite locale sau la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – emitentul amenzii).
   Contestarea în instanță este singura variantă. Va trebui să insiști pe faptul ca nu ți s-a comunicat (altfel s-ar putea să fie refuzat demersul tău datorită termenului scurs de la data amenzii) și să dovedești ca nu ești tu cel care a trecut podul Fetești.
   Pozele autorităților s-ar putea să fie neclare, caz în care te-ar ajuta dacă cineva care își amintește că mașina ta a fost în curtea respectivă la data și ora amenzii (de răspuns și la întrebarea: cum vă amintiți ce dată și oră era?).
   Succes!

  2. Avatar razvan.marius500
   razvan.marius500

   Este exact cum ma așteptam…e atat de complicat încât plătești 130ron și scapi de grija ..
   Problema e ca plătesc degeaba… rovinieta am mereu valabilă și podul nu l am trecut, dar e mult prea complicat de dovedit și pierzi prea mult timp.
   Cred ca pe asta s a mizat, au adăugat câteva amenzi la ,,mișto” pt buget, pt ca e atat de complicat sa dovedești ca nu ești vinovat încât plătești și scapi de grija fiind o suma accesibila.

   Multumesc oricum de INFO!

  3. Răzvan, există și posibilitatea de a solicita judecarea în lipsă.

 83. Avatar claudiazibilianu
  claudiazibilianu

  Buna ziua! Am trecut podul Fetesti Cernavoda in octombrie 2018 si am pus gresit o litera. Din pacate s-au sters toate mesajele mele si nu mai vad mesajele. Pana acum n am primit nicio amenda.
  In conditiile in care mesajul era gresit, as fi primit pana acum amenda? Sau cat dureaza? Multumesc

  1. Bună seara Claudia!
   Conform articolului de aici: „Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.” Te invit să faci calculul. Sperăm să îți fie de folos.

  2. Avatar claudiazibilianu
   claudiazibilianu

   meesi pt raspuns! chiar si daca Masina era inchiriata? in mod normal ar fi trebuit sa primesc un mail de la firma de inchiriere,nu?

  3. Bună ziua Claudia,
   Dacă mașina a fost închiriată, procesul verbal a fost sau va fi trimis către firma de închirieri care, cel mai probabil, are o procedură de recuperare a banilor de la client. Dacă nu ai fost contactată oficial nu ai de făcut nimic.
   Toate cele bune.

 84. Avatar gellu80
  gellu80

  Am de platit o amenda pe persoana juridica si doresc sa o platesc online.

  Unde gasesc conturile din Trezorerie pentru a putea face plata?

  Multumesc,

 85. Bună ziua, azi am primit un PVCC SERIA R19 NR. 019XXXX/02.04.2019 , conform căruia pe data de 08.01.2019 ora 16:51 am utilizat podurile peste Dunăre fără a deține peaj valabil.
  Menționez că pe data de 08.01.2019 am vândut mașina (cu contract de vânzare cumpărare,și am scoși și din evidența mea de la taxe și impozite) unei persoane care locuiește în Mangalia, fapt pentru care amenda consider că îi aparține lui.
  Dacă constatarea contravenției a fost efectuată la data de 02.04.2019, data la care nu mai figurez că și proprietar,pot face ceva pentru a nu fi nevoita sa plătesc ceva pentru care nu am nici o legătură?
  Va mulțumesc

  1. Mulțumim pentru mesaj. Puteți solicita în instanță anularea amenzii furnizând dovezi ale vânzării mașinii. Puteți solicita judecare în lipsă, caz în care trimiteți copii ale documentelor prin poștă. Succes.

 86. Avatar the_dimas
  the_dimas

  In data de 5 februarie s-au emis 2 procese verbale pentru neplata taxa pod din 26 respectiv 28 octombrie 2018. Am intrat in posesia lor acum o luna, pentru ca la adresa unde s-au primit (in Constanta), noul proprietar nu le-a gasit decat foarte tarziu. Adresa noastra actuala este in Bucuresti sector 2 si am incercat sa platesc la posta, unde mi s-a spus ca trebuie sa merg la Constanta sa le platesc. Exista o alta varianta?

  1. Salut Ovidiu. Amenzile se pot plăti și online – vezi pe pagina aceasta și vezi și lista conturilor ANAF.
   Pentru că a fost depășit termenul de 15 zile nu se mai poate plăti amenda redusă.

 87. Avatar stef007ro
  stef007ro

  Buna ziua,

  Am primit un proces verbal pentru o trecere din Septembrie anul trecut. Problema e ca eu am platit prin SMS trecerea si am dovada, „screenshot” telefon si factura telefonica unde apare plata aferenta.
  Din pacate a fost depasit termenul de 15 zile de contestare a procesului verbal din anumite considerente obiective, dar totusi chiar si asa, tinand cont ca am procedat corect si am fost amendata gresit, ma astept ca Dvs sa gasiti o cale de a remedia situatia, in virtutea unei bune cooperari, a bunavointei si a dorintei de a respecta dreptatea si bunului mers al lucrurilor.

  Va rog raspuns si va multumesc anticipat.

  Mariana

  1. Bună ziua și mulțumim pentru mesaj.
   Din păcate nu te putem ajuta, acesta nu este un site oficial. Te invităm să folosești datele de contact de pe procesul verbal primit.
   Numai bine.

 88. Avatar sorina.bacioiu
  sorina.bacioiu

  am depasit termenul de plata prin sms a taxei pod Fetesti.
  pot plati inainte de a primi amenda ?!

  1. Bună Sorina. Dacă ai depășit termenul de plată pentru trecerea podului nu mai este nici o modalitate de a plăti pentru trecerea respectivă.

 89. Avatar galesanu
  galesanu

  Am trecut ieri podul la ora 11.05. Azi la 17.05 am primit mesajul cu “Răspunde DA”, dar scria ca trebuie sa răspund in 3 ore. Am mai trimis o dată nr mașinii și am primit răspuns imediat. Am trimis DA, dar au trecut mai mult de 24 ore de când am trecut podul. Voi primi amendă?

 90. Avatar oa_na_000
  oa_na_000

  Am platit taxa de pod la 30h după trecere deoarece nu am gasit nicăieri nr de telefon pentru sms si am uitat după. Cred ca fac intenționat să nu afiseze nr tel. Este cineva care a contestat amenda si a reusit in instanta? Ce costuri sunt?

 91. Avatar negreanuanae
  negreanuanae

  Buna ziua ! Am uitat sa platesc taxa de pod si am achitat dupa o saptamana. Cum pot face sa nu primesc amenda? Am dovada platii cu toate ca e intarziata. Multumesc !

 92. Avatar ionut.dudoiu
  ionut.dudoiu

  Salutare!

  Am trimis SMS pentru taxa dar nu am mai respuns la mesaj cu confirmarea „DA”.
  O sa primesc cumva amenda?

  1. Salut Ionuț.
   Dacă nu ai trimis SMS cu „DA” înseamnă că de fapt nu ai plătit. Plata este confirmată prin recepționarea următorului SMS:
   A fost emis peajul pt 1 TRECERE pod Fetesti seria [serie] categoria [categorie], pentru vehiculul [nr înmatriculare]. Trecerea poate fi efectuata in 12 luni, pana la [data] ora 23:59:59

  2. Avatar ionut.dudoiu
   ionut.dudoiu

   Multumesc frumos pentru raspuns 🙂

 93. Avatar kartalvshtler
  kartalvshtler

  1. Pot plati amenda inainte ca aceasta sa fie emisa? Nu locuieste nimeni la adresa unde va fi trimisa amenda, deci nu am nicio sansa sa vad cand vine aceasta.
  2. Exista vreo posibilitate sa aflu de amenda (pvcc) altfel decat prin plicul trimis de ei? Pentru a o plati in 48 de ore bineinteles?
  3.

  1. Poți plăti suma redusă în 15 zile de la data comunicării (termenul de 48 de ore a fost extins) – conform legii 203/2018 Art. 20.
   Revenim cu info privind plata fără proces verbal.

 94. Avatar gl_bru2002
  gl_bru2002

  Buna ziua! Nu inteleg am trecut..nu era nimeni la ghișeu…Am venit inapoi deoarece gresisem drumul am platit la ghiseu si surpriza am primit amenda acasa de ce?
  Nu se poate verifica ? chitanța nu o mai am

 95. Avatar crystyyy84
  crystyyy84

  Am uitat sa dau sms; am dat sms la 00:01 19.07.2019.am dat 2 sms pt 2 treceri, una a fost dim pe 18.07.2019, si urmatoarea va fi pe 21.07.2019 exista vreo posibilitate sa sun undeva sa evit amenda pt 2 minute peste ora 23:59

 96. Avatar mara_dragoiu
  mara_dragoiu

  Buna ziua,

  Am trecut podul Fetesti vineri, insa am uitat sa trimit some. Astazi, duminica, am trimit de doua ori sms INFo cu confirmare asadar a doua plati pentru autoturism.

  Voi primi amenda? daca da, cum se poate plati acel minim de 65 de lei?
  Multumesc!

  1. Buna ziua Mara,
   Sambata era ultima zi in care puteai plati trecerea de vineri a podului. Cel mai probabil vei primi amenda. Pentru a plati suma minima, asteapta intai sa primesti procesul verbal. Ai 15 zile pentru a plati suma redusa.

  2. Avatar gcdruga
   gcdruga

   Buna ziua,

   Procesul verbal se primeste numai prin posta ? Cand este emis apare automat si in ghiseul.ro ? Mai sunt alte posibilitati de a intra in posesia lui ?
   Ultima oara cand am trimis nr. gresit al auto , am primit notificare de plata peste 4 luni de la data trimiterii sms.

   Multumesc.

 97. Avatar alina.ieremciuc
  alina.ieremciuc

  Buna ziua, am trecut podul Fetești si am trimis sms, dar apoi am uitat sa răspundem Da. Ne-am dat seama dupa 3 zile, deci a fost inutil. Masina este pe persoana juridică și până azi nu am primit plicul cu amendă la sediul social. Mentionez ca trecerea podului a fost in weekend ul de Rusalii, deci in jur de 17 iunie. Unde am putea vedea dacă si cand s-a emis procesul verbal?
  Multumim!

  1. Avatar Corina_tiriac
   Corina_tiriac

   Buna ziua, am trecut podul Fetesti achitand taxa prin sms si am gresit ultimele litere din nr de imatriculare prin urmare am achitat taxa altei masini. Ce se mai poate face? Multumesc.

 98. Avatar mic.razvan
  mic.razvan

  Salut, unde pot gasi un model de contestatie? Am platit, am si dovada platii. Multumesc.

 99. Avatar camelia.pintili
  camelia.pintili

  Buna ziua,

  Am trecut pe pod si am uitat sa platesc taxa, deci ma astept la amenda. Din ce am citit mai sus, amenda se poate plati doar dupa ce primesc procesul verbal de constatare a contravenției (PVCC) și dovada comunicării acestuia (plicul). Stiti cumva la cat timp dupa trecerea podului am sa primesc in cutia postala acest proces verbal (zile, saptamani)?

  Va multumesc

  1. Bună ziua. Din păcate se pare că amenzile sunt trimise la intervale variabile. Singura variantă este să așteptați.

 100. Avatar celfar.industrial
  celfar.industrial

  Buna ziua,
  Am primit o omenda pentru podul de la Fetesti pentru ca a fost platit o singura data (dus)prin sms nestiind cum se procedeaza,problema este ca am primit procesul verbal dar l am pierdut,cum pot recupera si unde PV?Pot plati si unde fara PV?
  Masina este pe firma .
  Multumesc.

  1. Bună ziua. Am trecut detaliile despre plată mai sus pe această pagină.

 101. Avatar djagga
  djagga

  Buna
  Am cumparat prin sms taxa pod ,dar pentru masina cu o categorie mai mare (in loc de 1 am pus 2) oare o sa am probleme? Sa cumpar Inca unu si pt. Cat1.
  Mersi mult

 102. Avatar stoiannineta
  stoiannineta

  Buna ziua ! Pe data de 14.08.2019 orele 8:00 am trecut podul de la fetesti , am trimes mesaj ptr a achita taxa , am primit mesaj de la ei dar nu lam citit 😞am vazut nr la masina deci am zis ca ii Ok asa , dar mai jos ma punea sa confirm , ceeia ce eu nu am facut , norml eu nu am citit tot mesajul 😰 am observat ca nu am platit abia la întoarcere sambata 🤷🏻‍♀️cand a trebuit sa dau mesaj sa achit , surpriza am citit tot mesajul nefiind pe graba si am vazut ca eu nu am platit taxa, miercuri 😭😭😭 trebuia sa confirm in decurs de 3 ore , eu am vazut abia sambata. Ce asi putea sa fac 😞 daca mai este ceva de facut

 103. Avatar ervin.dobrai
  ervin.dobrai

  Buna ziua, am trecut Sambata 24.08 podul si am uitat sa platim prin sms cum platim de obicei. Mai avem cum sa achitam sau asteptam amenda? Multumesc!

  1. Bună ziua. Taxa se poate achita cel târziu în ziua următoare trecerii, deci pe 29 august este prea târziu pentru a fi achitată.

 104. Avatar puiu.moldovan
  puiu.moldovan

  am avut un autoturism pe care l-am vandut cu contract de vanzare cumparare, iar noul propietar a fost surprins la pod ca nu a platit, la o luna dupa ce eu nu mai detineam acest autovehicol. spre surprinderea mea ma trezesc acasa cu amenda, iar cand am vrut sa ma lamuresc, noul proprietar nici nu a vrut sa stea de vorba cu mine! cum se poate rezolva?

  1. Avatar Bratsky George
   Bratsky George

   Instanta.

   Inainte de asta, ai fi putut ca imediat dupa vanzarea autoturismului, sa trimiti o notificare la DRPCIV la care trebuia atasat copie a Contractului de Vanzare-Cumparare, copii ale CI vanzator si respectiv cumparator, iar eu am transmis suplimentar si copii ale cartii autoturismului si a talonului, cu specificarea in clar pe acesta din urma a faptului ca autoturismul a fost instrainat la data de catre nume si CNP cumparator.
   Am transmis aceleasi documente si la CNAIR plus copii ale notificarii trimise la DRPCIV, preventiv, pentru a avea eventual ulterior dovezi scrise in instanta.
   Unii spun ca e suficienta notificarea la DRPCIV, deorece aestia au colaborare cu CNAIR, si in situatii de cele descrise de tine s-ar verifica inainte de transmiterea amenzii daca nu exista notificare ca aceasta ar fi fost instrainata. Eu totusi am preferat solutia descrisa mai sus. Si apropo, am si sunat, solicitat confirmari la ambele institutii.
   Am pastrat e-mail-urile si inregistrarile telefonice, pentru orice caz. Totusi, eu am avut noroc si nu s-a intamplat nimic. Zic noroc, fiindca masina mea a fost cumparata de un samsar si acesta la nici o luna a vandut-o. Fara sa si-o inmatriculeze pe numele lui. Totusi daca si urmatorul cumparator ar fi vandut-o la randul lui sau ar fi primit amenzi, acestea ar fi urmat sa vina la adresa samsarului.

 105. Avatar iulia.oprea
  iulia.oprea

  Buna ziua. Am trecut cu masina in data de 26.08 si am uitat sa platesc trecerea. A trecut mai bine de o saptamana si nu am primit nici-un plic in legatura cu amenda. Cat dureaza de regula pana trimit plicul? Multumesc.

  1. Bună ziua. Poate dura câteva luni până primești amenda.

 106. Avatar kovacs andreea
  kovacs andreea

  Buna ziua, am incercat sa va sun la numarul de telefon: 021 264 33 44, dar este post telefonic deranjat temporar.
  Din greseala mea am platit taxa de trecere pentru masina veche: ms11NWN1 – la ora 23:37, joi, 12.09.2019, dar nu am trecut podul cu acest vehicul, ci cu bv31aha1. Duminica, la intoarcere, deja am procedat corect si am trimis acest numar de inmatriculare la ora 13:49.
  Va scriu aceste date pentru a le gasi in sistem.
  Ma puteti ajuta va rog cu rezolvarea problemei?

  multumeesc mult
  Kovacs Andreea

  1. Bună ziua,
   Pentru că ați plătit peajul pentru un număr de înmatriculare incorect fără ca ulterior să plătiți corect pentru respectiva trecere, puteți obține corecția numărului de înmatriculare în baza de date oficială folosind acest ghid, evitând astfel o amendă.
   Menționăm că acesta este un site privat ce își propune să ajute șoferii în legătură cu taxa de pod de la Fetești.

 107. Avatar Cristina
  Cristina

  Buna seara!
  Am primit amenda pentru neplata, am platit la CEC in primele 15 zile. Este nevoie de confirmarea platii prin email, cu trimiterea copiilor doveditoare?
  Multumesc!

  1. Bună ziua Cristina. Da, este necesar să confirmi prin email. Detalii aici pe site.

 108. Avatar Georgiana
  Georgiana

  Buna ziua!
  Pe data de 20 iunie am trecut podul Fetesti si am achitat la ghiseu taxa. Acest lucru se intampla in jurul orei 11-12.00 (am plecat din Bcuresti pe la 8.00). Chitanta am pierdut-o.
  Am primit uj PV de constatare contraventie peaj pentru aceeasi data la ora 19.20. Cu siguranta este o eroare de citire numar masina.
  Ce sa fac? Sa merg in instanta (inca odata, nu mai am chitanta), sa cer reanalizarea imaginilor/video?
  Oricum, data intocmirii PV este la 03.09.2019 (mai mult de 2 luni de la presupusa contraventie. Vazusem ceva legat de termenul de 2 luni prevăzut de art. 9 alin. 8 OG 15/2002 modificata care se referea la rovignieta, nu la peaj. Oare o fi valabila prevederea si in cazul peajului?

  1. Bună ziua Georgiana,
   Posibil ca nr. de înmatriculare înregistrat în sistem și pe chitanță să fi fost greșit.
   Vedem din ce scriu șoferii aici pe site că de cele mai multe ori amenzile se emit târziu, dar nu știm dacă cele două luni ar fi o problemă.
   Poți verifica pe https://www.erovinieta.ro/vignettes-portal-web/#/searchDetectionsAndPayments dacă trecerea a fost înregistrată în sistem.
   Contestarea în instanță este singura posibilitate de anulare a amenzii.
   Baftă

 109. Avatar Gabitz_67
  Gabitz_67

  Care este perioada maxima din momentul neplatii trecere pod si primirea amenzii prin posta ?

  1. Din comentariile de pe site vedem că variază mult intervalele de timp după care se trimit amenzile. De reținut că „Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei” (am trecut pe site sursa).
   Dacă primiți amenda după 6 luni, aceasta nu mai poate fi aplicată, dar trebuie contestată pentru anulare.

 110. Avatar Eugenia Schiopu
  Eugenia Schiopu

  Bună ziua! Am primit amenda pentru trecerea pod Fetești, am plătit-o. Amenda era pe persoana juridica și am plătit-o la trezorerie, întrebarea mea este unde pot face confirmarea platii cât mai repede?

  1. Bună ziua. Confirmarea plății trebuie trimisă la adresa de email chitanta@cestrin.ro

 111. Avatar Alexandra
  Alexandra

  Buna ziua,

  In data de 06.07.2019 am trecut podul Fetesti, insa tatal meu mi-a platit taxa de pod la Petrom Medgidia cu cateva minute bune inainte.
  Problema este: pe acea dovada de plata ultima litera a numarului de inmatriculare este gresita, in loc de M este N.
  Nu pot dovedi daca doamna de la casierie a inteles gresit, ori a fost greseala tatalui.

  Intre timp am primit minunatul plic 🙂 ce pot face in acest caz?

  1. Bună ziua Alexandra,
   Contestarea în instanță este singura variantă în acest caz în care ai primit deja amendă.
   Pentru șoferii care au plătit taxa de pod Fetești la benzinării și au constatat ulterior că numărul de înmatriculare de pe bon a fost trecut greșit, există posibilitatea rectificării numărului respectiv în sistem, utilizând formularul pe care l-am publicat aici pe site.

 112. Avatar gheorghe catalin
  gheorghe catalin

  buna. de Rusalii trecerea peste pod a fost gratuita respectiv pe 17.06.2019?

  1. Bună. Nu am găsit nimic care să spună că trecerea podului Fetești a fost gratuită de Rusalii.
   Comunicatul de presă de mai jos spune contrariul:

   Având în vedere că în perioada imediat următoare, care cuprinde Sărbătoarea de Rusalii, în zona Agenției de Încasare Fetești se pot înregistra ambuteiaje din cauza numărului mare de vehicule, CNAIR SA împreună cu reprezentanții Poliției Rutiere urmează să ia următoarele măsuri în vederea fluidizării traficului:

   • În condițiile în care, din cauza aglomeratiei, pe sensul București – Constanța se crează ambuteiaje, CNAIR SA va schimba sensul de circulație pe una din benzile reversibile, traficul urmând a se desfășura pe 4 benzi în sensul București – Constanța si pe 2 benzi în sensul Constanța –București;
   • În condițiile în care, din cauza aglomerației pe banda de încasare în numerar a tarifului de trecere (dotată cu bariera) pe sensul Constanța – București se crează ambuteiaje, CNAIR SA va organiza un punct suplimetar de încasare, traficul urmând a fi dirijat și prin spatele clădirii Agenției de Încasare Fetești.

   Sursa: CNAIR

 113. Avatar Macovei Iordache
  Macovei Iordache

  Am platit astazi amenda, la taxe si impozite. Trebuie sa mai fac ceva? Sa trimit undeva chitanta pentru confirmarea platii amenzii?

  1. Bună ziua. După plata amenzii, trebuie trimisă dovada de plată împreună cu o copie a procesului verbal și a înștiințării de plată la adresa de email sau la adresa poștală de pe procesul verbal de constatare a contravenției.

 114. Avatar Peter Hurley
  Peter Hurley

  Buna ziua. Am trecut pod Feresti spre Constanta in ziua de 10 iulie, am platit la GHISEU.
  La intoarcere, am platit prin sms, ca nu am vrut sa stau la coada.
  Masina era inchirata de la AVIS.
  Acum avis a primit amenda de la voi pentru 10 iulie.
  Avis a platit amenda, si mi a oprit pe cartea de credit suma amendei si 30 Euro plata suplimentar.
  GHINION?
  Va rog sa clarificati. Daca este posibil sa gresiti (masini care platesc la ghiseu, primesc amenda ca nu au platit prin sms), va rog sa nu o ascundeti.
  Traiesc fara bani astia dar nu este corect.
  Astept un mesaj, va multumesc.

  1. Bună ziua. Acesta nu este un site oficial, vă recomandăm să contactați CNADR.
   Referitor la sumele oprite de către Avis, vă recomandăm să citiți contractul de închiriere și să îi contactați dacă nu a fost respectat.
   Dacă aveți chitanța de la ghișeu vă sugerăm să verificați numărul de înmatriculare trecut pe aceasta.
   Toate cele bune

 115. Avatar Olaru Ioana
  Olaru Ioana

  Buna ziua. Am achitat cu intarziere taxa de pod (respectiv cateva ore) si am primit amenda. Intrebarea mea este cum imi recuperez banii platiti pentru taxa de pod. Nu mi se pare normal sa ramana in buzunarele unora si taxa platita si amenda, nu?

  1. Taxa de pot achitată ar trebui să fie neconsumată, putând fi folosită în 12 luni de la plată.

 116. Avatar Radu Ionut
  Radu Ionut

  Am primit amenda ca as fi trecut in ziua de vineri,26/07/2019 podul de la Fetești.Eu in acea zi nu am părăsit Bucurestiul, fiind la servici, unde ajung cu masina…Aceeasi masina care din amenda rezulta ca la 6 dimineata, cand eu nici macar nu eram treaz, traversa podul de la Fetesti.In afara de a contesta în instanță, mai exista vreo varianta de a scapa de amenda?

  1. Contestarea în instanță este singura variantă.

 117. Avatar Catalina
  Catalina

  Buna ziua.

  In 27.07.2019 am trecut podul Fetesti iar plata am efectuat-o la ora 00:31 (practic eram in 28.07.2019 in cele 24 de ore de la trecere). Zilele acestea am primit amenda iar pe site apar cu plata efectuata dar trecere neconsumata.
  Este baza de contestatie in instanta?

  Multumesc.

  1. Bună ziua. Dacă plata s-a efectuat pentru numărul corect de înmatriculare și pentru categoria corectă, amenda este nejustificată și poate fi contestată.

 118. Avatar Marchis Alin
  Marchis Alin

  Buna cum pot sa dovedesc ca am platit taxa de pod Fetesti care a fost platita prin sms ,dar din pacate nu mai am sms-urie si mi a venit si ameda acasa !?

  1. Bună. Factura telefonică ar putea evidenția tipul plății dar nu va conține numărul de înmatriculare pentru care ai plătit.
   Poți contacta CNAIR pentru a afla mai multe, dar se pare că nu ai dovada plății.
   Succes

 119. Bună seara Ionuț. Poate dura câteva luni.

 120. Avatar Bratsky George
  Bratsky George

  Eu am ‘patit’ ceva posibil a fi definit pe invers decat majoritatea.
  Intentionand sa plec din Bucuresti in Mangalia, am achitat pe site 2 peaje cu mai mult de 48 de ore inainte de ‘trecere’. Ca de multi ani deja.
  In aceiasi zi, pe 20 octombrie 2019 am trecut spre Mangalia si in aceiasi zi, la mai putin de cateva ore, m-am intors spre Bucuresti. Evident, cu acelasi autoturism. Ulterior, tot pe site, am verificat si constatat ca nu s-a inregistrat decat 1 trecere, spre Bucuresti. Am asteptat si ulterior, la 1 luna de la trecere aceiasi situatie. Am sunat la CNAIR, m-au redirectionat de colo-colo i in cele din urma am data de o ‘doamna’ de la serviciul responsabil cu reclamatiile. Explicand ca am o trecere efectuata si nematerializata, m-a linistit spunand ca ‘d-aia cer ca toti clientii sa-si tina evidenta trecerilor’. Si ca inca nu au verificat operatorii trecerea.
  Azi, 26 decembrie, la peste 2 luni de la trecere, apare in continuare ca eu nu am trecut spre Constanta, ci doar spre Bucuresti. 1 sold peaj neexpirat.
  Nu ar fi o problema, dar daca in acea zi, camera a citit gresit numarul si trecerea a fost alocata unui alt autoturism? De la CNAIR, nu a interesat pe nimeni! Apropo, convorbirea cu CNAIR este inregistrata.

 121. Avatar Vulpe Alexandra
  Vulpe Alexandra

  Buna ziua,
  Am primit amenda pentru neplata taxa pod Fetesti (am uitat sa achit taxa):).As dori sa achit online amenda pe ghiseul.ro.insa nu stiu exact ce sa selectez la tip amenda.Ma poate ajuta cineva?Multumesc.

 122. Avatar Cristi Caus
  Cristi Caus

  Salutare! Pe data de 11 octombrie 2019 am trecut podul la Fetești și am achitat Cash.. Azi am primit amenda prin posta.. 250 lei
  Din păcate nu mai am acel bon.. Pot contesta în vr’un fel aceasta amenda..
  Știu ca sunt camerele video care totuși ar fi trebuit sa înregistreze..
  Mulțumesc!

  1. Salutare! Presupunem că ai plătit la ghișeul de la pod; dacă a mai fost cineva cu tine în mașină acea persoană poate fi chemată ca martor. Probabil că ar fi singura variantă.

  2. Avatar Costel Pățitu
   Costel Pățitu

   Cumva ai intrat pe banda de etarif pina in apropierea casei de incasare unde ai fost inregistrat, dupa care cu siguranta ai dat inapoi revenind pe banda de chas.. unde spui ca ai platit si de aici surpriza.

 123. Avatar Dana Poenaru
  Dana Poenaru

  Buna ziua! Ce acte imi trebuiesc pentru contestarea amenzii de pod, avand in vedere ca la data respectiva eram in Bucuresiti si totusi numerele de inmatriculare zic cei de la CNAIR au fost vazute pe pod la Fetesti. Nu pentru amenda vreau sa fac plangerea, dar, daca cineva umbla cu numere false si ma pomenesc cu politia la usa sa-mi spuna ca am avut accident. Nu inteleg de ce nu se specifica ce marca de masina si ce culoare avea acea masina care era pe pod.

  1. Puteți contacta autoritatea ce a emis procesul verbal (amenda) și să solicitați, cel mai bine în scris, imaginile camerelor de filmat, exprimându-vă îngrijorările de mai sus. Probabil că va fi necesar să insistați.

 124. Avatar Dana Poenaru
  Dana Poenaru

  Am primit amenda ca as fi trecut in ziua de miercuri ,02/09/2019 podul de la Fetești.Eu in acea zi nu am părăsit Bucurestiul, fiind acasa, Aceeasi masina care din amenda rezulta ca la 11 dimineata, traversa podul de la Fetesti.In afara de a contesta în instanță, mai exista vreo varianta de a scapa de amenda? Ce acte imi trebuiesc?

  1. Contestarea în instanță este singura variantă de a scăpa de amendă.

 125. Avatar Militaru Mihai
  Militaru Mihai

  Am platit amenda online și am primit confirmarea pe mail. Mai e nevoie sa fac ceva? Trebuie trimisa dovada în format fizic?

  Multumesc!

  1. Dovada plății trebuie trimisă prin e-mail la adresa pe care am publicat-o aici pe site.

  2. Avatar Radu
   Radu

   Buna ziua. Imi puteti spune in ce cont trebuie platita amenda?

   Multumesc!

  3. Avatar Răsvana Cernat
   Răsvana Cernat

   Unde anume ați plătit online? Că nu reușesc nicăieri să găsesc (în amenda primita nu scrie nicăieri) Mulțumesc!

 126. Avatar Mihai Cosma
  Mihai Cosma

  Am primit azi o amenda pentru neachitare taxa pod pe care o admit si pe care as vrea sa o achit (65ron) in acel termen de 15 zile.
  Problema mea este ca nu stiu unde pot face acesta plata.
  Mentrionez ca masina este inmatriculata pe SRL din jud. IF.

  Multumesc

 127. Avatar Bratsky George
  Bratsky George

  Dupa 3 luni, soldul de la peaje neexpirate (1 bucata) a fos anulat/sters. Deci acum, in ianuarie 2020. Trecerea s-a efectuat la data de 20 octombrie 2019.

 128. Avatar Acasandrei
  Acasandrei

  Buna ziua ,am gasit ieri in usa un plic pe care sincer stiam ca o sa vină de la trecerea podului fetești, ideea e ca nu am stiut unde se plătește atunci când am trecut si eu locuind în altatara am venit ieri acasă cand am gasit plicul pe care scrie cu pixul vizat 7.01.2020 lipsă domiciliu.întrebarea e ,pot să mai plătesc jumatate din amenda ?

  1. Bună ziua. Acum este târziu pentru a plăti amenda la jumătate. Totuși nu știm dacă procedura de notificare unde scrie pe plic cu pixul vizat lipsă domiciliu este corectă.

 129. Avatar Florin
  Florin

  Buna seara, am schimbat numarul de inmatriculare dar dupa seria de sasiu apare ca mai am 15 treceri, ce pot sa fac sa le recuperez sau sa inregistrez noul numar…

 130. Avatar TUTUI
  TUTUI

  Buna ziua,

  Am platit taxa de pod cu cateva ore intarziere. In baza confirmarii platii acesteia, se poate anula/contesta amenda ?

  Multumesc

  1. Bună ziua,
   În principiu orice se poate contesta în instanță, însă în acest caz ați depășit termenul legal de plată.
   Trebuie stabilit motivul pentru care solicitați anularea amenzii; nu motiv ar fi că aceasta ar fi prima abatere și totuși taxa a fost plătită la foarte scurt timp după expirarea termenului legal.
   Succes

 131. Avatar maccarone
  maccarone

  Buna ziua,
  am primit amenda la firma pentru neplata trecerii podului. Firma mi-a pus-o in brate si mi-a zis sa ma descurc. In trecut am mai avut o astfel de amenda, dar am achitat-o la trezorerie. Dat fiind faptul ca acum este inchis (pe motivul pandemiei ) la trezorerie cum procedez in continuare? multumesc anticipat pentru raspuns

  1. Bună ziua. Sugestia noastră este să plătiți prin internet banking în contul trezoreriei,

 132. Avatar ionel , constanta
  ionel , constanta

  Buna ziua, va rog sa imi spuneti, daca nu mai am procesul verbal de la dumneavoastra si am doar dovada platii amenzii de trecere a podului de la Fetesti, ce ar trebui sa fac. Va multumesc

  1. Bună ziua. Am dori să precizăm că acesta nu este site-ul oficial ci unul menit să ajute comunitatea șoferilor oferind o platformă de discuții privind taxa de pod.

   Ca să răspundem la întrebare, înțelegem că ai plătit amenda și aveți dovada, dar nu mai aveți procesul verbal de constatare a contravenției (PVCC)_. Puteți vă rog să ne dați detalii despre ceea cea aveți nevoie? Dacă încercați să obțineți o copie a PVCC, cel mai bine este să luați legătura cu autoritatea emitentă: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică – 021.317.11.20 (posibil ca în această perioadă activitatea să fie restrânsă din cauza pandemiei de coronavirus).

 133. Avatar Valentina
  Valentina

  Buna ziua,

  Daca am uitat sa plătesc taxa de pod in cele 24h, mai are rost ca dupa acest interval sa o achit? Astept direct amenda sau achit taxa si contest amenda? Este necesara dovada platii? In caz afirmativ, unde se face dovada plății acesteia si ce acte imi sunt necesare?
  Va mulțumesc!

  1. Buná ziua. După cele 24 de ore nu mai are rost să plătiți peajul Fetești. Am scris pe această pagină unde se trimite dovada plății amenzii.

 134. Avatar Anca
  Anca

  Buna seara.
  Am trecut ieri ora 11 a.m. si am platit taxa prin sms azi ora 20.15.
  E valabilă?
  Se calculeaza 24h de la trecere sau pana la ora 24 a zilei următoare?
  Multumesc!

  1. Bunâ seara. Este valabilă, se poate plăti până la sfârșitul zilei următoare trecerii.

 135. Avatar Dan - Transport SRL
  Dan – Transport SRL

  Buna siua. Sunt Soc transport, circul lunar cu camioanele prin Fetești. Mi-a venit amenda pt 3 treceri detectate pt un camion si care le apar neachitate insa pe aplicație in ziua respectiva am dovada ca mai aveam un sold de 8 peaje/treceri neconsumate din abonamentul de 20. Am făcut adresa la CNAIR, am screenshot-uri de atunci, exista log-uri in sistemul lor ca asa apărea, cu toate acestea, eu in ziua când spun dansii ca a fost o trecere fara acoperire, tocmai mai luasem un abonament de 20 peaje. Le apare si lor au zis ca in mod frecvent iau abonamente de câte 20 peaje, si niciodată nu am avut zile descoperite, cand mai aveam 5-6 peaje, mai luam un abonament. Ne-a indus in eroare soldul afișat. In concluzie, ei au spus ca răspuns oficial ca le pare rau insa sistemul are 95% acuratețe si nu detectează mereu corect numerele la cap tractor, asadar trimite agenților sa verifice manual trecerea si daca nu se vede bine nr-ul capului tractor, se va avea in vedere poza cu nr-ul semiremorcii, ca apoi sa vada daca aveam peaje valabile, iar acest lucru poate dura, vara, timp de câteva luni pt ca sunt doar vreo 2 agenți responsabili. Așadar nu pot lua de bun ce vad pe aplicație și trbeuie sa înregistrez si semiremorcile in sistem in aplicatie, si sa le insumez la peajele capului tractor. Dar chiar si asa, după câteva luni ma pot trezi cu proces verbal. Lucru ce s-a concretizat acum, cand am cerut contabilei o situație cu fisa de la anaf si apar 3 amenzi de 910 lei cu PV din 28.02.2020 si 27.03.2020, zile in care noi (firma) am fost oricum blocați in afara tarii (cu dovada bilete avion) pana in mai 2020. Așadar nu am putut primi procesele verbale sa le putem achita la jumătate. In afara de aceasta, am sunat la dl Vlad (CNAIR), i-am explicat situația, si a spus ca indicat ar fi sa le platim la jumate in 15 zile si apoi sa ne ducem in instanta. Ca, in cazul in care pierdem, măcar le-am plătit 1365lei, in loc de 2730. Dar acum întrebarea este ce putem face? Apelam la avocat? Sau sansele sunt mari si fara avocat sa avem câștig de cauza din cauza erorii de soft de la momentul respectiv? S-a mai întâmplat cuiva?
  Cu toata stima si aprecierea efortului dvs depus pentru a solutiona problemele noastre!!!

  1. Bună ziua. Fiind o eroare vă recomandăm să contestați amenzile. Legat de apelarea la avocat, luați în calcul și costul. S-ar putea să nu se justifice costul raportat la valoarea adăugată pe care o poate aduce. O variantă ar fi să vă reprezentați singur și să apelați la avocat dacă veți fi nevoit să faceți recurs. Oricum, important este să puteți justifica în mod clar solicitarea de anulare a amenzilor.
   Dar, până la urmă, unde este eroarea? Sistemul vede corect numărul de înmatriculare (de aceea vin la dvs. amenzile) și nu vede corect plățile efectuate? Sau, de fapt, ați primit amendă căci alt autovehicul cu alt număr a fost identificat eronat ca având numărul camionului dvs. și astfel v-a „mâncat” trecerile plătite? Din păcate aceste procese verbale de constatare a contravenției nu includ fotografia, aceasta poate fi însă solicitată în instanță. Ar fi interesant de aflat cauza exactă pentru a evita repetarea situației.
   Așteptăm cu interes un mesaj în care să ne spuneți ce ați rezolvat. Mult succes.

  2. Avatar Aitonean Dragos
   Aitonean Dragos

   Buna ziua. Am trimis sms, dar nu am stiut ca trebuie sa si comfirma. In cazul neconfirmarii platii, se mai poate anula amenda?

  3. Avatar Anamaria
   Anamaria

   Buna seara!! Am uitat sa platesc taxa de pod pe data de 30.08.2020! Azi este 03.09.2020 , mai pot face ceva? Multumesc

 136. Avatar Vlad
  Vlad

  Salut,

  Am achitat taxa de pod cu 1 zi intarziere fara de termenul legal, din cauza unor probleme cu telefonul …. banuiesc ca imi vine amenda. Pot primi amenda online pe mail? Pt a beneficia de reducerea de 50% pt ca posta din localitatea mea trimite scrisori dupa 2-3 luni de la sosire, din lipsa de personal.

 137. Avatar Clara Stefana Manole
  Clara Stefana Manole

  Buna seara. Am platit anul acesta,incepand cu luna iunie pana in luna august, de 7 ori taxa de pod pentru masina sotului gresind numarul, in loc de IF11BXC am platit pentru IF12BXC.Dincolo de stupiditatea greselii, am dovada de plata prin sms pentru toate platile. Ce as putea face pentru a evita amenzile pentru neplata care se vor inregistra pe numarul corect?

 138. Avatar Nick
  Nick

  Buna ziua, care este explicatia pentru care expira trecerile neconsumate? Dpdv legal ce acoperire are acest lucru?

  Mulțumesc

 139. Avatar Florin
  Florin

  Bună ziua, am trecut podul ieri la ora 19 pe banda 2 am plătit la ora 22 în aceeași zi prin sms. Am primit un cod este în regulă, banii îi plătesc la următoarea factură ?

 140. Avatar Yana C.
  Yana C.

  Buna seara! Daca am primit 2 pv de amenda pt 2 treceri (05 si 09.06.2020), dar eu platisem 2 treceri in data de 05.06.2020, la una din benzinariile OMV-Petrom de pe autostrada A2, cu 20 de minute inainte de trecere si am chitanta cu care am platit, e suficient sa trimit dovada platii pe adresa de email a Cestrim sau trebuie sa mai si contest in instanta pv-urile in termenul legal?

  1. Avatar Bravo
   Bravo

   Fabrica de amenzi, o data pe an trec pe acolo, platesc taxa prin sms si primesc amenda oricum, bun sistem aveti

 141. Avatar John
  John

  Buna ziua

  in data de 30.06.2020 am trecut pe podul de la Fetesti uitand sa platesc taxa de pod. am primit procesul verbal pentru plata amenzii in data de 05.10.2020, adica dupa mai mult de 2 luni. conform legii in vigoare acesta ar trebui trimis in max 2 luni. cum procedez in aceasta situatie?

  Multumesc

  1. Avatar Dana.
   Dana.

   Buna. Ai primit cumva un raspuns? …ma intereseaza si pe mine, am patit acelasi lucru 🙁
   Multumesc.

  2. Avatar avocat Laura Lungu
   avocat Laura Lungu

   Conf. art. 25 alin. 1 si 2 din OG 2/2001, comunicarea procesului verbal de contraventie se face contravenientului de catre organul care a aplicat sanctiunea in termen de cel mult doua luni de la data aplicarii acesteia, iar conform art. 14 din OG 2/2001 , executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de cel mult doua luni de la data aplicarii acestuia.

 142. Avatar MIHAI
  MIHAI

  Bună seara,
  Mi s au întâmplat 2 lucruri ciudate cu trecerea podului de la fetești.
  1. In iulie 2020, se pare ca am fost depistat ca nu am achitat trecerea, urmând ca in septembrie sa primesc amenda acasă. Amenaja este deja achitata. Se poate sa fi greșit. De 6 luni traversez acest pod in fiecare weekend si posibil sa nu fi ținut evidenta.
  2. După aceste 6 luni in care am achitat trecerile la pod, am aflat ca as putea beneficia de gratuitate la trecerea podului. Zis si făcut, am întocmit actele, iar de pe 23.09 beneficiez de gratuitate la trecerea podului. Menționez ca la momentul când am primit confirmarea gratuității, aveam sold in aplicație 2 treceri. Am trecut pe 24.09, la o zi după ce am primit gratuitatea si am sesizat ca mi s a retras o trecere, soldul meu fiind de o trecere. Am sunat la cnair, o trecere =13 lei, nu i un capăt de țară, dar am sunat sa cer explicație pentru ca nu mi s a părut normal in ceea ce privește sistemul lor. Au făcut o greșeală si ma gândesc ca pot fi trași la răspundere. Ce sfat imi dați? Sa dau uitării acea trecere sau sa încerc sa ma lupt pentru a le da o palma ca au sistemul jalnic?
  Mulțumesc, sper ca m am făcut înțeles.

  1. Avatar Celinah
   Celinah

   Buna, Mihai. Care este aplicatia din care s-a restrat trecerea?
   Merci.

 143. Avatar luca petru
  luca petru

  in ce cont se achita amenda de 65 ron?

 144. Avatar Gabriel Cristian C.
  Gabriel Cristian C.

  Salut,
  Am primit si eu o amenda. Conduc o masina inmatriculata pe alta persoana(fratele), care este plecat din tara. Am intrat in posesia PV, dar nu scrie nici un cont si nimic unde trebuie sa platesc exact. Eu locuiec in Iasi iar masina este inmatriculata pe Mangalia, locul de domiciliu al propietarului. Va rog sa imi spuneti unde trebuie sa platesc amenda. La Administratia publica locala Mangalia (unde e inmatriculata masina si are domiciliu proprietarul) / la Administratia publica Iasi (unde locuieste soferul) sau la Administratia locala Fetesti/Cernavoda? (localitatea unde s-a savarsit contraventia).
  Multumesc frumos!

 145. Avatar Cristian
  Cristian

  Buna seara!
  va rog sa-mi comunicati ce sanse am in urmatoarea situatie: in datele de 03.07.2020 respectiv 05.07.2020 am achitat prin sms doua taxe de pod. Dintr- o eroare, in loc de 173 la numarul masinii ,am scris 73 iar celelalte date de identificare ale autovehicului au fost corect trecute.
  Am dovada platii prin sms si eventualele acte doveditoare.
  Va multumesc!

  1. Avatar catalina
   catalina

   am patit la fel. Cum ai rezolvat? As vrea sa merg pe instanta, din principiu, pt ca am platit.

 146. Buna ziua,

  In data de 17.07.2020 am trecut podul de la Fetesti-Cernavoda in jurul orei 11 am doua masini cu numere de Prahova :
  PH-67-SEY
  PH-10-XUM
  In locatia care am campat nu am avut semnal in reteaua telefonica si nici posibilitatea de a plati la o statie de combustibili.
  Am avut probleme cu reteaua Telefonica (semnal slab) , dar si cu telefoanele personale
  Am putut plati on-line de pe telefonul unei cunostiinte in seara zilei de 18.07.2020. Pe site-ul Dvs. se vad 2 plati efectuate la interval de cateva minute datorita semnalului slab pentru zona in care ne aflam. Totusi , ele s-au inregistrat in sistemul CNAIR abia in data de 19.07.2020 – cred ca datorita semnalului slab al retelei telefonice.
  Intrebare :
  Credeti ca exista posibilitatea de a lua in considerare ca s-au efectuat platile in timp util ?
  Va multumesc pentru raspuns.

  1. Avatar
   Anonim

   Nu mai platiti la peco sau telefon. Am platit la peco dus intors podul de la fetesti si am primit amenda ca nu am platit. Sa contest numi bat capul pt 65 lei. Daca instantele ar obliga cnadr sa plateasca daune morale ar fi ceva !

 147. Ce link pot accesa sa vad daca amenda platita a fost receptionata ?

 148. Am achitat amenzile pentru :
  – PVCC seria R20 nr.0581910
  – PVCC seria R20 nr.0581911
  Ambele din 06.10.2020.
  Am trimis copiile documentelor pe mail la adresa : chitanta@cestrin.ro
  Nu am primit nici un raspuns pe mail de la CESTRIN privind achitarea amenzilor celor 2 PVCC-uri.
  Unde pot verifica daca amenzile achitate au fost luate in evidenta CESTRIN ?

 149. Avatar Nuță Florin
  Nuță Florin

  Buna ziua.în iulie 2020 am trecut podul de la fetesti, achitând taxa cu cash dupa care la interval de cateva luni,la 8 decembrie 2020 primesc amenda prin posta.Mentionez ca nu am trecut si dupa aceea sa ma întorc la una din bariere ,problema fiind ca numai am chitanta dar am doi martori,nevasta si un prieten.Ce e de facut in situatia asta? Multumesc

 150. Avatar George
  George

  Buna ziua! Am primit amenda ptr o trecere din august, as vrea sa o achit in termenul de 15 zile de la comunicare, problema este ca am pierdut PV, unde ar trebui sa sun pentru un duplicat? Multumesc!

 151. Buna ziua

  Sunt o persoana juridică si as dori sa plătesc on line amenda pentru neplata taxei de pod Fetesti Cernavodă

  Înțeleg ca pot face asta intr un cont al Trezoreriei Statului

  Aveți idee unde găsesc aceste conturi? Aveți la îndemâna vreunul?

  Mulțumesc mult

  1. Avatar Daniel
   Daniel

   Salut Marius, sunt in aceeasi situatie. Ai primit raspuns? As vrea sa platesc si eu o amenda mai veche, venita pe PJ online. Multumesc

  2. Bună ziua.
   Vă invităm să verificați pe site-ul ANAF. Am ales să nu publicăm aici conturile pentru a evita erori/plăți în conturi incorecte.
   Mulțumim.

 152. Avatar NASTASOIU GABRIEL
  NASTASOIU GABRIEL

  Buna ziua.
  Astazi 13.07.2021 am primit prin posta doua procese verbale prin care la data de 31.03.2021 am trecut podul de la fetesti in ambele sensuri. Stiu ca de fiecare data am achitat trecerile la Petrom si am pastrat chitantele. Trecand la verificarea acestora am constatat ca la data respectiva am achitat cele doua treceri. De ce am fost totusi sanctionat???? Daca este o eroare de sistem, ar trebui indreptata. Acum trebuie sa pierd timp ca sa contest aceste sanctiuni. Nu ar fi bine sa cer daune morale pentru acest lucru ????

  1. Bună ziua Dl Nastasoiu. Ne pare rău să auzim de o încă astfel de situație. Contestarea în instanță este singura soluție în cazul dumneavoastră. Vă dorum succes.

 153. Pentru Persoane Juridice, am sunat la Trezoreria Statului (Vaslui) sa intreb in ce cont IBAN (cod cont si denumire cont) sa fac plata amenzii. Prima persona nu a stiut sa imi raspunda (tot spunea ca daca e amenda de circulatie se plateste la CEC). Transferat la a doua persoana. Nici aceasta nu stia in ce cont, cod si denumire se platesc amenzi peaj (Pod Fetesti).

  @echipa Taxa-pod-Fetesti,
  Pe internet la o cautare dupa Trezoreria Statului (localitate/judet) apare un rezultat cu un document pdf cu o lista lunga de conturi IBAN (si cod cont si denumire). V-ati putea interesa voi in ce cont/cod/denumire se poate face plata amenzii peaj Pod Fetesti pentru PF si PJ si actualiza aceasta pagina?
  Trezoreria Statului nici nu are adresa de email sau website cu informatii de contact. Suntem vai de capul nostru ca tara!!!

 154. Avatar Simona
  Simona

  Indicatiile referitoare modalitatea de plata a amenzilor pentru trecerea podului fara plata taxei, de catre persoane juridice, nu ajuta. Concret, o firma din Bucuresti, avem de plata un PV de amenda. Facem plata online in ce cont? (unde-l gasim), catre Bugetul de Stat cu CUI-ul societatii sau al CNAIR. Multumesc

 155. Avatar Tiberiu
  Tiberiu

  Buna ziua! Am uitat sa platesc taxa de pod pe 18.07.2021 si am platit-o on-line pe 20.07.2021. Se va lua in considerare sau ar trebui sa ma astept la amenda?

 156. Avatar Cristina
  Cristina

  Bună ziua! In cazul in care am achitat prin mesaj taxa de pod, dar din greșeală în loc să trec numărul mașinii din trei cifre de ex 293 am omis și am trecut doar două
  respectiv 93, ce pot face in această situație?

  1. Bună ziua Cristina. În acest caz puteți completa formularul de corecție a numărului de înmatriculare.

 157. Avatar Celinah
  Celinah

  Buna ziua.
  Mergand spre Cta la parinti, din Bucuresti, plateam mereu 2 treceri, insa sateam mereu cate 2-3 zile. Expira trecerea achitata si la intoarcere si voi primi amenda (ca a depasit cele 24 de ore de la achitare) sau se ia in considerare si sunt ok? Am inteles ca au valabilitate 1 an de zile trecerile achitate.

  1. Bună ziua Celinah. Peajul are valabilitate 12 luni de la plată pentru plățile în avans, așadar se poate trece podul o dată oricând în cele 12 luni, iar trecerea va fi asociată respectivei plăți (cu excepția cazului în care s-a trecut cu până la 28 de ore înainte de plată, peajul acoperind în acest caz tercerea recentă). Pentru plătile efectuate după trecere, acestea trebuie făcute până la sfârșitul zilei următoare trecerii.

 158. Avatar Mlisa George
  Mlisa George

  Buna ziua, am uitat să plătesc taxa de pod.sa trimit sms.au trecut 48 de ore de cand am trecut si inca mai sunt in Constanta o mai pot plăti acum s-au o sa primesc amenda? Multumesc.

 159. Avatar Luminita Vatasescu
  Luminita Vatasescu

  Bună seara! Am trecut duminica, 22.08.2021 pe Podul de la Fetești și am uitat sa plătesc taxa. Mai pot face acum ceva, sau aștept amenda? Mulțumesc!

 160. Avatar Marius
  Marius

  Buna ziua. Ce inseamna „Sold peaje neexpirate: 1”??
  Mai am o trecere sau nu am platit o trecere?

  1. Bună ziua Marius. Pare să însemne că aveți o trecere plătită și neconsumată.

 161. Avatar Aurel
  Aurel

  Chiar ca fabrica de amenzi. Sa va fie rusine!

 162. Avatar Maroșan Ioan
  Maroșan Ioan

  Am primit 2 procese verbale, amenda 130 lei în 15 zile dar am plătit prin sms ce se poate face?

 163. Avatar Vasile
  Vasile

  Bună ziua,
  Pe 6.08.2021 am trecut pe podul de la Fetești, am achitat la stația de taxare. Pe 6.12.2021 primesc un proces verbal de constatare a contravenției din data de 10.11.2021…. prin care sunt înștiințat ca datorez o amenda de 65 lei..🙂 Menționez ca după 4 luni ..nu mai găsesc acel bilețel primit in schimbul a 13 lei oferiți acelei doamne drăguțe din ghișeul stației de taxare… si care ma ajutat sa nu-mi stric masina ridicand bariera si lăsându-mă sa trec ..🙂 Ce ma sfătuiți? Mulțumesc!

 164. Avatar Talos
  Talos

  Bună,
  Am trecut și eu pe la pod în 9 și 14 august. Am făcut plata în 7 sau 8 august online, am primit confirmarea pe mail ca plata a fost înregistrat dar după ce am ajuns acasă am observat ca nu mi-au fost retrași banii din cont am sunat la firma respectiva și mi-au spus ca nu e vina lor ca banca a blocat plata, banca spune ca nu au inregistrat nici o cerere de plata am vorbit si cu cei de la payu și spun ca probabil a fost o eroare, am vorbit din nou cu firma la care am facut plata si mi-au spus senin ca ca probabil o sa primesc amenda.Am vrut sa achit în 15 august din nou dar cei de la firma „taxa de pod fetesti” mi-au spus ca nu se mai poate și ca să aștept amenda.
  Am făcut sesizare la OPC dar răspunsul a fost ca nu e de competenta lor.
  Azi 2 ianuarie am primit procesele verbale în posta fără sa-mi fie aduse la cunoștință și sa semnez de primire. Ce fac? Plătesc 130 lei x2 (ca doar au trecut 15 zile de cand au fost emise si se pare ca, cu Posta Romana fac o luna pana la destinatie) din cauza unor incompetenți sau din cauza unei erori de distem cum au spus cei de la payu Romania?
  La mulți ani România la mulți ani romani!

 165. Avatar All4boats
  All4boats

  Buna ziua, am primit o amenda de taxa pod, amenda este pentru persoana juridica Bucuresti sector 3, am platit ameda pe ghiseul.ro (societatea are cont pe acest site)am selectat amenzi auto, este ok ? Contul a fost acesta: RO92TREZ70321A350102XXXX

 166. Avatar Șerban Adrian Nicolae
  Șerban Adrian Nicolae

  Am trecut într-o sâmbătă de august 2020 pe pod,am trimis sms duminică în jur de ora 22.00 dar confirmarea am primit-o luni la 6.30. Nu am primit nimic prin poștă și abia în 2022 am primit somație de la primărie. Nici în 2021 nu a venit la primărie. Ce pot face?

  1. Avatar Șerban Adrian Nicolae
   Șerban Adrian Nicolae

   În 2022 mi-a venit somație că am amenda pe 2020 și impozite pe 2022. De la CNADR nu am primit nimic nici azi.

  2. Avatar TudorelCoada
   TudorelCoada

   Buna ziua, am trecut pe data de 25 .07 2022 și am uitat să plătesc fara rea int ntie .as dori sa plătesc ,suntem în data de 30 .07.2022 cum procedez?

  3. Bună ziua. Pentru că ați depășit termenul de plată pentru peaj, nu mai puteți face nimic pentru a plăti la zi.

 167. Avatar Adrian
  Adrian

  Dacă am pierdut plicul și procesul verbal cu amenda , cum pot sa o plătesc?
  Precizez ce mașina a este înmatriculata pe persoana juridică !

 168. Avatar Adrian
  Adrian

  Bună ziua! Am trecut podul de la Fetești dus-întors în aceeași zi și am uitat sa plătesc taxa? Voi primi 2 amenzi sau doar una singura?

  1. Bună ziua, Adrian. Trecând de două ori fără a plăti la timp înseamnă că ați săvârșit două contravenții. Da, este posibil să primiți două amenzi.

 169. Avatar Dragos
  Dragos

  Buna ziua
  Daca am gresit numarul de inmatriculare (o litera inversata) la plata prin sms, avand in vedere ca este masina inmatriculata pe persoana juridica, se poate face corectie peaj – nr inmatriculare?
  Ce documente doveditoare la sms tb sa prezint?
  Se primeste raspuns in cele 15 zile in care trebuie platita amenda la jumatate?
  Multumesc

  1. Bună ziua, Dragoș.
   Numărul de înmatriculare greșit poate fi corectat. Informații găsiți aici.
   Refeirot la SMS, vă sugerăm să folosiți toate dovezile pe care le aveți, de ex. capturi de ecran, factură, anexă a facturii, dovada plății facturii (precum factura următoare, care arată că nu sunt restanțe la factura precedentă).
   Succes

 170. Avatar Kacso
  Kacso

  Am uitat sa plătesc acum 2 zile fără sa fiu rău intenționat.
  Cum procedez pentru plata întârziată?

  1. Bună ziua. Odată depășit termenul legal de plată pentru peaj, nu mai puteți plăti trecerea.

 171. Avatar Anca Raluca
  Anca Raluca

  Buna ziua,

  Am platit in data de 12.06.2022 ora 18.55 peajul pentru 2 treceri pod Fetesti (online). Pe data de 5.09.2022 am primit de la CNADR 2 procese verbale de constatare a contraventiei prin care mi se cere sa platesc amenda pentru cele 2 treceri. Ce modalitate exista pentru a anula respectivele procese verbale? Mentionez ca am pe email dovada si ora platii efectuate. Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  1. Bună ziua, Anca Raluca. Pentru anularea proceselor verbale este necesară o decizie a instanței, iar pentru aceasta este nevoie să depuneți o contestație în instanță.

 172. Avatar Lemnaru Mariana
  Lemnaru Mariana

  Bună seara! Pe data de 5.09.2022 am primit procesul verbal de contravenție cu amenda de 130 lei pentru data de 12.06.2022 . Eu nu am trecut podul în luna iunie. Problema este că autovehiculul a fost înstrăinat prin contract de vânzare-cumpărare din data de 17.08.2020 iar noul proprietar nu a înmatriculat autoturismul pe numele lui. Ulterior am aflat că talonul este suspendat, dar eu figurez în continuare ca și proprietar în baza de date. Am înștiințat direcția de înmatriculări
  despre lucrul acesta și am depus contestație la judecătorie . Ce aș putea face mai departe?

 173. Avatar Stanila Ion
  Stanila Ion

  „Formularea corectă a plângerii împotriva procesului verbal este esențială. Descarcă acum ghidul nostru de contestare a amenzii!”
  De unde pot descarca acest ghid?
  Multumesc!

 174. Avatar anca
  anca

  Buna ziua,
  Am rugamintea sa-mi spuneti cum pot intra in posesia procesului verbal de constatare a contraventiei pentru a putea plati amenda. Am fost in CO cand am primit avizul de la posta si cand am fost sa ridic recomandata am aflat ca plicul a fost returnat. As vrea sa achit amenda, dar inteleg ca nu se poate decat pe baza procesului verbal.
  Multumesc anticipat.

 175. Avatar Adrian
  Adrian

  Buna ziua,

  Am de platit o amenda pe persoana juridica. Se poate sa ne comunicati direct contul in care sa efectuam plata?

  Multumim!

 176. Buna Ziua,

  Sunt utilizatorul unei masini in leasing si am primit amenda pentru neplata taxei de trecere pod Fetesti. Care este contul trezoreriei unde as putea plati amenda? Mentionez ca atat firma cat si utilizatorul sunt din Timisoara. Pot sa o platesc si in calitate de persoana fizica (utilizatorul masinii), doar cu informatiile din procesul verbal?

  Multumesc frumos

 177. Pot plati online amenda trecere pod , pe ghiseul.ro, ca persoana juridica?
  Multumesc!

 178. Avatar Costel
  Costel

  Buna ziua
  Am uitat sa platesc taxa de pod fetesti, masina este inregistrata si are numere de anglia . Unde primesc amenda si cum o pot plati.
  Multumesc

 179. Buna ziua,

  Am primit amenda pe societate unde putem achita online ?? Chiar nu se gaseste pe nicaieri site-ul concret.
  Rusine CESTRIN ca va bateti joc de atatea SC din tara…. cat de greu este sa treci pe PV ca se poate achita pe http://WWW….. dar alte persoane fizice pot achita la statiile de carburant… dupa ce ca drumurile sunt cum sunt in loc sa ne ajutati , mai mult puneti bete in roate…

 180. Avatar Dima
  Dima

  Bună ziua! Pot primi doua amenzi în aceiași zi pentru neplata trecere pod? Una am plătit-o la jumate de preț când am primit procesul iar azi când am vrut sa îmi plătesc impozitul mi sa spus ca am amenda de 130 pentru trecere pod iar acel proces verbal este în aceiași data ca cea pe care am plătit-o! Va mulțumesc o zi buna

 181. Avatar Cosmin C
  Cosmin C

  Salut. Pe Ghiseul.ro cum putem plati amenda ptr taxa pod Fetesti? Ce trebuie selectat? Judet Ialomita banuiesc dar ce sectiune…

 182. Avatar Traian Dumitrache
  Traian Dumitrache

  Bună ziua! Vreau și eu un răspuns, va rog: am un camion pe care l-am închiriat către o alta firma ,acea firma nu a plătit câteva treceri și amenzile mi-au venit pe firma mea,licenta de transport este pe firma celui care a închiriat camionul, pot face ceva în cazul asta ,sa redirectionez amenzile către firma care a închiriat camionul? Mulțumesc.

 183. Avatar Silviu
  Silviu

  Pe 06.12.2023 am primit plic cu PVCC pentru trecerea podului de la fetesti in data de 06.08.2023. Mi se pare incredibil si inacceptabil sa treaca atat de mult timp. Ultimii 4 ani am lucrat in Olanda si-mi veneau mai repede amenzile de acolo acasa.
  2. Anul acesta a fost o derogare (ORDIN nr. 1.178 din 29 mai 2023) intre 01.06 si maxim 31.08.2023, intre timp a fost anulata aceasta derogare, consider ca informatiile expuse la taxare erau INEXISTENTE in acest sens. Acesta fiind motivul neplatii trecerii podului. Faceti ceva pe viitor in acest sens!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *