Amendă taxă pod Fetești 2018 – Ce trebuie să faci

Ai primit o amendă?

Pentru a trece podul de peste Dunăre de la Fetești, pe A1, trebuie să plătești o taxă de trecere.

La trecere, camerele vor filma numărul de înmatriculare și, dacă la sfârșitul zilei următoare trecerii, numărul de înmatriculare al autovehiculului nu se regăsește în baza de date a CNADR cu plăți, un proces verbal de constatare a contravenției (PVCC) va fi emis (însă nu neapărat imediat). Aceasta va fi trimis pe adresa din certificatul de înmatriculare, aflată în bazele de date ale autorităților.

Mai jos îți spunem unde plătești amenda și cum poți contesta amenda pentru trecerea podului de la Fetești.

Unde poți plăti amenda pentru pod Feteși?

Persoanele fizice pot achita amenda:

 • la administraţiile publice locale
  • în conturile dedicate
  • la casierie
  • online
 • la alte instituţii publice abilitate să administreze aceste venituri ale bugetelor locale
 • prin mijloace de plată online, administrate /autorizate /acceptate de administraţiile publice locale

CNADR recomandă ca plata amenzii să se facă în conturile dedicate deschise la administraţia publică locală unde își are domiciliul contravenientul persoană fizică.

Plata amenzii se poate efectua totuși în conturile dedicate deschise la oricare din administraţiile publice din România, indiferent de localitatea pe a cărei rază acestea funcţionează, de cetăţenia, domiciliul sau de reşedinţa contravenientului.

Persoanele juridice pot achita amenda:

La bugetul de stat:

 • la unităţile Trezoreriei Statului în conturile dedicate
 • la instituțiile autorizate de acestea să încaseze amenzile sau, prin mijloace de plata online, administrate/ autorizate/ acceptate de unităţile Trezoreriei Statului.

Pentru mai multe informații referitoare la conturi sau modalități de plată îți recomandăm să te adresezi acestor instituții.

💡Pentru plată ai nevoie de procesul verbal de constatare a contravenției (PVCC) și dovada comunicării acestuia (plicul).

Adaugă un comentariu mai jos și spune-ne ce probleme ai întâmpinat în legătură cu amenda și îți vom răspunde.

Cât este amenda?

Amenda variază în funcție de tipul vehiculului.

Pentru autoturisme, amenda este cuprinsă între 130 lei și 260 lei. Contravenientul poate plăti jumătate din minimul amenzii, adică 65 lei, dacă este plătită în maxim 48 de ore de la data comunicării Procesului verbal de constatare a contravenției (PVCC) și a înștiințării de plată.

 1. a) Vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8 + 1 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul (autoturisme)
  b) Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane
  Amenda: 130 – 260 lei
 2. a) Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto, și maximum 23 de locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto
  b) Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și mai mică de 12,0 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane
  Amenda: 470 – 940 lei
 3. a) Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto)
  b) Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone și cu maximum 3 axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane
  Amenda: 640 – 1280 lei
 4. Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone și cu minimum 4 axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane
  Amenda: 910 – 1820 lei

Cum poți contesta amenda?

Poți face face contestație la judecătoria în a cărei circumscripție contravenientul domiciliază. În acest caz, contravenientul este persoana numită în procesul verbal, chiar dacă nu este vorba de șoferul mașinii din momentul trecerii.

Poți trimite contestația și prin poștă.

De asemenea, poți solicita judecarea în lipsă.

Ai nevoie de:
– dovada plății peajului pentru podul respectiv (dacă este SMS, pe lângă screenshot al SMS-ului, adaugă și copia facturii  de telefonie și dovada plății acesteia)
– certificatul de înmatriculare al autovehiculului respectiv
– actul de identitate.

Tu de ce ai primit amendă? Ce probleme ai întâmpinat? Lasă o întrebare sau un comentariu mai jos și revino a doua zi pentru a citi răspunsul.

Actualizat marți 24 iulie 2018.

114 thoughts to “Amendă taxă pod Fetești 2018 – Ce trebuie să faci”

 1. Bună ziua,
  Pentru autoturism, de ce amenda este între 130 și 260 lei? Cine decide cât este amenda?
  Am primit astăzi procesul verbal și este la maxim stabilit, respectiv 260 lei; de ce nu 130 lei pentru a plăti mâine 65 lei ?

  1. Ne-am fi așteptat ca și în cazul unei amenzi de 260 de lei pentru un autoturism să poți plăti doar 65 de lei, reprezentând jumătate din minimul amenzii, dacă plata se face în 48 de ore de la comunicarea procesului verbal. Poți să ne spui ce sumă este trecută pe înștiințarea de plată, pentru plata în 48 de ore?

   Există și posibilitatea de a contesta în instanță procesul verbal. Avem în plan să adăugăm informații pe site despre cum poate fi contestat în instanță o amendă pentru podul de la Fetești.

   Așteptăm și comentariile altor vizitatori. Ce valoare are amenda pe care ați primit-o? Ați contestat-o în instantă?

  2. Salut. Am primit amenda și am plătit-o la primăria de care aparțin; am trimis e-mail cu chitanța dar totuși am primit un alt proces verbal prin care mă anunța de neplata amenzii! Ce să fac? Mulțumesc

   1. Salut!
    Îți recomandăm să verifici întâi următoarele:
    – documentul de plată conține detaliile corecte ale procesului verbal pentru a se putea aloca plata corect?
    – e-mail-ul a fost trimis la adresa corectă specificată pe procesul verbal (chitanta@cestrin.ro)?

    Pasul următor ar fi să contactezi CESTRIN, la tel. 0213 171 125 sau la e-mail-ul de mai sus și să încerci să afli mai multe despre situația ta: de ce apare amenda neplătită dacă ai plătit-o, unde ar fi putut apărea eroarea, și ce trebuie să faci.
    Dacă ți se va spune că totul e OK și nu e necesar să faci nimic, recomandăm să ceri un răspuns scris în acest sens.

    Mai poți discuta și la primărie situația ta.

    Indiferent de sfaturile primite de la CESTRIN sau primărie, procesul verbal rămâne valabil. Cea mai sigură cale de a te asigura că al doilea proces verbal este anulat este contestarea acestuia în instanță, la judecătoria pe a cărei rază domiciliază persoana înscrisă în certificatul de înmatriculare, solicitând anularea celui de-al doilea proces verbal pe motiv că plata a fost efectuată. Vei avea nevoie de copii ale cărții de identitate, a primului și celui de-al doilea proces verbal, a chitanței, a email-ului și a certificatului de înmatriculare.

    Îți dorim succes și te rugăm să revii cu detalii pentru a ajuta comunitatea. 🙂

  3. Salut. Am plătit taxa de pod am primit și confirmarea dar se pare ca cei de la RDS nu au taxat taxa de pod. Ce se poate face? Eu am ambele mesaje pe telefon.

   1. Bună Daniela. Pentru început e bine să salvezi mesajele, cu un screenshot, în cloud.
    Dacă ai primit mesajul de confirmare care conține numărul de înmatriculare și seria peajului, ar trebui să fii acoperită.
    Spui că RDS nu te-a taxat, înțelegem că nu au inclus pe factură plata sau nu au scăzut din creditul cartelei. Aceste plăți prin SMS presupun trimiterea numărului de înmatriculare către baza de date a autorităților. Dacă acest lucru nu s-a făcut, cel mai probabil vei primi amendă și singura modalitate să eviți plata este să soliciți în instanță anularea.
    Poți verifica aici dacă plata a fost înregistrată în baza de date. Dacă da, aș salva un screenshot; teoretic e problema RDS că nu te-au taxat. În practică pot apărea surprize… Dacă nu, poți solicita explicații la RDS și poți anunța CNADR, preferabil în scris.

 2. Buna ziua. Am trecut podul pe 29 iunie și am uitat sa plătesc. Mi-am adus aminte pe 2 iulie și am plătit prin SMS. Mai este valabila plata sau o las pentru retur?

  1. Bună Mirela. Pentru că nu ai plătit la timp (până la sfârșitul zilei de 30 iunie) trebuie să te aștepți la amendă.
   Plata de pe 2 iulie are valabilitate de un an, se va „consuma” automat la următoarea trecere pe durata valabilității.
   Pe prima pagină am inclus un link către site-ul unde poți verifica trecerile.

 3. Buna ziua! Am trecut in datele de 28.04.2018, 1.05.2018, 05.07.2018 si 10.07.2018. Pe 1.05 si 05.07 am inversat doua litere ale numarului de inmatriculare, in loc de PZL am scris PLZ. Exista vreo posibilitate sa evit amenda in acest caz? Multumesc!

  1. Mulțumim pentru mesaj. Din păcate vei primi, cel mai probabil, amendă pentru trecerile din 1 și 5 mai. Poți însă contesta în instanță, prezentând dovada plății cu numere introduse greșit alături de dovada că nu s-au înregistrat treceri pentru numărul respectiv (PLZ), și solicitând anularea amenzii invocând o eroare la introducerea datelor. Chiar dacă solicitarea va fi respinsă în prima instanță, recomandăm să apelezi la recurs. Poți solicita judecarea în lipsă, dar, pentru mai mari șanse de câștig recomandăm să te prezinți la înfățișare.
   Poți consulta un avocat, însă ar putea să te coste mai mult decât amenda.

 4. Salut. Am trecut podul spre constanta pe 4 iulie. Am trimis sms, dar nu am primit nici un raspuns si bineinteles am uitat sa mai incerc. Azi m-am intors si am incercat tot prim sms si a mers. La ce sa ma astept?

  1. Salut Cristi. Din păcate se pare că vei primi o amendă deoarece nu ai plătit pentru respectiva trecere.
   Dacă ai dovada trimiterii SMS-ului inițial, poți încerca contestarea în instanță.

   1. acelasi caz a fost si la mine…. am trimis SMS dar nu am primit comfirmare…asta in iunie… acum 3 zile mi-a venit amenda… o sa caut sa o platesc in 48 de ore la primarie sau la trezoreria de care apartin… o zi buna ! p.s. bun articolul…informativ…

    1. Ne pare rău Valentin!
     Dacă ai trimis SMS în mod corect, nu ai primit confirmare și nici nu ai primit un SMS care să te anunțe că plata nu se efectuează dacă nu primești confirmare, vedem o posibilă vină a operatorului de telefonie mobilă.
     Ai putea să le expui problema, preferabil în scris, chiar și prin e-mail, solicitând o poziție oficială și plata contravalorii amenzii. Poți face și o sesizare la CNADR.

     Nu știm care este operatorul tău de telefonie mobilă însă menționăm o situație apărută pe 1 mai, când, datorită unor probleme din rețeaua Vodafone, 92 dintre utilizatorii care au dorit să achite prin SMS tariful de trecere a podurilor de la Fetești și Cernavodă și nu au reușit să facă acest lucru din cauza problemelor tehnice, nu au mai încercat să apeleze la alt distribuitor. Vodafone a plătit în acest caz taxele de trecere, la CNADR, fără a taxa clienții.

     CNADR a anunțat în luna iunie următoarele:

     În data de 15.06.2018, în intervalul orar 07:00 – 09:00 este posibil ca emiterea rovinietelor și a peajelor prin intermediul SMS să fie îngreunată/întreruptă ca urmare a unor lucrări de mentenanță la această componentă a sistemului informatic.

     Ai putea verifica data și ora la care ai trimis SMS-ul. Chiar dacă această mentenanță a fost anunțată, faptul că nu ai primit SMS de confirmare este o problemă.

 5. Buna ziua, am trecut podul pe data de 12 ăi am dat mesaj dar am uitat să îl dau și pe cel de confirmare. Și după, pe data de 14 am văzut mesajul și l-am dat și pe cel se confirmare. Iar după am mai dat un mesaj urmat și de cel de confirmare. Să mă aștept la amendă?

  1. Salut Mihai. La plata prin SMS trebuie răspuns cu DA la primul SMS care confirmă numărul de înmatriculare și categoria autovehiculului în maxim 3 ore. Pentru că ai trimis „DA” după câteva zile, nu s-a efectuat plata. Verifică mesajele, ar fi trebuit să primești un SMS răspuns.
   Pentru această primă trecere vei primi cel mai probabil o amendă, pentru că nu ai plătit la timp.
   Chiar dacă ai efectuat o plată corectă prin SMS pe 14, aceasta fiind efectuată după termenul limită (data de 13, ora 23:59) se va considera plată în avans pentru o trecere viitoare (în următoarele 12 luni).

 6. Buna ziua. Am trecut podul Fetești pe data de 13 iulie și am uitat să plătesc în 24 de ore. Se mai poate plăti acum?

 7. Buna ziua, știe cineva dacă trebuie să achite trecerea de pe pod și pentru persoanele din Republica Moldova dacă avem rovinietă?

  1. Pentru mașinile înmatriculate în străinătate (inclusiv Republica Moldova), trebuie achitată taxa de pod pentru fiecare trecere. Tarifele sunt la fel ca și pentru mașinile înmatriculate în România (detalii mai sus pe pagină).
   Plata se poate face doar la barieră (banda 1, din dreapta) sau la benzinăriile autorizate; taxa de pod nu se poate plăti prin SMS pentru autovehiculele cu număr de înmatriculare străin.
   Chiar dacă aveți rovinietă valabilă, taxa de pod trebuie plătită.
   Vacanță frumoasă!

 8. Buna seara! Am uitat să plătesc taxa de pod când am venit la mare duminică 15 iulie. Mai are rost să trimit SMS acum?
  Sau e valabilă cea de anul trecut când m-am întors de la mare pe data de 18 iulie? Mulțumesc!

  1. Bună Florin. Pentru că ai trecut podul pe 15 iulie, termenul de plată a fost 16 iulie ora 23:59. Acum este prea târziu să plătești pentru trecerea podului de pe autostrada A1.

   Dacă ai plătit pe 18 iulie 2017 și nu ai folosit respectiva trecere plătită, având în vedere că valabilitatea este de 12 luni, plata ar fi fost valabilă pe 15 iulie dar dacă ai trecut cu mașina pe podul de la Fetești-Cernavodă pe 17 sau 18 iulie 2017, sau din momentul plății și până la trecerea de pe 15 iulie, atunci acea plată a fost „consumată”, cu excepția situației în care erau alte plăți în avans pentru numărul respectiv de înmatriculare. Poți afla aici mai multe despre numărul tău de înmatriculare.

 9. Bună, am trecut pe data de 17.07 ora 10 aproximativ, dar am trimis sms tocmai pe 18.07 ora 11 sau 12 aproximativ. Nu aproba primit sms de confirmare, oare voi plăti amenda?

  1. Bună Mary.
   După o plată a taxei de pod prin SMS ar trebui să primești un SMS de confirmare. Dacă nu l-ai primit, cel mai probabil plata a eșuat. Ai avut posibilitatea să plătești până pe 18 iulie, ora 23:59.

   SMS-ul de confirmare are următorul conținut (pentru autoturisme):

   A fost emis peajul pt. 1 TRECERE pod Fetesti seria xxxxxxxx categoria 1 pt YYYYYYY. Trecerea poate fi efectuata in 12 luni, pana la zz.ll.aaaa ora hh:mm:ss

 10. Buna dimineața. În cam cât timp să mă aștept să primesc amenda de la data trecerii? Am trecut în noiembrie 2017 și am uitat sa plătesc la timp?

  1. Bună Roxana. Rugăm vizitatorii să ne spună aici când au primit amenda față de data trecerii.
   Acesta este un site neoficial totuși, așa că rugăm comunitatea să ajute. 🙂
   Ca exemplu, un vizitator ne-a trimis un proces verbal de constatare a contravenției emis pe 17.04.2018 pentru o trecere din 13.02.2018.
   Bănuim că certificatul de înmatriculare are adresa corectă – pentru că acolo se trimite procesul verbal.

 11. Salut! Am fost sambata dus intors pana la mare, dar am uitat sa platesc taxa. Inteleg ca trebuia platita pana ieri la 23.59. Mai am vreo sansa s-o platesc acum si sa fie inregistrata pentru trecerile de sambata sau astept amenda? Si la ce amenda sa ma astept: minim sau maxim? Merci

  1. Bună Elena. Așa este, astăzi (luni) este prea târziu pentru a plăti pentru trecerile de sâmbătă.
   Nu știm (încă) în ce fel se decide valoarea amenzii în intervalul minim-maxim, dar ar trebui să ai posibilitatea să plătești jumătate din minimul amenzii în termenul prevăzut de procesul verbal (căci, cel mai probabil, vei primi amendă).

 12. Bună ziua! Am uitat să plătesc, iar mașina e înmatriculată într-un județ, eu locuiesc în alt județ pentru moment. Cum pot plăti amenđa fără proces verbal? Mulțumesc!

  1. Mulțumim pentru comentariu, Laura. Înțelegem că nu locuiești la adresa din certificatul de înmatriculare al mașinii. Dacă nu poți obține corespondența de la persoanele care locuiesc la respectiva adresă, îți recomandăm să contactezi CESTRIN la tel. 021 317 1125, număr dedicat contravențiilor pentru peaj și rovinietă. Solicită o copie a procesului verbal și convinge-i să îl trimită la altă adresă sau prin e-mail/fax. Pentru plată ai nevoie de seria și numărul procesului verbal.
   Înștiințarea de plată de pe procesul verbal de contravenție precizează că trebuie trimise copii ale documentelor care atesta plata amenzii contravenționale împreună cu o copie a PVCC (amenda) și a înștiințării de plată, prin e-mail, la chitanta@cestrin.ro.

 13. Buna ziua
  Am trecut pe la Fetesti ieri și am uitat să plătesc taxa. Mai are rost să încerc astăzi?
  Menționez că am mașina înmatriculata în Germania și nu pot plăti prin SMS.
  Mulțumesc

  1. Mulțumim pentru mesaj Gabriel.
   Poți plăti taxa de pod până astăzi la ora 23:59 la benzinăriile autorizate, chiar dacă mașina este înmatriculată în altă țară. Posibil ca unele benzinării să fie închise la acea oră.

  1. Mulțumim pentru mesaj, Adriana.
   Amenda contravențională pentru neplata peajului este între 130 și 260 lei pentru un autovehicul categoria 1. Nu știm cum se stabilește cuantumul amenzii. Se poate însă plăti jumătate din amenda minimă în 48 de ore de la comunicarea procesului verbal. Adică 65 de lei.

  1. Mulțumim pentru mesaj, Daniel. Pentru plata amenzii ai nevoie de seria și numărul procesului verbal. Dacă dorești să plătești suma redusă în primele 48 de ore vei avea nevoie și de plic.
   Dacă nu ai procesul verbal, poți încerca să obții detaliile acestuia. Am scris aici mai multe.

 14. Buna ziua
  Mi-am adus aminte dupa 4 zile ca nu am platit taxa de trecere la Fetesti. Pentru AG21***. Trecerea a fost facuta pe data de 20.07.2018. Ma intereseaza sa stiu daca s-a emis deja amenda.
  Multumesc

  1. Mulțumim pentru mesaj Cristi. Dacă nu ai plătit peajul cel mai probabil vei primi o amendă. Acesta nu este un site oficial, așa că nu știm dacă s-a emis o amendă pentru numărul respectiv.
   Vestea bună este că poți plăti jumătate din minimul amenzii în primele 48 de ore de la primire. Citește și detaliile de pe procesul verbal când/dacă vei primi unul.
   Pentru viitor, aruncă o privire și aici.

 15. Bună ziua, Nu mai apare trecerea peste pod sens spre Constanța pe siteul https://www.erovinieta.ro/.
  Când am plătit am văzut trecerea, dar acum nu îmi apare consumată și nici nu mai există în cont trecerea. Cea de întoarcere apare deja plătită. Posibil să fi avut taxarea ceva probleme între 14-15.07.2018? Eu am trecut pe 14 spre Constanța și am plătit pe data de 15.
  Mulțumesc.

  1. Mulțumim pentru mesaj, Răzvan. Dacă ai trecut pe 14 și ai plătit pe 15, totul ar trebui să fie OK.
   Poți contacta în acest sens C.N.A.I.R., Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la peaj@andnet.ro sau la nr. de telefon suport 021 264 3344.

 16. Mi unul mi se pare aiurea taxa pusa, deoarece eu fiind începător nu am știut că taxa trebuie plătită și la dus la și la întors; am crezut că dacă o plătești o data poți să treci și înapoi, mai bine puneau din prima 26 de lei nu mai stai cu grija după. Am trecut pe 15 iulie cam când îmi vine amenda?

  1. Salut Florinel. Ne pare rău că nu ți-ai dat seama că trebuie plătit pentru fiecare trecere. Din păcate nu știm când vei primi amendă, este posibil să varieze numărul de zile după care este emisă. Te rugăm să revii aici și să ne spui când ai primit-o.

 17. Bună ziua. Am trecut podul de la Fetești pe data de 04.08.2018 la ora 09.45 și am plătit în data de 05.08.2018 ora 11.05. Este posibil să mă aștept la o amendă? Mulțumesc

 18. Bună seara, Am și eu o întrebare: am plecat cu mașina firmei unde lucrez și am uitat să plătesc taxa de pod; am trecut vineri seara și am trimis 2 mesaje vineri la prânz. Este vreo șansă să nu iau amenda pe firmă? Multumesc

  1. Bună seara Alina. Dacă ai trecut podul Fetești vineri, ai avut până sâmbătă la 23:59 timp să plătești, indiferent de metodă.
   Ca regulă generală, amenda se emite pe numele persoanei fizice sau juridice trecute în certificatul de înmatriculare. Dacă autovehiculul este în leasing, amenda se emite pe numele utilizatorului din certificatul de înmatriculare.

 19. Bună ziua, pe site-ul erovinieta.ro apare doar trecerea de la Fetești plătită de mine la plecarea spre mare. La întoarcere (4 august) am uitat să plătesc (mi-am adus aminte doar azi, 6 august). Să fie o greșeală pe site? Nu ar trebui să apară și trecerea neplătita? Mulțumesc

  1. Mulțumim pentru mesaj. Am sunat la numărul afișat pe erovinieta.ro; mi-au spus că o să apară mai mult ca sigur și trecerea de pe 4 august, este doar o întârziere.
   Ciudat… 🙂
   Ai putea reveni cu un mesaj să ne spui dacă a apărut sau nu informația pe site? Aceasta ar putea ajuta și alți utilizatori.

 20. Buna ziua, daca am primit procesul verbal de amenda vineri, dar platesc doar luni amenda, platesc amenda intreaga sau doar jumatate? Cele 48 ore se considera zile calendaristice sau lucratoare?
  Multumesc!

 21. Buna ziua. Am trecut pe la fetesti si am trimis sms insa am gresit o cifra din nr de inmatriculare si mi-am dat seama doar dupa 5 zile la intors, cand am trimis sms corect. Voi primi amenda? Probabil ca da. Dar banii platiti gresit pot fi recuperati? Daca masina este in leasing, dar in cartea masinii este trecut utilizatorul- firma cu adresa acestuia ? Unde se trimite procesul verbal si pe numele cui? firma de leasing sau utilizatorul persoana juridica?Mulțumesc.

  1. Mulțumim pentru mesaj.
   Există posibilitatea corecției numărului de înmatriculare pentru care s-a făcut plata peajului. Pașii sunt următorii:
   1. Descarcă Cererea de corecție a numărului de înmatriculare (pdf)
   2. Completează cererea
   3. Trimite un email la peaj@andnet.ro cu următorele informații:
   – cererea completată, semnată și ștampilată;
   – documentul “copie client” eliberat pentru numărul de înmatriculare greșit;
   – certificatul de înmatriculare /cartea de identitate a vehiculului din care să reiasă numărul de înmatriculare corect;
   – documentul care atestă plata tarifului de trecere pentru numărul de înmatriculare greșit.

   Pentru plata prin SMS recomandăm trimiterea unui screenshot în care să se vadă confirmarea plății cu nr. de înmatriculare și seria peajului.

   Termenul legal de soluționare a cererii este de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării la CNADNR, urmând ca solicitantul să primească un răspuns în același termen.

   Nu este așadar cazul de amendă dacă se trimite această cerere înaintea emiterii unui proces verbal de constatare a contravenției, care se emite în 60 de zile de la trecerea neplătită – cel puțin acesta este termenul pe care l-am înțeles noi, amintim că acesta nu este un site oficial.

   Ai putea să revii cu un mesaj pentru ca să afle și ceilalți utilizatori dacă ai reușit modificarea numărului de înmatriculare în cazul unei plăți prin SMS? Mulțumim! 🙂

   1. Bună ziua. Am primit răspunsul de la Cnair, în urma cererii de corecție la care am atașat actele necesare. Ni se spune sec, că corecția se face doar dacă plata s-a făcut pt un număr pentru care nu e înmatriculat niciun autoturism și cum am plătit pt un număr pentru care este deja înmatriculat un auto, nu se poate face corecția.
    Și că procesul verbal poate fi contestat în 15 zile.

    Este aproape imposibil să nu fie alt auto înmatriculat când eu din 3 cifre ale nr de înmatriculare am trecut doar 2!
    Și este evident că eu am plătit și că autoturismul meu a trecut pe la Fetești în ziua respectivă.
    V-ați mai întâlnit cu această situație?
    Vă mulțumesc!

  2. Dacă mașina este în leasing, pe numele cui se emite amenda pentru trecerea podului Fetești fără a plăti taxa de pod?
   În acest caz amenda se emite pe numele utilizatorului din certificatul de înmatriculare.

   În cazul tău Rux, dacă se face corecția numărului, nu se va emite amenda.

 22. Am vândut mașina acum 4 ani. Proprietarul actual nu a plătit taxa și nici nu a înmatriculat mașina pe numele lui. Amenda a venit la mine. Ce e de făcut? Cum contest amenda? Mulțumesc

  1. Mulțumim pentru mesaj, Daniela.
   Ai vândut mașina și ai primit amendă pentru neplata peajului. În acest caz cumpărătorul nu a efectuat transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculului la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

   Pentru a anula amenda, poți depune, chiar și prin poștă, o contestație la procesul verbal emis de către CNADR, în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia, la judecătoria în a cărei circumscriptie domiciliezi sau își are sediul firma, dacă mașina este înmatriculată pe firmă sau dacă este în leasing. În această contestație vei cere anularea procesului verbal de constatare a contravenției, atașând documentele justificative precum contract de vânzare-cumpărare, certificat de radiere fiscală pentru vehiculul în cauză, eventual și un extras de cont de la bancă în cazul în care ați primit banii în cont. De asemenea este necesar să adăugați copii ale actului de identitate și ale procesului verbal.

   Judecarea se poate face și în lipsă. Dacă pierzi procesul, poți face recurs.

   O idee bună ar fi să depui o notificare cu privire la înstrăinarea mașinii la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, anexând contractul de vânzare-cumpărare, certificatul de radiere fiscală și actul de identitate (copii ale acestora).

   Pentru detalii poți contacta un avocat, deși costul mic al amenzii poate nu ar justifica.

   Succes și am aprecia dacă ai putea să revii cu detalii despre cum decurg lucrurile.

   UPDATE: Aruncă o privire și la acest articol care vorbește despre cum poți scăpa de amenda contravențională dacă ai vândut mașina și ai primit amendă pentru trecerea podului Fetești.

 23. Buna ziua,

  Astazi am primit in posta amenda pentru neplata trecere pod, problema este ca masina este vanduta de peste 1 an de zile iar in procesul verbal este mentionat ca trecerea peste pod a avut loc in luna Mai anul acesta.

  Cum se procedeaza mai departe? exceptand contestatia la judecatorie care va fi depusa cat mai curand.

  1. Salut Mihai. În timp ce scriai mesajul tău îi răspundeam Danielei care este într-o situație similară. Te rog să citești acest răspuns. 🙂

 24. Bună ziua,
  Dacă am avut două treceri pe pod la interval de 4 zile fără plata taxei, este în regulă să primesc doua PV de contravenție? Adică plătesc amenda x 2.
  Mulțumesc

  1. Mulțumim pentru mesaj, Florina.
   Trebuie plătită câte o taxă pentru fiecare trecere. Fiecare trecere neplătită constituie contravenție iar fiecare amendă trebuie plătită.
   Ne pare rău să auzim că ești în această situație.

 25. Vreau sa platesc amenda online. Persoana juridica. Care sunt conturile alea dedicate? Pe procesul verbal de amenda nu scrie niciun cont.

 26. Bună ziua,
  In data de 24.07.2018 am trecut podul de la Fetești la ora 9:24 dimineața și m-am întors în aceeasi zi la 21:56 la care am primit 2 procese verbale pentru aceasi zi unul pt ora 9:24 și unul pentru 21:56. Amenzile fiind fiecare de 640 lei sau în 48 ore 320 lei.
  Specific că este vorba de camion de peste 12 tone și minim 4 axe.
  Întrebarea este. Este corect să primesc 2 amenzi pentru aceeasi mașină pe zi dar la ore diferite?
  Și cât este amenda pentru că nu coincide cu tariful găsit de mine?

  1. Mulțumim pentru mesaj. Este o situație neplăcută, amenda este mare. 🙁
   Ambele amenzi trebuie plătite conform sumei din procesele verbale – au fost două contravenții (treceri neplătite) separate.
   Pentru categoria respectivă de autovehicul ne-am fi așteptat la o amendă în intervalul 910 – 1820 lei.

 27. Buna.am trecut podul dus întors de curând am platit la dus doua treceri in benzinarie pe autostrada ,deci totul ok…acum constat că am pierdut bonul de la benzinărie prin care dovedesc că s.a platit taxa ,sunt șanse să se facă vreo încurcătură in sensul de a nu se înregistra plata și să mă trezesc cu amendă ??Întreb pentru că nu as mai avea cum sa fac dovada in acest caz. Mulțumesc

  1. Bună Rodica. Credem că este puțin probabil să apară o încurcătură. Dar dacă apare vreo problemă va fi greu să dovedești plata fără bon.
   Poți verifica dacă plata s-a înregistrat în sistem pe numărul corect de înmatriculare introducând datele mașinii pe site-ul administrat de CNAIR.

 28. Buna seara,
  In data de 5.08.2018 venind in tara am trecut podul de la Fetesti cu autoturismul propriu inmatriculat in Germania.
  Fiind rezident acolo, va rog sa-mi spuneti in ce conditii (unde si cum platesc amenda si in ce cuantum).
  Exista vreo varianta sa platesc amenda intr-un cont, in aceste zile cat mai stau in Romania, sau trebuie sa astept sa primesc procesele verbale la domiciliul de resedinta din Germania?

  1. Bună seara și mulțumim pentru mesaj.
   Amenda nu are o valoare fixă. Pentru autoturisme este între 130 și 260 lei; deși este cel mai probabil ca amenda să fie de 130 de lei, au fost șoferi care ne-au spus că au primit maximul amenzii (260 lei).
   Pentru plata amenzii este necesar numărul procesului verbal. Nu știm dacă aceasta este de fapt o cerință legală și dacă ar fi suficient, de exemplu, trecerea numărului de înmatriculare.
   Pe această pagină sunt trecute detalii privind modalitatea de plată. Acesta fiind un site neoficial nu dorim să trecem conturi bancare pentru a nu cauza probleme șoferilor în cazul în care, de exemplu, acestea se schimbă și nu le actualizăm la timp.
   Tindem să credem că ar fi mai bine să ăsteptați un eventual proces verbal la adresa din Germania unde este înregistrată mașina si să plătiți prin transfer bancar sau online cu card-ul (pe ghiseul.ro).
   Am aprecia dacă ați putea reveni cu un mesaj în cazul în care primiți procesul verbal la adresa din străinătate.
   Succes. 🙂

 29. De ce amenda este între 130 și 260 ron? Ce și cine decide asta? Văd aici persoane cu autoturisme categoria B amendate cu 260 RON și mi se pare usor abuziv să dai amenda maximă fără justificare. […]
  Acum câțiva ani am circulat până la Cluj și înapoi fără vigneta fapt ce m-a costat peste 13 000 de lei. Da, peste 13 000 de lei întrucât fiecare camera de filmat ce m-a prins pana la Cluj și înapoi mi-a emis o amendă, amenzi ce mi au fost comunicate doar în momentul popririi pe cont din partea unui executor judecătoresc.
  […]

 30. Buna ziua!
  Sunt proprietarul unui autoturism DACIA SANDERO adaptata pentru persoane cu handicap.
  Detin certificat de handicap accentuat. Am trecut podul fara sa opresc pentru ca asa am citit pe internet.
  La intoarcerea de la mare, am oprit sa ma interesez si mi s-a spus ca nu sunt scutit si ca trebuie sa platesc.
  Va rog sa ma ajutati pentru ca nu am gasit pe site-ul CNAIR o precizare in acest caz.

  Va multumesc.

  1. Mulțumim pentru mesaj.
   Din păcate nu am găsit informații sigure în acest sens. Acest site fiind neoficial, recomandarea noastră ar fi să contactați CNAIR, ținând seama de termenul limită de plată a peajului – sfârșitul zilei următoare trecerii.
   Am aprecia dacă ați reveni dacă obțineți informații în acest sens pentru a fi de ajutor și altor persoane aflate într-o situație similară.
   Asociațiile persoanelor cu handicap ar putea avea o astfel de informație?
   Toate cele bune.

 31. Bună ziua!
  Am trecut podul de la Fetești în data de 25.08 la ora 06:00 și am trimis SMS pe 26.08 ora 07:00. Este valabilă plata ținând cont de faptul că au trecut mai mult de 24 de ore?

  1. Bună Claudia.
   Sigur, plata este valabilă. Termenul de plată a taxei de pod Fetești este până la sfârșitul zilei următoare trecerii și nu de 24 de ore.
   😀

 32. Bună seara! Am trecut podul de la Fetești pe autostradă în data de 20.08, nu am plătit prin sms crezând că voi plati la ghișeu însă circulația era dirijată și am fost nevoită să trec repede și nu am putut plăti… Cât durează până primesc amenda? Este vorba de un autoturism deci amenda va fi între 130 și 260 lei, nu? Mulțumesc mult!

  1. Bună seara Ella.
   Deși ai trecut fără să plătești, puteai plăti până la ora 23:59 pe 21 august.
   Amenzile credem că se emit aproximativ după două luni de la trecere. Dar nu suntem un site oficial și nu băgăm mâna în foc…
   Ai dreptate privind cuantumul amenzii. De reținut că se poate plăti jumătate din minim în 48 de ore de la comunicare.

   Există și varianta solicitării în instanță a anulării procesului verbal.

 33. Am platit amenda, în 24 de ore în valoare de 65 RON și am trimis-o către chitanta@cestrin.ro. Nu știam că trebuie să fac dovada și la financiar. Nu mai găsesc chitanța ca să fac dovada plății. Unde ar trebui sa mă adresez?

 34. Am uitat sa platesc taxa de pod.
  Cum pot sa verific emiterea procesului verbal (daca se poate online) ca sa ma incadrez in cele 48 de ore, daca la adresa din talon posta se ridica foarte rar, poate nici macar odata pe luna?

  1. Din păcate nu se poate verifica online. Singura variantă ar fi să contactezi autoritatea emitentă: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) la +40213171120.
   Asta ar însemna probabil să îi contactezi din două în două zile…
   Nu știm dacă plata în avans ar fi o soluție, deoarece nu cunoști numărul și data procesului verbal pentru a plăti.
   Ai putea să revii să ne spui cum ai rezolvat?
   Succes!

 35. Salut.
  Am trecut podul în data de 6.09.2018 în jurul orei 17 și am dat SMS în data de 7.09.2018 ora 14. Este OK sau aștept amenda. Mersi

 36. Buna ziua,

  Care este termenul dupa care se prescrie o trecere neplatita? Adica in cat timp trebuie sa primesc procesul verbal? 2 luni ?

  Multumesc

  1. Bună ziua Marian. Recomandarea noastră este să cauți pe Google informații despre termenul de prescripție pentru aplicarea sanctiunilor contravenționale. Din păcate nu știm la cât timp de la data săvârșirii faptei (trecerea podului fără plată) se prescrie fapta.
   Amintim că acesta nu este un site oficial.

 37. Buna ziua,

  Am primit amenda dupa 3 luni de la trecere, desi eu tin minte ca am platit la ghiseu taxa de trecere.
  Se poate contesta daca nu mai am bonul?

  Multumesc

  1. Bună Dragoș. În principiu se poate contesta, întrebarea este cum câștigi? Procesul verbal precizează banda pe care a trecut autovehiculul? Am verificat un proces verbal primit de la un vizitator și se prezicează banda pe care se află camera sub forma unui număr (lane 5) în prima parte a procesului verbal, ca parte a numelui imaginii cu care se face dovada. Numărul benzii (lane) nu spune de fapt unde este amplasată camera. În acest caz ar fi util să dovedești în instanță că trecerea s-a făcut pe banda cu barieră și să susții că trecereas-ar fi putut face doar după achitarea peajului la agentul constatator.
   Poți solicita și imagini imediat înainte și după cea menționată în procesul verbal (nu știu dacă se stochează) pentru a încerca să arăți înmânarea banilor către lucrătorul de la ghișeu.
   Deși se poate solicita judecarea în lipsă, bătaia aceasta de cap trebuie pusă în balanță cu valoarea amenzii.
   Așteptăm să ne spui cum a mers. Succes!

 38. Bună seara! Am trecut podul la Fetești pe data de 4 iunie și azi am primit amenda acasă deși eu am dat mesaj. Ce pot face? Cum se procedează?

  1. Bună Daniela. Recomandăm să verifici întâi dacă SMS-ul de confirmare a plății a fost primit și dacă plata s-a făcut pentru numărul de înmatriculare corect, dar și dacă data plății este înainte sau în ziua trecerii sau în ziua următoare trecerii, pentru ca plata să fie validă. Dacă plata a fost efectuată corect, contestarea amenzii se poate face doar în instanță, unde se poate solicita anularea procesului verbal de contestare a contravenției prezentând ca dovadă seria peajului din SMS, screenshot-uri ale SMS-ului, factura de la operator dacă este un număr pe abonament, preferabil cu un desfășurător, alături de copii ale amenzii, cărții de identitate și a certificatului de înmatriculare.
   Se poate solicita și judecare în lipsă. Amenda se poate plăti acum, urmând să se solicite restituirea banilor. Dacă nu se plătește acum și se pierde procesul, amenda va trebui plătită atunci.
   Recomandăm consultarea unui specialist. Acest răspuns este doar cu titlu informativ.
   Succes și aștepăm să revii să ne spui dacă ai contestat amenda pentru podul de la Fetești.

 39. Buna Ziua,

  Am platit taxa de pod, insa am uitat sa dau DA in 3 ore.
  Am dat DA dupa 48 de ore.
  Am primit amenda 130 Lei, cu plata 65 lei in 48 ore.
  Ce este de facut in acest caz?

  1. Bună Mihai. În această situație plata peajului nu s-a efectuat și amenda s-a emis în mod corect se pare. În principiu, se poate contesta în instanță dar nu sunt argumente deoarece SMS-ul pe care ar fi trebuit să îl primiți menționează clar limita de timp pentru trimiterea răspunsului prin SMS.

 40. Buna ziua

  Este a doua oara cand primesc amenda pentru neplata taxei de trecere, desi am dat SMS, SMS-uri au fost puse pe factura, am factura platita, am dovada si seria peajului in telefon.
  Este strigator la cer ceea ce se intampla! de ce mai avem aceasta optiune daca nu functioneaza si ajung sa platesc amenzi abuzive?

  Aș dori sa stiu cum imi pot recupera banii luati abuviz fara a ajunge totusi prin tribunale.

 41. Bună ziua,
  Amm trecut podul și nu am plătit, pentru că nu era nimeni la unica casierie, am intenționat să plătesc ulterior, dar am uitat, astfel că am plătit suma la mai mult de 24 ore de la trecerea podului, adică mai precis cam spre 36-40 ore…
  Deci am trecut de două ori podul, și am plătit de două ori, una din plăți imediat și una la 36-40 ore.
  Întrebarea mea este dacă urmează să primesc amendă, sau se mai poate face vreo întâmpinare. Mulțumesc.

  1. Salut Marius,

   Pentru că ai trecut și nu ai plătit peajul în termenul prevăzut, vei primi cel mai probabil o amendă. Faptul că ai uitat nu este suficient pentru a câștiga în instanță o eventuală solicitare de anulare a amenzii.

 42. Buna ziua! Am primit și eu o amendă dar din greșeala am aruncat și plicul și procesul verbal. Cum aflu ce trebuie să fac, unde plătesc, în ce cont, unde trimit chitanța?
  Vă mulțumesc!

  1. Mulțumim pentru mesaj. Principala problemă este că nu cunoașteți nr-ul procesului verbal. Vă recomandăm să contactați CESTRIN (emitentul procesului verbal) la tel. 021 317 11 25 pentru a afla numărul procesului verbal și, eventual, pentru a obține o copie a procesului verbal.
   Amenda nu cuprinde detalii privind contul de plată pentru amendă; am inclus detalii mai sus pe această pagină.
   Chitanța se trimite prin e-mail la chitanta@cestrin.ro. Cerința este să se trimită și o copie a procesului verbal – ar trebui să includeți măcar nr.-ul acestuia.
   De menționat că se poate plăti poate plăti jumătate din minimul amenzii, adică 65 lei pentru autoturisme, dacă este plătită în maxim 48 de ore de la data comunicării procesului verbal și a înștiințării de plată.
   Succes! 🙂

 43. Am urmat pașii pentru plată, la dus s-a înregistrat corect plata, la întors sistemul DVS. după ce a returnat mesajul „Vrei să achiți tarif pod cat.1. ( auto…)…” răspunsul a fost „Da”, iar ca și mesaj de răspuns din partea sistemului DVS. a fost următorul mesaj „Tarif trecere pod Frățești prin SMS. Trimis nr înmatriculare…”.
  Consider că în momentul respectiv aplicația companiei a trimis un răspuns eronat și aș dori să contest amenda recepționată prin poștă. ( PVCC – R18/050XXXX/25.09.2018).

  Aștept un răspuns din partea Dvs.

  1. Mulțumim pentru mesaj. Precizăm că acesta nu este un site oficial legătură cu sistemul de la trecerea de pod.
   Amenda se poate contesta în instanță, unde puteți solicita anularea, aducănd că dovezi respectivele mesaje.
   Succes

  1. Bună Georgiana. Pare corect dacă trecerea a fost achitată a doua zi. Dacă toate trecerile au fost achitate la timp și corect (număr de înmatriculare și categorie autovehicul) nu ar exista motiv pentru amendă.
   Chiar și în această situație, contestarea se face doar în instanță. Se poate solicita judecarea în lipsă.
   Succes!

 44. Bună ziua. Am primit amenda 130 pentru o trecere la o dată care nu o recunosc (01.07).
  În acest an am venit cu maşina la Constanţa o singură dată, pentru 7 zile (10-16.06, atât am plătit şi rovineta).( Am număr de CT, dar stau în alt judeţ). La venire plata la OMV, la plecare plata la Casa 1, am ambele bonuri. Ce ar fi de făcut ?

  1. Bună ziua Petre. Singura variantă ar fi contestarea în instanță (asta este opinia noastră dar nu suntem specialiști juridici).
   Sunt două aspecte pe care te poți orienta când formulezi contestația prin care se cere anularea procesului verbal de constatare a contravenției: dovada că mașina a fost în alt loc în acea dată și la acea oră și solicitarea fotografiilor de la punctul de trecere.
   Fotografiile vor arăta, cel mai probabil, fie alt număr, fie un număr neclar (fiind posibilă o eroare a soft-ului care citește numerele de înmatriculare).
   În cazul numărului neclar probabil va fi vorba de alt model de mașină decât cel trecut în certificatul de înmatriculare al mașinii tale. Dacă este totuși numărul tău, modelul poate fi diferit sau identic. Dacă poza arată numărul tău și un model identic, fiind vorba de o fraudă sau de o dată eronată a sistemului de la Fetești, rămâne să dovedești că mașina a fost în altă parte. Dacă ai dus un coleg la serviciu, declarația sa te poate ajuta.
   Chiar și dovezile de plată din 10-16.06 te pot ajuta, arătând că ești de bună credință și plătești când treci.
   E puțină bătaie de cap dar, din moment ce nu ai trecut, se poate câștiga.
   Te rugăm să revii și să ne spui ce ai reușit. Succes! 🙂

 45. Buna ziua! Pe Ghiseul.ro care este optiunea (tipul amenzii) care trebuie aleasa pentru plata amenzii pentru sectorul 3? Amenzi auto?

  Multumesc!

  1. Bună ziua Roxana. Nu suntem siguri ce opțiune trebuie aleasă și nu vrem să sfătuim în mod greșit.
   Dacă cineva care a plătit recent online citește, îl/o rugăm să răspundă aici.

 46. Asta vara am plecat in Bulgaria, am platit la OMV de pe autostradă, taxa de pod, la întoarcere am venit pe alta ruta. Azi am primit amenda ca am trecut fara sa platesc. Deci eu am platit dus-intors, am folosit doar dus si mai primesc si amenda. Nu mai am bonul. Ce sa fac?

 47. Parca am auzit pe la TV, de curand, ca amenzile pot fi platite la jumatate in 15 zile, nu doar in 48 de ore. Este valabil doar pt. amenzi de circulatie sau si pt. neplata taxa pod ?

 48. Buna ziua! Am luat o amenda pentru neplata taxei de pod in valoare de 130 ron… am platit amenda pe ghiseul.ro in contul sectorului 6 bucuresti ca am inteles tot de pe internet ca acolo se plateste…si acum mi a venit din nou amenda pe ghiseul la taxe si impozite pe galati unde este inmatriculata masina…intrebarea mea este: sunt bun de Plata si a doua oara.. sau ce pot face in acest caz? Multumesc!

 49. Bună seara! De câteva luni mă confrunt cu o situație frustrantă.

  Mi-am vândut autoturismul proprietate personală cu forme legale, respectiv cu act de vânzare-cumpărare, înregistrat şi luat în evidență pe raza localității unde locuiesc, în urma căruia s-a emis şi procesul verbal de scoatere din evidență a autovehiculului.

  După aproximativ două luni de la înstrăinarea maşinii, primesc PVCC pentru neplata peaj Feteşti-Cernavoda. Data trecerii fiind la o distanță de circa 10 zile de la vinderea acestuia.

  Am încercat să iau legătura cu cel căruia i-am vândut maşina, dar fără succes. Am achitat amenda, iar apoi am depus plângere la judecătoria locală în vederea anulării PVCC conform actelor justificative (act de vanzare cumparare înregistrat la registratură primărie, PV de scoatere din evidența locală, chitanță achitare amendă neplată peaj etc) dar şi împotriva celui căruia i-am vândut maşina în vederea recuperării prejudiciului de 130 de lei (valoare amendă) precum şi la plata cheltuielilor de judecată.

  Recent am primit răspuns de la CNADR via Judecătorie prin care instituția solicită anularea cererii de anulare a PVCC pe motiv că îndatorirea achitării peajului este în sarcina proprietarului auto din evidenţa DRPCIV, indiferent de conducătorul auto. Rog formulați un punct de vedere. Ce e de făcut? Presupun că au mai existat precedente și înainte.
  Mulțumesc anticipat!

 50. Bună ziua,
  Am trecut acum 4 zile pe pod, am uitat sa platesc, mi-am adus aminte acum,pentru ca ma intorc acasa, am dat un sms pentru taxa, valabil pentru intoarcerea de mâine. Există vreo posibilitate de a imi repara greseala de acum 4 zile?? Fără a mai fi sancționată? Mulțumesc.

 51. Bună ziua,
  Cum pot plati amenda on-line (persoana juridica)? Pe procesul verbal de constatare nu se specifică nici un cont.
  Mulțumesc

  1. Bună ziua Marius. Pentru că nu vrem să greșim și banii oamenilor să ajungă în contul eronat, nu publicăm conturi pe site. Amintim că acesta nu este un site oficial totuși.
   Dacă ai găsit informația, te invităm să scrii pentru ceilalți exact cum ai procedat și de unde ai aflat informația.
   Succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *