Contestare amendă Fetești – număr greșit la plată

Pentru traversarea podului Fetești cu un autovehicul trebuie plătită o taxă de pod pentru numărul de înmatriculare respectiv. Plata taxei se face prin SMS, online sau la benzinărie.

Unii șoferi primesc amendă pentru traversarea podului Fetești fără peaj valabil (adică fără taxă de pod plătită pentru numărul de înmatriculare respectiv).

Contestarea amenzii

Procesele-verbale de constatare a contravenției încheiate nu pot fi anulate de către CNAIR, ci doar de o instanță de judecată și doar în urma formulării, de către utilizatori, a unor plângeri contravenționale împotriva acestora.

Poți contesta procesul verbal de constatare a contravenției în instanță, în speranța că amenda va fi anulată.

Ghidul pe care îl vom publica aici va cuprinde:

detalierea procesului de contestare în instanță
plângerea propriuzisă formulată de un avocat – trebuie doar să introduci datele tale
lista documentelor pe care trebuie să le trimiți împreună cu plângerea

Procesul de contestare este simplu și este posibil să trimiți totul prin poștă, solicitând judecarea în lipsă.

Vom adăuga curând detalii despre documentele de care ai nevoie.

Noutăți

Atenție la achitarea rovinietei și a peajului!

Comunicatul de presă CNAIR din 31 Mai 2022

CNAIR adresează utilizatorilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi rugămintea de a verifica cu atenție datele de identificare ale vehiculelor înainte de achitarea rovinietei/peajului, indiferent de modalitatea aleasă (SMS, în punctele de distribuție, terminale asistate/neasistate, portaluri sau aplicații destinate telefoanelor mobile).

Această atenționare vine în urma înregistrarii la nivelul CNAIR, de la începutul anului 2022, a unui număr de peste 500 de solicitări de corecție a numerelor de înmatriculare. Multe dintre aceste solicitări au fost transmise ulterior primirii unor procese-verbale de constatare a contravenției.

Astfel, chiar și în condițiile în care corecțiile solicitate se pot realiza, procesele-verbale de constatare a contravenției încheiate nu pot fi anulate de către CNAIR, ci doar de o instanță de judecată și doar în urma formulării, de către utilizatori, a unor plângeri contravenționale împotriva acestora.

Cele mai des întâlnite erori au fost:

  • inversarea cifrelor aferente numărului de înmatriculare a vehiculului (Ex: _89_ în loc de __98___);
  • un caracter greșit din combinația de trei litere aferentă numărului de înmatriculare (Ex: ___AFA în loc de ___APA);

Prin urmare, o atenție sporită din partea utilizatorilor la achitarea tarifelor va conduce la evitarea tuturor demersurilor pentru încercarea de anulare a proceselor-verbale de constatare a contravenției și, implicit, la o degrevare a instanțelor de judecată.

Ultimele comentarii


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *